Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

 

Έχω ήδη γράψει για τα 10 μοναδικά σνακ για πριν τον ύπνο και είπα να μη μιλήσω διεξοδικά και για άλλα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμενο βιβλίο – γιατί είναι άπειρα-, ε δε μπόρεσα να αντισταθώ. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και θέλω να το μοιραστώ. Αφορά το πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Πραγματικά δε γνώριζα αυτές τις πληροφορίες!

Όπως διαβάζω, οι ειδικοί συνιστούν ημερήσια πρόσληψη μεταξύ 0,5 και 1 γραμμαρίου πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει 70-140 γρ. την ημέρα για μια γυναίκα 63,5 κιλών. Η Άννα Μαρία Παπίρη, τονίζει ότι αν είσαι πολύ δραστήρια καλό είναι να κινηθείς στα υψηλά επίπεδα, ενώ αν προσπαθείς να χάσεις βάρος στα χαμηλά. Αν ισχύουν και τα δύο, φρόντισε να βρίσκεσαι κάπου στη μέση, δηλαδή περίπου 130 γρ.

Πότε όμως και πως; Η πρόσληψη των 30 γρ. από αυτά, είναι σημαντικό να γίνεται μέσα από το πρωινό. Μετά τη νυχτερινή νηστεία, ο οργανισμός σου λειτουργεί χωρίς αποθέματα και μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί μυικό ιστό για ανεφοδιασμό, σε περίπτωση που δεν αναπληρώσεις άμεσα την πρωτεΐνη. Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι το πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό, μειώνει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Και προσοχή! Δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιας αξίας:

– Η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά θεωρητικά είναι χρήσιμη, στην πραγματικότητα ωστόσο δεν περιλαμβάνει και τα 9 από τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για να συνθέσει μυικό ιστό. Το είδος της πρωτεΐνης που έχει τέτοιες ιδιότητες ονομάζεται πλήρης πρωτεΐνη και είναι ουσιαστικά ζωικής προελεύσεως.

– Ό,τι καλύτερο για επίπεδη κοιλιά είναι το λευκό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα (χωρίς πέτσα), τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, το ψαρονέφρι και το άπαχο βοδινό. Όλα αυτά έχουν μόλις 1-3 γρ. λίπους και 50 θερμίδες.

 

Το βιβλίο «Η δίαιτα…αλλιώς!» κυκλοφορεί απο τις  Εκδόσεις Οξύ

Μαριέτα Χριστοπούλου

empty alt

Επιστροφή στην Κρητική διατροφή

Πολύτιμο σύμμαχο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής της υγείας, μπορεί να αποτελέσει η παραδοσιακή κρητική διατροφή της δεκαετίας του 1960 σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης  Αντώνη Καφάτο.
empty alt

Για υγιεινές συνταγές, αυτούς τους λογαριασμούς πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο πρωί και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις σήμερα (άλλωστε, πρέπει να ετοιμάσεις βαλίτσες και για τις διακοπές που πλησιάζουν).
empty alt

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Διαρκώς διαβάζουμε και ακούμε ότι από την καθημερινή μας διατροφή δεν πρέπει να λείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά.
empty alt

Νέα έρευνα: Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τη διατροφή και όχι την κληρονομικότητά μας!

Εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί η ιδέα ότι σημασία για να χάσουμε κιλά δεν έχει μόνο το πόσο πιστοί θα παραμείνουμε στη δίαιτά μας, αλλά και η κληρονομική μας προδιάθεση, δηλαδή το αν έχουμε την τάση να είμαστε πιο λεπτοί ή πιο «γεμάτοι».
empty alt

Αγγούρι: η απόλυτα υγιεινή απόλαυση του καλοκαιριού

  Αν και συνήθως θεωρείται λαχανικό, το αγγούρι είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και ορισμένες φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων προβλημάτων υγείας.
empty alt

Ποιες είναι οι πιο πλούσιες τροφές σε ασβέστιο

Πιο γνωστό για τον ρόλο του στην υγεία των οστών, το ασβέστιο είναι στην πραγματικότητα το πιο άφθονο μέταλλο στο σώμα σου και εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του σώματος.
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.
empty alt

Νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την πρόσληψη υδατανθράκων και λίπους. Να τι βρήκαν.
Back To Top