Όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις μια σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί, γιατί τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να την «κάψεις» μέσα στην ημέρα.

Όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις μια σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί, γιατί τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να την «κάψεις» μέσα στην ημέρα. Την επόμενη φορά που θα το κάνεις, λοιπόν, μπορείς να συνδυάσεις… δύο σε ένα, καταναλώνοντας μια σοκολάτα με γεύση πρωινού!

Κι όμως, αυτή ακριβώς είναι η περιγραφή μιας νέας σειράς με σοκολάτες που υπογράφει η αμερικανική εταιρεία Compartes. Ανάμεσα στις επιλογές της; Σοκολάτα με γεύση αυγόφετας, αβοκάντο, δημητριακών, καλαμποκίσιου ψωμιού αλλά και καφέ με ντόνατς!

Όμως η εκκεντρικότητα δεν σταματά στις γεύσεις, αλλά συνεχίζεται και στο σχεδιασμό, καθώς αυτές οι μπάρες σοκολάτας αποτελούνται από τριγωνάκια αντί για τα «κλασικά» τετραγωνάκια ή ορθογώνια.

«Νομίζω ότι τα πάντα έχουν ωραιότερη γεύση όταν συνδυάζονται με σοκολάτα» είναι το προσωπικό μότο του ιδρυτή της εταιρείας Compartes, Jonathan Grahm, ο οποίος όχι αναπάντεχα, τρώει σοκολάτα για πρωινό: «Συνήθως τα πρωινά επισκέπτομαι το εργαστήριο και κάνω δοκιμές και αυτό είναι το πρωινό μου, το οποίο μάλιστα είναι διαφορετικό κάθε φορά. Σήμερα το πρωί, για παράδειγμα, δοκίμασα σοκολάτα σε γεύση μηλόπιτας, σοκολάτα σε γεύση πατατάκια και σοκολάτα ουίσκι. Όταν εργάζεσαι όλη μέρα σε ένα εργαστήριο σοκολάτας, κάθε πρωινό σου είναι μια καινούρια περιπέτεια!».

empty alt

Ένα νέο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα ζυμαρικά άνοιξε (πού αλλού;) στην Ιταλία

Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.
empty alt

Η είδηση που έλειπε για να φτιάξει η μέρα σου: αβοκάντο χωρίς κουκούτσι

Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα.
empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Τον Μάρτιο, κάθε ώρα θα είναι ώρα για τσάι

Επειδή η παροιμία «Μάρτης, γδάρτης…» βγαίνει πάντα αληθινή και το κρύο καλά κρατεί, ο μήνας που έρχεται είναι ιδανικός για να καθιερώσουμε καθημερινά μια πρωινή ή απογευματινή ιεροτελεστία τσαγιού.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Η Ροδουλα δυναμώνει την συνεργασία της με τον ΑΒ

Η εταιρεία Ροδούλα με πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της ζύμης και του γλυκού προμηθεύοντας καταστήματα εστίασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύει την παρουυσία της τα τελευταία 4 χρονιά και στο κομμάτι του Supermarket.
Back To Top