Συνήθως, όλοι βιάζονται να πιούν νερό όταν κάνει ζέστη έξω ή όταν είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτές είναι καλές στιγμές για να πιείτε νερό, αλλά η καλύτερη ώρα και αυτή που χάνουν οι περισσότεροι είναι το πρωί. Να είναι δηλαδή το πρώτο πράγμα το πρωί, με άδειο στομάχι.

Τι είναι η νεροθεραπεία;

Αυτό που είναι γνωστό ως θεραπεία νερού σε ορισμένους θεραπευτικούς κύκλους, ουσιαστικά, είναι να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το ξύπνημα με άδειο στομάχι. Αυτό αποτελείται από έως και 1,5 λίτρο νερού κατά το ξύπνημα.

Δεν πρέπει ποτέ να διακόπτετε τη νηστεία με άμυλο ή βαρείς υδατάνθρακες. Τα υγρά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διακόψετε τη νηστεία και το νερό το πρωί είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να έχετε μερικά μεγάλα οφέλη για την υγεία!

Ενώ κοιμάστε, σκεφτείτε ότι το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση νηστείας όπου επανορθώνεται.

Το άδειο στομάχι επιτρέπει να διατεθεί περισσότερη ενέργεια στη διαδικασία επούλωσης και αποκατάστασης που περνά το σώμα σας ενώ κοιμάται. Δεν θέλετε ποτέ να διακυβεύσετε αυτά τα αποτελέσματα τρώγοντας βαριά γεύματα πριν τον ύπνο ή τρώγοντας βαριά γεύματα μόλις ξυπνήσετε.

Οφέλη για την υγεία της θεραπείας με νερό

Εάν αντέχετε να πίνετε 1,5 λίτρο νερό, η θεραπεία με νερό το πρωί είναι καλό για το σώμα σας από πολλές απόψεις.

Τα οφέλη της κατανάλωσης νερού το πρωί περιλαμβάνουν:

Καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και καθαρίζει το παχύ έντερο

Το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι το πρωί καθαρίζει το παχύ έντερο και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στο σύστημά σας.

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τα θρεπτικά συστατικά που εισέρχονται στο σώμα, χρειάζεστε ένα παχύ έντερο που να λειτουργεί πλήρως. Το να πίνετε νερό πρώτα το πρωί σας βοηθά να καθαρίσετε το παχύ έντερο και να σας βοηθήσει να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό που τρώτε για την υπόλοιπη ημέρα.

Ενισχύει το μεταβολισμό για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Για να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους, το να πίνετε τουλάχιστον 500 ml νερό το πρωί μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας έως και 24%.

Τα άτομα που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα ωφελούνται από το να πίνουν τουλάχιστον δύο γεμάτα ποτήρια νερό πριν καταναλώσουν οποιοδήποτε είδος στερεής τροφής μετά το ξύπνημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό μεταφέρει καθημερινά τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε στο υπόλοιπο σώμα.

Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το πεπτικό σας σύστημα, βοηθώντας σας να απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και με τη σειρά του, σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα και περισσότερο. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της πείνας και της λιγούρας.

Σας ενυδατώνει σε κυτταρικό επίπεδο

Το νερό το πρωί ενυδατώνει τα κύτταρα σας με ανώτερο ρυθμό μετά από ώρες νηστείας (ύπνου). Η επιτάχυνση της ενυδάτωσης στα κύτταρα βοηθά στην παραγωγή αίματος και μυϊκών κυττάρων. Ο ύπνος είναι μια μορφή νηστείας αφού δεν καταναλώνετε φαγητό ή νερό για έξι έως οκτώ ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται ενυδάτωση όταν ξυπνάτε. Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί το 70% ολόκληρου του σώματος, η αναπλήρωση των υγρών στο σώμα σας πρέπει να είναι υψίστης σημασίας το πρωί.

Βελτιώνει την επιδερμίδα

Οι υψηλές δόσεις νερού βοηθούν στον καθαρισμό του συστήματος από τις τοξίνες μέσω των εντέρων και σας αφήνει με λαμπερό δέρμα. Όταν πίνετε νερό και υγρά χωρίς ζάχαρη, διατηρείτε το αίμα να ρέει στο δέρμα σας και βοηθά στην απελευθέρωση τοξινών μέσω της εφίδρωσης. Η ενυδάτωση διατηρεί επίσης την ελαστικότητα του δέρματος, αποφεύγοντας τις ρυτίδες, τα ανομοιόμορφα μπαλώματα και τους μεγάλους πόρους.

