Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το άρωμα ενός άντρα κάνει τις γυναίκες να καταναλώσουν περισσότερα ποτά

0     

Το άρωμα ενός άντρα κάνει τις γυναίκες να καταναλώσουν περισσότερα ποτά

drinking_wine
Οι γυναίκες πίνουν περισσότερο υπό την επήρεια αντρικών αρωμάτων, όπως έδειξε μια νέα έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σάουθ Φλόριντα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BMJ Open.

Οι εθελόντριες ενός πειράματος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: στην πρώτη ομάδα δόθηκε να μυρίσει ένα χαρτάκι ποτισμένο με κάποιο αντρικό άρωμα που περιείχε συνθετική ανδροστενενιόνη, όπως ονομάζεται μια αντρική ορμόνη. Στη δεύτερη δόθηκε ένα χαρτάκι νωπό με σκέτο νερό.

Στη συνέχεια, οι εθελόντριες και των δύο ομάδων «κεράστηκαν» μη αλκοολούχα μπίρα και όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, εκείνες που είχαν εκτεθεί στο αντρικό άρωμα ήπιαν μεγαλύτερη ποσότητα.

«Η οσμή του αντρικού αρώματος ενδέχεται να ωθεί τη γυναίκα στην κατανάλωση ποτών λόγω του μακροχρόνιου πολιτισμικού συσχετισμού ανάμεσα στη χρήση αλκοόλ και το σεξ», δήλωσαν οι ειδικοί που διεξήγαγαν τη μελέτη.

Παρόλο που, όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι, τα αποτελέσματα ενός εργαστηριακού πειράματος δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα σε πραγματικές συνθήκες, οι γυναίκες αναγνώστριες στο επόμενο ραντεβού σας για καλό και για κακό αποφύγετε να πάρετε μαζί σας αυτοκίνητο, γιατί ως γνωστόν οδήγηση και μέθη δεν πηγαίνουν μαζί.