Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης). Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συμβαίνει στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα καινούριο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Vegan Society (την παλαιότερη του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρυθείσα το 1944), πάνω από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες έχουν αρχίσει να υιοθετούν «vegan καταναλωτικές συμπεριφορές» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Να σημειώσουμε ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο στη Βρετανία «έτρεχε» η εκστρατεία Veganuary, που προέτρεπε τον κόσμο για έναν τουλάχιστον μήνα να ακολουθήσει vegan διατροφή.

Ενδεικτικά μόνο, στη διάρκεια του Veganuary, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Guardian, ανέβηκαν κατά 36% οι πωλήσεις των vegan haggis, μιας σκοτσέζικης λιχουδιάς που, παραδοσιακά, φτιάχνεται από κιμά και εντόσθια ζώων.

Στο μεταξύ, η τεράστια βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tesco ζήτησε από τον Αμερικανό σεφ Derek Sarno να σχεδιάσει είκοσι έτοιμα γεύματα, σάντουιτς και σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν και από vegans, ενώ οι vegan εκδοχές «διαχρονικών» προϊόντων όπως το λικέρ Baileys Irish Cream και το παγωτό των Marks & Spencer ξεπούλησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους.

Άραγε πρόκειται για μια εφήμερη μόδα ή για το μέλλον της διατροφής; Ή μήπως για κάτι… ενδιάμεσο; Ο χρόνος θα δείξει.

empty alt

Ο λίγος ύπνος παχαίνει

Ο λίγος ύπνος παχαίνει. Η προειδοποίηση έρχεται από βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν πως όσοι δεν ξεκουράζονται επαρκώς, καταναλώνουν σε καθημερινή βάση 385 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.
empty alt

Το καλύτερο εστιατόριο για… μοναχικούς!

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες, συμμαθητές, τέλος πάντων όσοι γνωρίζετε είναι απασχολημένοι, αλλά εσείς παρόλα αυτά θέλετε να δειπνήσετε και γιατί όχι, αν προκύψει θα γνωρίσετε και νέους φίλους! Λοιπόν ένα εστιατόριο στην Φινλανδία έχει τη λύση.
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση […]
empty alt

Μύλοι Λούλη. Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία...
empty alt

Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories!

Ένα τεύχος γεμάτο δροσερές συνταγές. Με την αγορά του συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό! Το καλοκαιρινό τεύχος του ΑΒ Food Stories είναι εδώ, στα καταστήματα ΑΒ, με διπλό “απολαυστικό” εξώφυλλο και μας περιμένει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας.
Back To Top