Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ ΤΕΜΑΧΙΟ

199

ΥΛΙΚΑ

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο, γλυκιά πάπρικα)

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν

2 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη βιολογική καστανή ζάχαρη

kolokithoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και βάζετε σε μια φόρμα για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα 3/4 από τα πεκάν.

Διαχωρίστε το μείγμα στις θήκες μάφιν, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τα υπόλοιπα πεκάν και τη ζάχαρη. Ψήστε μέχρι τα μάφιν να γίνουν χρυσαφένια καφέ και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν, στη συνέχεια σερβίρετε.

Εναλλακτικά, αντί για ακατέργαστη ζάχαρη μπορείτε μετά το ψήσιμο να τα πασπαλίσετε με άχνη – επίσης, αντί για πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθόσπορους!

Διατροφή (ανά μερίδα): 199 θερμίδες, 4 γρ. πρωτεΐνες, 23 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. ίνες, 12 γρ. ζάχαρη, 11 γρ. λίπος, 4 γρ. κορεσμένα λίπος, 192 mg νατρίου.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top