Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

 

Έχω ήδη γράψει για τα 10 μοναδικά σνακ για πριν τον ύπνο και είπα να μη μιλήσω διεξοδικά και για άλλα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμενο βιβλίο – γιατί είναι άπειρα-, ε δε μπόρεσα να αντισταθώ. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και θέλω να το μοιραστώ. Αφορά το πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Πραγματικά δε γνώριζα αυτές τις πληροφορίες!

Όπως διαβάζω, οι ειδικοί συνιστούν ημερήσια πρόσληψη μεταξύ 0,5 και 1 γραμμαρίου πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει 70-140 γρ. την ημέρα για μια γυναίκα 63,5 κιλών. Η Άννα Μαρία Παπίρη, τονίζει ότι αν είσαι πολύ δραστήρια καλό είναι να κινηθείς στα υψηλά επίπεδα, ενώ αν προσπαθείς να χάσεις βάρος στα χαμηλά. Αν ισχύουν και τα δύο, φρόντισε να βρίσκεσαι κάπου στη μέση, δηλαδή περίπου 130 γρ.

Πότε όμως και πως; Η πρόσληψη των 30 γρ. από αυτά, είναι σημαντικό να γίνεται μέσα από το πρωινό. Μετά τη νυχτερινή νηστεία, ο οργανισμός σου λειτουργεί χωρίς αποθέματα και μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί μυικό ιστό για ανεφοδιασμό, σε περίπτωση που δεν αναπληρώσεις άμεσα την πρωτεΐνη. Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι το πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό, μειώνει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Και προσοχή! Δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιας αξίας:

– Η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά θεωρητικά είναι χρήσιμη, στην πραγματικότητα ωστόσο δεν περιλαμβάνει και τα 9 από τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για να συνθέσει μυικό ιστό. Το είδος της πρωτεΐνης που έχει τέτοιες ιδιότητες ονομάζεται πλήρης πρωτεΐνη και είναι ουσιαστικά ζωικής προελεύσεως.

– Ό,τι καλύτερο για επίπεδη κοιλιά είναι το λευκό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα (χωρίς πέτσα), τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, το ψαρονέφρι και το άπαχο βοδινό. Όλα αυτά έχουν μόλις 1-3 γρ. λίπους και 50 θερμίδες.

 

Το βιβλίο «Η δίαιτα…αλλιώς!» κυκλοφορεί απο τις  Εκδόσεις Οξύ

Μαριέτα Χριστοπούλου

empty alt

Οι λιπαρές τροφές ευνοούν τη μακροζωία

Τα «παρεξηγημένα» λιπαρά απενοχοποιούνται από μια νέα, μεγάλη έρευνα. Όπως ανακάλυψε μια ομάδα ειδικών αφού μελέτησε τα στοιχεία διατροφής και διάρκειας ζωής 135.000 ανθρώπων από 18 χώρες, όσοι καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που τρώνε...
empty alt

Γάλα βρόμης: Πόσο ωφέλιμο είναι;

Ένα από τα φυτικά είδη γάλακτος που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά είναι το λεγόμενο γάλα βρόμης. Πώς φτιάχνεται και ποια είναι η διατροφική αξία του; Διάβασε τι απάντησαν δύο κλινικοί διαιτολόγοι, οι Melissa Bailey, MS, RD, LDN, και Liz Smith, MPH, RD, CNSC στο Popsugar.com.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται!

Παπουτσάκια, μουσακάς, ιμάμ, μπριάμ, τηγανητές …και να μη μιλήσω για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας μιας και μου τρέχουν ήδη τα σάλια! Δοκίμασε ακόμα να τις προσθέσεις ως επιλογή ανάμεσα σε ντομάτες και πιπεριές στα γεμιστά σου ή να τις ψήσεις σε φέτες με σκόρδο, ελαιόλαδο και τριμμένα […]
empty alt

Ελιές Καλαμών – ένας θησαυρός στο πιάτο σου

Εκτός από υπέροχη γεύση προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό σου. Οι ελιές της Καλαμάτας είναι ένας τύπος ελιάς που πήρε το όνομά του από την πόλη της Καλαμάτας, όπου καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
empty alt

Το θαυματουργό διατροφικό προφίλ του σκόρδου

Εδώ είναι 11 οφέλη για την υγεία του σκόρδου που υποστηρίζονται από ανθρώπινη έρευνα και αλιεύσαμε στο healthline.com: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες Το σκόρδο είναι φυτό της οικογένειας Allium (κρεμμύδι).
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.

Back To Top