Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης). Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συμβαίνει στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα καινούριο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Vegan Society (την παλαιότερη του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρυθείσα το 1944), πάνω από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες έχουν αρχίσει να υιοθετούν «vegan καταναλωτικές συμπεριφορές» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Να σημειώσουμε ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο στη Βρετανία «έτρεχε» η εκστρατεία Veganuary, που προέτρεπε τον κόσμο για έναν τουλάχιστον μήνα να ακολουθήσει vegan διατροφή.

Ενδεικτικά μόνο, στη διάρκεια του Veganuary, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Guardian, ανέβηκαν κατά 36% οι πωλήσεις των vegan haggis, μιας σκοτσέζικης λιχουδιάς που, παραδοσιακά, φτιάχνεται από κιμά και εντόσθια ζώων.

Στο μεταξύ, η τεράστια βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tesco ζήτησε από τον Αμερικανό σεφ Derek Sarno να σχεδιάσει είκοσι έτοιμα γεύματα, σάντουιτς και σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν και από vegans, ενώ οι vegan εκδοχές «διαχρονικών» προϊόντων όπως το λικέρ Baileys Irish Cream και το παγωτό των Marks & Spencer ξεπούλησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους.

Άραγε πρόκειται για μια εφήμερη μόδα ή για το μέλλον της διατροφής; Ή μήπως για κάτι… ενδιάμεσο; Ο χρόνος θα δείξει.

empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
Back To Top