Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.

Στην κατηγορία αυτή, της ιδιαίτερης και μοναδικής γεύσης, ανήκει το Ούζο Πιλαβάς. Ένα Ούζο με ιστορία και μέλλον αλλά και με μια ιδιαίτερη συνταγή, που συνδυάζει αρώματα, ένταση και τεχνική.

Η δημιουργία

Για αυτό το ούζο, αξίζει να ταξιδέψει κανείς, αρκετές δεκαετίες πίσω…

Πίσω στο 1940, τέσσερις γενιές πριν, στη Χίο και μετά στην Πάτρα, δύο πόλεις με τεράστια ιστορία και τεχνογνωσία στην ποτοποιία. Συνθέτοντας διαφορετικές κουλτούρες και παλιές αυθεντικές συνταγές δημιουργήθηκε κάτι μοναδικά ιδιαίτερο. Ένα απόλυτα γευστικό, αρωματικό και ισορροπημένο ούζο. Ήταν τότε που ο Νίκος Πιλαβάς με το ανήσυχο πνεύμα του, έκανε την πρώτη απόσταξη με τη δική του μυστική συνταγή και πολύ καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Η αξία της προσμονής  

Ο Νίκος Πιλαβάς δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμα ούζο αλλά ένα ούζο ξεχωριστό. Χρησιμοποίησε τις ιδανικές ποικιλίες γλυκάνισου και αστεροειδούς γλυκάνισου, μία ιδιαίτερη διαδικασία απόσταξης και παραμονή για τρεις (3) μήνες στο καζάνι, για να δώσει στο Ούζο του τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται.

Έτσι γίνεται και τώρα. Για αυτό το ούζο Πιλαβάς, έχει πάντα, την ίδια απαλή, χαρακτηριστική και αυθεντική γεύση, που το διακρίνει…

Η εξέλιξη

Χρόνια τώρα παραμένει σταθερό στις αξίες του, με την ίδια πάντα απαλή, χαρακτηριστική του γεύση, φτάνοντας σήμερα στο απόγειο της γεύσης με το εξαιρετικό νέο ΠΙΛΑΒΑΣ ούζο Gold. Ένα απόσταγμα μεθυστικό, που δημιουργήθηκε με την ιεροτελεστία της παλαιότερης οικογενειακής συνταγής που ανακαλύφθηκε και επανασυστάθηκε.

Η πρόσμιξη πολλών καρπών στην απόσταξη όπως αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, γλυκάνισο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μαστίχα Χίου προσδίδει αυτή την γλυκύτητα που χρειάζεται στο τελικό προϊόν έτσι ώστε να μην χρειάζεται η προσθήκη ζάχαρης. Για να έχει βέβαια το κατάλληλο σώμα, γεύση και ανάδειξη όλων των αρωμάτων απαιτείται αλκοολικός βαθμός 43,5 %. Και φυσικά η παραμονή του 4 μήνες στις δεξαμενές έχει ως αποτέλεσμα το δέσιμο των γεύσεων και αρωμάτων. 

Η παράδοση συνεχίζεται

Δοκιμάζοντας και το Τσίπουρο Πιλαβάς καταλαβαίνουμε γιατί έχει κερδίσει τους γευσιγνώστες του Τσίπουρου. Αναγνωρίζουμε και σε αυτό κάτι ιδιαίτερο. Και πώς να μην είναι αφού χρησιμοποιούνται δύο εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιού από την Αχαϊκή γη. Ροδίτης και Μοσχάτο Αχαΐας, τα οποία προσδίδουν αρώματα βουτύρου και βανίλιας η πρώτη, και αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκιά και μεστή γεύση η δεύτερη. Οι άνω ποικιλίες προσδίδουν στο τελικό απόσταγμα μία τέλεια ισορροπημένη γεύση με πλούσια αρώματα, ιδανικό σώμα και απαλή γεύση.

Η Ποτοποιία Πιλαβάς μας ταξιδεύει σε μια γευστική εξερεύνηση, όπου ο τοπικός χαρακτήρας παντρεύεται με σύγχρονες μεθόδους απόσταξης, φέρνοντας στο ποτήρι μας μια ολόκληρη εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να βρείτε και να δοκιμάσετε.

Αναζητήστε ένα μπουκάλι Ούζο ή Τσίπουρο Πιλαβάς σε ενημερωμένες κάβες, για να γευτείτε την τέχνη του ούζου και του τσίπουρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: pilavas

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top