Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.

Τα παιδιά της Becker λάτρεψαν τόσο πολύ τα φαγητά της, που την έπεισαν, το 2016, να εγκαταλείψει τη δουλειά της για να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση, με την ονομασία Caulipower, όπου πουλάει πίτσες και μείγματα μαγειρικής από κουνουπίδι αντί για αλεύρι.

Μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια η Caulipower έχει φτάσει να αξίζει πολλά εκατομμύρια και να διαθέτει τα προϊόντα της σε 9.000 σημεία πώλησης στις ΗΠΑ.

Το παράδειγμα της Caulipower, σύμφωνα με τους New York Times, είναι ενδεικτικό της στροφής που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί προς μοντέλα διατροφής ελεύθερα γλουτένης, με λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές τροφές. Μιας τάσης που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν υπόψη τους οι εταιρείες και η οποία δυναμώνει μέσα από τα social media, όπου πληθαίνουν οι αναρτήσεις αλμυρών αλλά και γλυκών συνταγών με λαχανικά στη θέση των σιτηρών.

Σύμφωνα, επιπλέον, με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Nielsen, στις ΗΠΑ οι πωλήσεις προϊόντων με κουνουπίδι διπλασιάστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ άνοδο παρουσίασαν κι εκείνες άλλων προϊόντων όπου τα λαχανικά αντικαθιστούν το αλεύρι ή τα ζυμαρικά.

Το ρύζι και τα άλλα προϊόντα από λαχανικά όχι μόνο είναι ελεύθερα γλουτένης αλλά, επιπλέον, δίνουν λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες και, συνήθως, περισσότερες φυτικές ίνες. Το κουνουπίδι, συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική είτε πολτοποιημένο είτε ψιλοκομμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Alix Turoff, το κουνουπίδι ταιριάζει ιδιαίτερα σε πιάτα με σάλτσες και έντονες γεύσεις, όπως κάρι και τσίλι, καθώς απορροφά σαν σφουγγάρι τις γεύσεις των άλλων υλικών. «Μας ανοίγει το δρόμο ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή μας», σχολίασε η ίδια.

empty alt

Ο λίγος ύπνος παχαίνει

Ο λίγος ύπνος παχαίνει. Η προειδοποίηση έρχεται από βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν πως όσοι δεν ξεκουράζονται επαρκώς, καταναλώνουν σε καθημερινή βάση 385 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.
empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Τα ανθισμένα ντόνατς!

  Γλυκά ή λουλούδια; Αν αναρωτιέσαι τι να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς, η νέα τάση έρχεται να σου δώσει την απάντηση! Θέλεις να πάρεις κάτι όμορφο στη μαμά σου για τη Γιορτή της Μητέρας, και δεν ξέρεις τι.
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
Back To Top