Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά και ελαφριά γεύματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη από ένα νόστιμο μπολ με κρύα σούπα; Αυτή η σούπα αβοκάντο με παγωμένο αγγούρι δεν είναι μόνο δροσερή και καταπραϋντική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωση.

Συστατικά

2 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά αν προτιμάτε)

1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λάιμ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 φλιτζάνι κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αγγούρια.

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο.

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατέψτε τη σούπα:

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα αγγούρια, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και το κύμινο.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσαρμογή συνοχής:

Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Η σούπα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, όχι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Αλατοπιπερώστε τη σούπα:

Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύετε ξανά για καλύτερη υφή.

Παγώστε:

Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα:

Ρίξτε την παγωμένη σούπα σε μπολ.

Γαρνίρετε με ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζετε με καβουρδισμένους ηλιόσπορους αν θέλετε.

Προφίλ Διατροφής (ανά μερίδα)

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 95

Υδατάνθρακες: 8 γρ

Πρωτεΐνη: 6 γρ

Λίπος: 5 γρ

Φυτικές ίνες: 3 γρ

Ζάχαρα: 4 γρ

Νάτριο: 55 mg

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
Back To Top