Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Και τα εκατομμύρια τόνοι φαγητού που πετιούνται στα σκουπίδια δεν συμβάλλουν μόνο στην παραγωγή μεθανίου που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά γεμίζουν και τις χωματερές, την ώρα που χιλιάδες κόσμου δεν έχει να φάει ούτε τα στοιχειώδη.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να λύσει μία ομάδα ανθρώπων στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και έφτιαξαν παγωτό από υλικά που θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!

Η εταιρεία Salt & Straw συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Urban Gleaners και δημιούργησαν ένα limited edition μενού παγωτών που φαίνεται (και είναι σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν) πεντανόστιμο.

Τα υλικά συλλέγονται από την Urban Gleaners από εστιατόρια, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, κλπ και είναι τρόφιμα που σε άλλη περίπτωση θα πετιούνταν. Η συλλογή γίνεται στην Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Σαν Φρανσίσκο και για αυτό οι γεύσεις παγωτού που τελικά παράγονται έχουν κάτι από τον τόπο τους. Για παράδειγμα, λόγω της αγροτικής παραγωγής της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρονται διάφορες γεύσεις εσπεριδοειδών.

Βέβαια, πολλές φορές οι γεύσεις προκύπτουν ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά. Π.χ. η Urban Gleaners απέκτησε μία τεράστια ποσότητα ψωμιού. Αποτέλεσμα; Η γεύση «ψημένη μπαγκέτα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα»!

Θα το δοκίμαζες;

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Η γαστρονομική έκθεση «Ελλάδος γεύση» συνεχίζεται

Έχει ξεκινήσει από τις 18 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη γαστρονομία των περιοχών τους.
empty alt

The Bean, the Blend, the Barista

Από την ίδρυση της «Kafea Εμπορική Τεχνική ΑΕ», το 1988, που τα πρώτα στέκια της Αθήνας ανακάλυπταν τον αυθεντικό Ιταλικό espresso illy, έως σήμερα, έχουν κυλήσει πολλές σταγόνες αρωματικού espresso! Όσοι τότε προέβλεπαν ότι ο νέος καφές είναι ένας πειραματισμός, μία εφήμερη, ξενόφερτη μόδα που θα...
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
empty alt

Μέλι με ελληνική υπογραφή «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» κατακτά επτά αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2019

Το Μέλι Παρνασσού, το Μέλι Κρήτης, το Μέλι Μάνης και το Μέλι Θάσου της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που φτάνει αποκλειστικά στα ράφια των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη Stayia Farm, απέσπασαν φέτος κορυφαίες διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards […]
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.
Back To Top