Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ ΤΕΜΑΧΙΟ

199

ΥΛΙΚΑ

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο, γλυκιά πάπρικα)

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν

2 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη βιολογική καστανή ζάχαρη

kolokithoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και βάζετε σε μια φόρμα για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες σε κάθε θέση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα 3/4 από τα πεκάν.

Διαχωρίστε το μείγμα στις θήκες μάφιν, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με τα υπόλοιπα πεκάν και τη ζάχαρη. Ψήστε μέχρι τα μάφιν να γίνουν χρυσαφένια καφέ και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν, στη συνέχεια σερβίρετε.

Εναλλακτικά, αντί για ακατέργαστη ζάχαρη μπορείτε μετά το ψήσιμο να τα πασπαλίσετε με άχνη – επίσης, αντί για πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθόσπορους!

Διατροφή (ανά μερίδα): 199 θερμίδες, 4 γρ. πρωτεΐνες, 23 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. ίνες, 12 γρ. ζάχαρη, 11 γρ. λίπος, 4 γρ. κορεσμένα λίπος, 192 mg νατρίου.

empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με κινόα, μήλο και κράνμπερι

Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως
Back To Top