Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Ζone και ήταν ανοιχτή στο κοινό με live streaming μετάδοση.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσαούσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων 2019, κ. Υβέτ Κοσμετάτου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν πέρυσι τέτοια εποχή ξεκινήσαμε να συζητάμε για δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με αντικείμενο το περιβάλλον, μας ανησύχησε το γεγονός ότι ο κόσμος, άτομα όλων των ηλικιών, δεν έβλεπαν το περιβάλλον ως θέμα που τους απασχολεί άμεσα ή που θα τους απασχολήσει στα επόμενα χρόνια».

Συνομίλησαν εκπρόσωποι από διαφορετικά πεδία – ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς, επιχειρήσεις, καθώς και από το κίνημα Fridays For Future Greece:

o Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ΜΠΟΡΟΥΜΕ
o Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη
o Κίμων Μαλαταράς Senior Director, Corporate Responsibility & Internal Communication, Τράπεζα Πειραιώς
o Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
o Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Ωκεανογραφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Μέλος Τιμητικής Επιτροπής Αριστείων 2019
o Μαρία Παπαθεοδώρου, Μαθήτρια Λυκείου, Εκπρόσωπος Fridays for Future Greece
o Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η συζήτηση, καλύπτοντας πολλές διαφορετικές οπτικές και θέσεις, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική και οι συνομιλητές μοιράστηκαν την εμπειρία, το όραμα και τους προβληματισμούς τους για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Οι συνομιλητές συμφωνήσαν ότι δυστυχώς πλέον βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής κρίσης και ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής έπρεπε να έχει τοποθετηθεί στην agenda όλων ουσιαστικά και αποτελεσματικά τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.

Η άμεση κινητοποίηση όλων ανεξαιρέτως, κυρίως πολιτικών και επιχειρήσεων, αλλά και κάθε άλλου φορέα, οργάνωσης, ιδρύματος και του κάθε ενός από εμάς, ως υπεύθυνου πολίτη, αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη αλλά και η αποτελεσματικότητα που φέρνουν οι συνέργειες και η συνεργασία.

Τα Αριστεία 2019 πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR) και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι οι Antenna, Cosmote, Panadol, ΣΚΑΪ, Vodafone (Αρωγοί), Alpha Bank, Coca Cola 3E, Eurobank, Praxia Bank, STAR, Stoiximan (Επίκουροι), AB Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ARLA, IKEA, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ (Υποστηρικτές). Xορηγοί κλαδικής επικοινωνίας είναι οι Όμιλοι Boussias Communications & Direction Εκδοτική.

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Πώς οι κοτομπουκιές ενός έφηβου έσπασαν το Twitter

Όταν ο νεαρός Wilkerson ζήτησε από τα Wendy’s δωρεάν κοτομπουκιές για ένα χρόνο, με αντάλλαγμα retweets, η εταιρεία απάντησε λακωνικά τον αριθμό που ήθελε: 18 εκατομμύρια! Ένα απίστευτο νούμερο, όπως καταλαβαίνεις.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Το κρασί κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας;

Οι τρεις κορυφαίες χώρες στην οινοποιία έχουν δει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή κρασιού να πέφτει κατακόρυφα, προσεγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα χρόνων, σύμφωνα με την Independent.
empty alt

Παράδοση κατ’ οίκον από έναν ανατριχιαστικό κλόουν

Για δύο ημέρες η αμερικανική εταιρεία ντόνατς Hurts Donut Company ανάθεσε τις παραδόσεις κατ’ οίκον όχι στο «κλασικό» delivery boy, αλλά στον… Pennywise από το It.
empty alt

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
empty alt

Μέλι με ελληνική υπογραφή «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» κατακτά επτά αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2019

Το Μέλι Παρνασσού, το Μέλι Κρήτης, το Μέλι Μάνης και το Μέλι Θάσου της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που φτάνει αποκλειστικά στα ράφια των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη Stayia Farm, απέσπασαν φέτος κορυφαίες διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards […]
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...

Back To Top