Βελτιώνει την ανοσία

Βοηθά να ξεπλύνετε και να εξισορροπήσετε το λεμφικό σας σύστημα, το οποίο οδηγεί σε αυξημένη ανοσία, βοηθώντας σας να καταπολεμήσετε διάφορες ασθένειες. Δεδομένου ότι η θεραπεία με νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών, αποτρέπετε επίσης την υπερπαραγωγή βακτηρίων και μυκήτων. Μειώνετε τις πιθανότητες να εξελιχθούν αυτές οι ουσίες σε πιο σοβαρές ασθένειες.

Βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά

Εάν έχετε ποτέ διαγνωστεί με πέτρες στα νεφρά, πιθανότατα σας έχει συμβουλεύσει ο γιατρός σας να πίνετε πολύ νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά στην αποβολή των λίθων από τα νεφρά σας και αποτρέπει τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης. Το να πίνετε τουλάχιστον δύο γεμάτα ποτήρια νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε βοηθά στην αραίωση των οξέων, αποτρέποντας την ανάπτυξη ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) και άλλα προβλήματα με την ουροδόχο κύστη σας και το υπόλοιπο ουροποιητικό σύστημα. Η θεραπεία με νερό σας βοηθά να αποφύγετε τον χρόνιο πόνο και εσωτερική φλεγμονή.

Διατηρεί τα μαλλιά πλούσια και μακριά

Οι περισσότερες βιταμίνες είναι υδατοδιαλυτές, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται υγρό για να μεταφερθούν από το πεπτικό σας σύστημα σε άλλα όργανα. Αυτό σημαίνει ότι το πόσιμο νερό μεταφέρει επίσης βιταμίνες για να διατηρήσει τα μαλλιά σας πλούσια και μακριά. Επίσης, τα μαλλιά αποτελούνται από ¼ νερό. Το να πίνετε νερό με άδειο στομάχι διατηρεί τα μαλλιά σας ενυδατωμένα για την υπόλοιπη ημέρα.

empty alt

Τα πολλαπλά οφέλη του μάνγκο

Τα μάνγκο μπορούν να προστατεύουν από τον καρκίνο και τη δυσκοιλιότητα και να σταματήσουν την ανάπτυξη των νοσημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία, Αυτό δείχνουν  τέσσερις νέες μελέτες οι τρεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν σε ζώα και η μία σε ανθρώπους.
empty alt

Να τι σου συμβαίνει όταν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι

Και ποιος δεν θέλει ένα καφεδάκι το πρωί για να ανοίξει το μάτι; Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι το πίνουμε χωρίς να έχουμε φάει κάτι πριν.
empty alt

Τελικά είναι κακό για την υγεία μας να τρώμε γρήγορα;

Τρως αργά και απολαυστικά ή καταβροχθίζεις το φαγητό σου σαν να ήσουν νηστικός για μέρες; Γευματίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου ή κυριολεκτικά στο πόδι, ενώ τρέχεις προς το γραφείο ή το επόμενο επαγγελματικό μίτινγκ; Αν επέλεξες τη δεύτερη απάντηση και στις δύο ερωτήσεις, τότε διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο […]
empty alt

Πώς μπορεί ο καφές να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ, σου έχουμε καλά νέα: Το αγαπημένο σου ρόφημα όχι μόνο σού δίνει ενέργεια και ενισχύει την πνευματική συγκέντρωση, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ο σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα.
empty alt

Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.
empty alt

Ποιες είναι οι τάσεις διατροφής και υγιεινής ζωής για το 2022;

Όλα συντείνουν στο εξής: το να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες, είτε πρόκειται για τη διατροφή, την άσκηση ή τη διαχείριση του άγχους μας δεν είναι απλή υπόθεση.
empty alt

Το ωφέλιμο διατροφικό προφίλ της ρίγανης

Η ρίγανη θεωρείται βασικό βότανο σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο και εκτός από άρωμα και γεύση προσφέρει και πολλά υγιεινά οφέλη
Back To Top