Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του. Αν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον αέρα και στον ήλιο, π.χ. σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο ύπαιθρο, καλό είναι να διατηρήσεις τα κομμάτια του σε πάγο, για να μη χάσουν τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα κόψεις λοιπόν ένα καρπούζι…

Σε κύβους:

Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν η διάμετρος του μαχαιριού είναι μικρότερη από αυτήν του καρπουζιού, ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές, μικρότερες τομές από κάθε πλευρά). Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, κομμάτιασε τη σάρκα σε κύβους.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut

Σε φέτες:

Κόψε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος του καρπουζιού και στη συνέχεια κόψε το στη μέση κατά μήκος. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψε το ξανά στη μέση κατά μήκος και συνέχισε κόβοντας κάθε τέταρτο σε φέτες του πάχους που θέλεις.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut2

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top