Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ ΤΕΜΑΧΙΟ

199

ΥΛΙΚΑ

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο, γλυκιά πάπρικα)

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν

2 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη βιολογική καστανή ζάχαρη

kolokithoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και βάζετε σε μια φόρμα για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα 3/4 από τα πεκάν.

Διαχωρίστε το μείγμα στις θήκες μάφιν, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τα υπόλοιπα πεκάν και τη ζάχαρη. Ψήστε μέχρι τα μάφιν να γίνουν χρυσαφένια καφέ και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν, στη συνέχεια σερβίρετε.

Εναλλακτικά, αντί για ακατέργαστη ζάχαρη μπορείτε μετά το ψήσιμο να τα πασπαλίσετε με άχνη – επίσης, αντί για πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθόσπορους!

Διατροφή (ανά μερίδα): 199 θερμίδες, 4 γρ. πρωτεΐνες, 23 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. ίνες, 12 γρ. ζάχαρη, 11 γρ. λίπος, 4 γρ. κορεσμένα λίπος, 192 mg νατρίου.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top