Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης). Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συμβαίνει στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα καινούριο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Vegan Society (την παλαιότερη του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρυθείσα το 1944), πάνω από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες έχουν αρχίσει να υιοθετούν «vegan καταναλωτικές συμπεριφορές» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Να σημειώσουμε ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο στη Βρετανία «έτρεχε» η εκστρατεία Veganuary, που προέτρεπε τον κόσμο για έναν τουλάχιστον μήνα να ακολουθήσει vegan διατροφή.

Ενδεικτικά μόνο, στη διάρκεια του Veganuary, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Guardian, ανέβηκαν κατά 36% οι πωλήσεις των vegan haggis, μιας σκοτσέζικης λιχουδιάς που, παραδοσιακά, φτιάχνεται από κιμά και εντόσθια ζώων.

Στο μεταξύ, η τεράστια βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tesco ζήτησε από τον Αμερικανό σεφ Derek Sarno να σχεδιάσει είκοσι έτοιμα γεύματα, σάντουιτς και σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν και από vegans, ενώ οι vegan εκδοχές «διαχρονικών» προϊόντων όπως το λικέρ Baileys Irish Cream και το παγωτό των Marks & Spencer ξεπούλησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους.

Άραγε πρόκειται για μια εφήμερη μόδα ή για το μέλλον της διατροφής; Ή μήπως για κάτι… ενδιάμεσο; Ο χρόνος θα δείξει.

empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Go vegan! Φόρεσαν μπικίνι από φύλλα… μαρουλιού και διαδήλωσαν

Καλλίγραμμες κοπέλες, πήραν μαρούλια και αντί να φτιάξουν μια χορταστική σαλάτα, έφτιαξαν μπικίνι! Με αυτά το χορταστικά μπικίνι βγήκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν χορτοφάγοι.
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Η γιαπωνέζα μπλόγκερ που καταβροχθίζει μπροστά από μια κάμερα!

Μικρή στο μάτι… Η μικροσκοπική γιαπωνέζα μπλόγκερ Kinoshita Yuka, κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό της να καταβροχθίζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά,  4.307 θερμίδες επιλέγοντας ένα άκρως ανθυγιεινό μενού.
empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Η «επανάσταση» στο τοστ ξεκινά με Adoro Creamy Gouda!

Back to school σημαίνει, μεταξύ άλλων, και back to… τοστάκι! Το πιο υγιεινό και γρήγορο γεύμα, που συνοδεύει μικρούς και μεγάλους, όλη μέρα, από το πρωινό ως τη βραδινή μελέτη, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό όταν γίνεται με Adoro Creamy Gouda, αφού για κάθε φέτα 30 γραμμαρίων […]
empty alt

Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν. Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».
Back To Top