Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του. Αν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον αέρα και στον ήλιο, π.χ. σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο ύπαιθρο, καλό είναι να διατηρήσεις τα κομμάτια του σε πάγο, για να μη χάσουν τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα κόψεις λοιπόν ένα καρπούζι…

Σε κύβους:

Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν η διάμετρος του μαχαιριού είναι μικρότερη από αυτήν του καρπουζιού, ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές, μικρότερες τομές από κάθε πλευρά). Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, κομμάτιασε τη σάρκα σε κύβους.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut

Σε φέτες:

Κόψε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος του καρπουζιού και στη συνέχεια κόψε το στη μέση κατά μήκος. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψε το ξανά στη μέση κατά μήκος και συνέχισε κόβοντας κάθε τέταρτο σε φέτες του πάχους που θέλεις.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut2

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Back To Top