Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».

Για δύο ημέρες, 27 και 28 Μαΐου, οινοποιεία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα υποδεχτούν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εμπειρία του κρασιού, από το πώς φτιάχνεται μέχρι το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Ακόμα και αν δεν είσαι «μύστης» του κρασιού, αλλά απλά απολαμβάνεις ένα ποτηράκι με το φαγητό ή στην έξοδό σου, αξίζει να ανακαλύψεις τα μυστικά που κρύβει ένα από τα πιο ονομαστά προϊόντα της χώρας μας αλλά και να γνωρίσεις παράλληλα τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

Κτήματα και οινοποιεία έχουν ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να συνοδεύσουν τις δοκιμές κρασιού και τις περιηγήσεις στους αμπελώνες, που περιλαμβάνουν από πάρτι και μαθήματα μαγειρικής μέχρι πεζοπορίες και εκθέσεις τέχνης.

Μπορείς να μάθεις ποια οινοποιεία συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες 2017» εδώ.

Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τα οινοποιεία της περιοχής που θέλεις να επισκεφτείς, να σχεδιάσεις τη διαδρομή σου και να φέρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση.

Εβίβα!

empty alt

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 6 ευρώ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να απολαύσεις το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Αυτό τον τίτλο για το 2017 κατέκτησε μια χιλιανή ετικέτα κόκκινου κρασιού που πωλείται online στην τιμή των 5,5 λιρών (κάτι παραπάνω από 6 ευρώ).
empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

Ο Hot Pie του Game of Thrones είναι ζαχαροπλάστης και στην αληθινή ζωή

Θυμάσαι τον Hot Pie, το ορφανό αγόρι που λατρεύει τη ζαχαροπλαστική και το οποίο ξανασυνάντησε την Arya στο δεύτερο επεισόδιο της 7ης σεζόν; Αυτόν που, όπως της εκμυστηρεύτηκε, το μυστικό για την επιτυχία μιας πίτας είναι «να τσιγαρίσεις το βούτυρο πριν φτιάξεις τη ζύμη»; Ο Ben Hawkey, […]
empty alt

Το πρώτο αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ έχει ελληνική υπογραφή

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

Στις ΗΠΑ άνοιξε το πρώτο κατάστημα χωρίς υπαλλήλους και χωρίς ταμεία

Φαντάσου να μπαίνεις σε ένα κατάστημα χωρίς υπαλλήλους, να κάνεις τα ψώνια της ημέρας, να ζυγίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου και να φεύγεις χωρίς να πληρώνεις με μετρητά, ούτε καν με κάρτα, και δίχως να περιμένεις σε ουρές και ταμεία.
empty alt

Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν. Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».
Back To Top