Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του. Αν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον αέρα και στον ήλιο, π.χ. σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο ύπαιθρο, καλό είναι να διατηρήσεις τα κομμάτια του σε πάγο, για να μη χάσουν τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα κόψεις λοιπόν ένα καρπούζι…

Σε κύβους:

Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν η διάμετρος του μαχαιριού είναι μικρότερη από αυτήν του καρπουζιού, ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές, μικρότερες τομές από κάθε πλευρά). Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, κομμάτιασε τη σάρκα σε κύβους.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut

Σε φέτες:

Κόψε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος του καρπουζιού και στη συνέχεια κόψε το στη μέση κατά μήκος. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψε το ξανά στη μέση κατά μήκος και συνέχισε κόβοντας κάθε τέταρτο σε φέτες του πάχους που θέλεις.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut2

empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top