Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες του 2017

0     

Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες του 2017

Είναι η εποχή της δίαιτας. Της κάθε λογής δίαιτας, που άλλοι ονομάζουν διατροφή, άλλοι εξπρές ή θαυματουργή. Πόσο ενημερωμένοι είμαστε για τις δίαιτες και πόσο σοβαρά και υπεύθυνα τις αντιμετωπίζουμε, αλήθεια; Το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News & World Report ανακοίνωσε τη λίστα του με τις καλύτερες δίαιτες για το 2017 και μας έβαλε σε σκέψεις.
Πώς βγήκε αυτή τη πολυναμενόμενη λίστα; Ένα πάνελ ειδικών αξιολόγησε 38 δημοφιλή διατροφικά προγράμματα και κατέληξε σε εννέα υποκατηγορίες με τις καλύτερες δίαιτες τόσο για όσους θέλουν να χάσουν βάρος όσο και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (καρδιά, διαβήτη κλπ).

Στη γενική λίστα (Best Diets Overall) για έβδομη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση βρέθηκε η Δίαιτα DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), ένα διατροφικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα (NHLBI) με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της υπέρτασης μέσω της διατροφής.

Τα οφέλη της Δίαιτας DASH δεν περιορίζονται μόνο στην αρτηριακή πίεση, αφού αποδεικνύεται αποτελεσματική και για την απώλεια των περιττών κιλών, την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης και την πρόληψη/διαχείριση του διαβήτη.

Στη δεύτερη θέση της λίστας αυτής βρέθηκε η Μεσογειακή Δίαιτα, ενώ τρίτη η Δίαιτα MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay diet), που αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.

Οι τρεις καλύτερες δίαιτες για απώλεια βάρους (Best Weight-Loss Diets), σύμφωνα με το U.S. News & World Report, είναι οι Weight Watchers, Volumetrics και Jenny Craig.

Η λίστα με τις δίαιτες που είναι «φιλικές προς διαβητικούς» (Best Diabetes Diets) περιλαμβάνει τη Δίαιτα DASH, την Αυστηρά Χορτοφαγική Δίαιτα και τη Μεσογειακή Δίαιτα.

Οι καλύτερες δίαιτες για την καρδιά (Best Heart-Healthy Diets) είναι η Δίαιτα Ornish, η Δίαιτα DASH και η Δίαιτα TLC, ενώ

για γρήγορη απώλεια βάρους (Best Fast Weight-Loss Diets) το U.S. News & World Report προτείνει τη δίαιτα Weight Watchers, το πρόγραμμα HMR και τη δίαιτα Biggest Loser.