Οι τρεις κορυφαίες χώρες στην οινοποιία έχουν δει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή κρασιού να πέφτει κατακόρυφα, προσεγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα χρόνων, σύμφωνα με την Independent.

Οι τρεις κορυφαίες χώρες στην οινοποιία έχουν δει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή κρασιού να πέφτει κατακόρυφα, προσεγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα χρόνων, σύμφωνα με την Independent.

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (International Organisation of Vine and Wine, OIV) αποδίδει το φαινόμενο σε ακραίες καιρικές συνθήκες που τα τελευταία χρόνια πλήττουν τις κορυφαίες οινοπαραγωγούς: την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η μείωση της παραγωγής κρασιού για το 2016 έφτασε το 23% στην Ιταλία, το 19% στη Γαλλία και το 15% στην Ισπανία. Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τη συγκομιδή της Γαλλίας ως τη χειρότερη από το 1945.

Έτσι, παρόλο που υπήρξαν κάποιες αυξήσεις στην παραγωγή κρασιού στη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, ο OIV προειδοποίησε ότι «η παραγωγή του 2017 θα κινηθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα».

Επιπλέον, όπως σχολίασε ο Rupert Millar, συντάκτης του κλαδικού εντύπου The Drinks Business, κάποιες μικρότερες οινοποιίες αναγκάζονται να πουλήσουν οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί «αν δεν τις βοηθήσουν οι τράπεζες, έχουν τελματώσει».

Όπως εκτιμά η Independent, η μείωση της παραγωγής κρασιού μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή του.

empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Πώς οι κοτομπουκιές ενός έφηβου έσπασαν το Twitter

Όταν ο νεαρός Wilkerson ζήτησε από τα Wendy’s δωρεάν κοτομπουκιές για ένα χρόνο, με αντάλλαγμα retweets, η εταιρεία απάντησε λακωνικά τον αριθμό που ήθελε: 18 εκατομμύρια! Ένα απίστευτο νούμερο, όπως καταλαβαίνεις.
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla.
empty alt

Αν συνηθίζεις να τρως σοκολάτα για πρωινό, φάε τις νέες σοκολάτες με γεύση πρωινού

Όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις μια σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί, γιατί τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να την «κάψεις» μέσα στην ημέρα.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» 2019 και οι 5.000 εθελοντές της βραβεύονται στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

Διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία
Back To Top