Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

0     

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Και τα εκατομμύρια τόνοι φαγητού που πετιούνται στα σκουπίδια δεν συμβάλλουν μόνο στην παραγωγή μεθανίου που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά γεμίζουν και τις χωματερές, την ώρα που χιλιάδες κόσμου δεν έχει να φάει ούτε τα στοιχειώδη.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να λύσει μία ομάδα ανθρώπων στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και έφτιαξαν παγωτό από υλικά που θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!

Η εταιρεία Salt & Straw συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Urban Gleaners και δημιούργησαν ένα limited edition μενού παγωτών που φαίνεται (και είναι σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν) πεντανόστιμο.

Τα υλικά συλλέγονται από την Urban Gleaners από εστιατόρια, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, κλπ και είναι τρόφιμα που σε άλλη περίπτωση θα πετιούνταν. Η συλλογή γίνεται στην Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Σαν Φρανσίσκο και για αυτό οι γεύσεις παγωτού που τελικά παράγονται έχουν κάτι από τον τόπο τους. Για παράδειγμα, λόγω της αγροτικής παραγωγής της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρονται διάφορες γεύσεις εσπεριδοειδών.

Βέβαια, πολλές φορές οι γεύσεις προκύπτουν ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά. Π.χ. η Urban Gleaners απέκτησε μία τεράστια ποσότητα ψωμιού. Αποτέλεσμα; Η γεύση «ψημένη μπαγκέτα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα»!

Θα το δοκίμαζες;