Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».

Για δύο ημέρες, 27 και 28 Μαΐου, οινοποιεία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα υποδεχτούν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εμπειρία του κρασιού, από το πώς φτιάχνεται μέχρι το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Ακόμα και αν δεν είσαι «μύστης» του κρασιού, αλλά απλά απολαμβάνεις ένα ποτηράκι με το φαγητό ή στην έξοδό σου, αξίζει να ανακαλύψεις τα μυστικά που κρύβει ένα από τα πιο ονομαστά προϊόντα της χώρας μας αλλά και να γνωρίσεις παράλληλα τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

Κτήματα και οινοποιεία έχουν ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να συνοδεύσουν τις δοκιμές κρασιού και τις περιηγήσεις στους αμπελώνες, που περιλαμβάνουν από πάρτι και μαθήματα μαγειρικής μέχρι πεζοπορίες και εκθέσεις τέχνης.

Μπορείς να μάθεις ποια οινοποιεία συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες 2017» εδώ.

Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τα οινοποιεία της περιοχής που θέλεις να επισκεφτείς, να σχεδιάσεις τη διαδρομή σου και να φέρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση.

Εβίβα!

empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δημιουργούμε την ΑΒ του αύριο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επισφραγίζει τη μεγάλη διαδρομή των 80 χρόνων της και δημιουργεί σήμερα την ΑΒ του αύριο.

Back To Top