Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά και ελαφριά γεύματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από ένα νόστιμο μπολ με κρύα σούπα; Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι δεν είναι μόνο δροσερή και καταπραϋντική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωση.

Συστατικά

2 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά αν προτιμάτε)

1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λάιμ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 φλιτζάνι κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αγγούρια.

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο.

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατέψτε τη σούπα:

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα αγγούρια, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσαρμογή συνοχής:

Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Η σούπα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, όχι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Αλατοπιπερώστε τη σούπα:

Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύετε ξανά για καλύτερη υφή.

Παγώστε:

Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα:

Ρίξτε την παγωμένη σούπα σε μπολ.

Γαρνίρετε με ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους αν θέλετε.

Προφίλ Διατροφής (ανά μερίδα)

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 95

Υδατάνθρακες: 8 γρ

Πρωτεΐνη: 6 γρ

Λίπος: 5 γρ

Φυτικές ίνες: 3 γρ

Ζάχαρα: 4 γρ

Νάτριο: 55 mg

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top