Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν). Μην παραλείψετε τα καρυκεύματα! Τα αποξηραμένα βότανα, το άρωμα σκόρδου και η πάπρικα εξισορροπούν την κρεμώδη υφή από τη μοτσαρέλα και τη γλυκύτητα του ανανά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 κουτ. μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός)

1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή αλεσμένο σκόρδο)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα (περίπου 2 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

4 λεπτά δαχτυλίδια ανανά

1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

2 κουτ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

chiapll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου (ή αυτό που έχετε αλέσει). Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-υψηλή θερμότητα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην κορυφή μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκεύματος.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα ½ φλιτζανιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top