Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν). Μην παραλείψετε τα καρυκεύματα! Τα αποξηραμένα βότανα, το άρωμα σκόρδου και η πάπρικα εξισορροπούν την κρεμώδη υφή από τη μοτσαρέλα και τη γλυκύτητα του ανανά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 κουτ. μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός)

1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή αλεσμένο σκόρδο)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα (περίπου 2 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

4 λεπτά δαχτυλίδια ανανά

1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

2 κουτ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

chiapll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου (ή αυτό που έχετε αλέσει). Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-υψηλή θερμότητα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην κορυφή μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκεύματος.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα ½ φλιτζανιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

7 προετοιμασίες του Σαββατοκύριακου για να έχεις φαγητό για όλη την εβδομάδα

Με το hashtag #mealprep, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ιδέες που λύνουν τα χέρια σε όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να μαγειρεύουν καθημερινά, αλλά συχνά πρέπει να βασιστούν σε εύκολες και γρήγορες λύσεις.
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top