Το ότι οι φράουλες είναι γευστικές το ξέρεις. Το ότι είναι θρεπτικές, επίσης. Το ότι αν τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σε ένα πλαστικό σκεύος χωρίς τρύπες, θα χαλάσουν πριν την ώρα τους; Μάλλον όχι, αλλά εδώ είμαστε για να μοιραστούμε μαζί σου, όλα τα μυστικά συντήρησης αυτού […]

Το ότι οι φράουλες είναι γευστικές το ξέρεις. Το ότι είναι θρεπτικές, επίσης. Το ότι αν τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σε ένα πλαστικό σκεύος χωρίς τρύπες, θα χαλάσουν πριν την ώρα τους; Μάλλον όχι, αλλά εδώ είμαστε για να μοιραστούμε μαζί σου, όλα τα μυστικά συντήρησης αυτού του μοναδικού φρούτου.

 

Διάβασε παρακάτω και δώσε προσοχή!

– Μην τις αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου, παρά μόνο για λίγες ώρες

– Πλύνε πολύ καλά πριν τις βάλεις στο πιάτο. Η τραχιά επιφάνεια τους ευνοεί τη συσσώρευση σκόνης και λιπασμάτων.

– Δεν πρέπει να μουλιάζουν, όταν τις πλένεις. Θα χάσουν το άρωμα και το χρώμα τους. Καλύτερα βάλε τις σε σουρωτήρι και ρίξε άφθονο νερό (μαζί με τα κοτσανάκια τους).

– Να τις καταναλώνεις αμέσως μετά το πλύσιμο.

– Όταν τις προορίζεις για το ψυγείο, να τις βάζεις σε ένα πλαστικό σκεύος με τρυπημένο κάλυμμα, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση του κρύου αέρα.

– Ένα γυάλινο αεροστεγές δοχείο, μπορεί να τις διατηρήσει μέχρι και δύο ημέρες. Αρκεί να είναι ολόκληρες με το πράσινο φυλλαράκι τους και να μην τις έχεις πλύνει προηγουμένως.

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος.
empty alt

Μείνε νέα και ωραία τρώγοντας αντιοξειδωτικά

Ακούς συνέχεια αυτή τη λέξη: αντιοξειδωτικά. Σε θέματα ομορφιάς, διατροφής, υγείας. Μα γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελικά με αυτά και είναι αλήθεια ότι αν τα καταναλώνεις θα μείνεις νέα; Τι είναι ακριβώς τα αντιοξειδωτικά; Με απλά λόγια, είναι μόρια που προστατεύουν τον οργανισμό σου και τα...
empty alt

Να γιατί είναι καλό να βάλετε το ταχίνι στη διατροφή σας

Το ταχίνι είναι μια πάστα φτιαγμένη από αλεσμένους σπόρους σησαμιού. Έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Είναι πιο γνωστό ως συστατικό του χούμους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πιάτα σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
empty alt

Τα σούπερ οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου η σούπα ντομάτας

Εκτός από αίσθημα ζεστής αγκαλιάς και υπέροχη γεύση, η απόλαυση της σούπας ντομάτας μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα οφέλη που περιέχουν τα συστατικά της ντομάτας.
empty alt

Πώς η διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας

Οι ίνες στην καθημερινή μας διατροφή έχουν αναδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικές τα τελευταία χρόνια. Αυτό που ήταν μόνο ένα εργαλείο για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας (με τη βοήθεια των δαμάσκηνων), είναι τώρα ο πυρήνας πολλών σχεδίων διατροφής για να βοηθήσει με την απώλεια βάρους, να...
empty alt

Ελληνικό superfood: Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Ψημένα, ωμά, αλατισμένα ή ανάλατα, δεν μπορείς να φας ποτέ μόνο ένα. Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου.
empty alt

Τα 6 καλύτερα ποτά για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας

Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας – τα ποτά μπορούν επίσης να σας ωφελήσουν!
empty alt

Τι οφέλη προσφέρουν τα κεράσια στον οργανισμό σας

Ρίχνουμε μια ματιά στο εξαιρετικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ των κερασιών
Back To Top