Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Αν το καλοκαίρι μπορούσε να αποτυπωθεί σε μια γεύση, πιστεύουμε ότι θα ήταν με τη μορφή αυτού του νόστιμου ψωμιού με καλαμπόκι και πέστο. Με φρέσκο ​​βασιλικό, πέστο, ψητό καλαμπόκι, ντοματίνια και κρεμώδη burrata, αυτό το flatbread σίγουρα θα χτυπήσει κάθε νότα στις γεύσεις σας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ζύμη και πέστο που αγοράζονται από το κατάστημα, ώστε να μπορούν εύκολα να ενωθούν μαζί σε 30 λεπτά. Είναι το τέλειο ορεκτικό για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ και αρκετά εντυπωσιακό για να το φέρετε σε κάθε μπάρμπεκιου, μαγειρική ή δείπνο.

Το ψήσιμο του καλαμποκιού στη σχάρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε σε αυτό το πιάτο την καπνιστή καλοκαιρινή γεύση, αλλά αν έχει πολλή ζέστη για να ανάψετε τη σχάρα σας, μην πιεστείτε! Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​καλαμπόκι με κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα. Απλώς φροντίστε να ξεπαγώσετε πλήρως ή να το στραγγίσετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Φρυγανίσαμε το flatbread στη σχάρα, αλλά αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε και στον φούρνο ή ακόμα και σε τοστιέρα. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι το flatbread σας δεν θα μουσκέψει στη μέση αφού προσθέσετε όλες τις επικαλύψεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

Συστατικά

2 καλαμπόκια,

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 flatbreads (έτοιμη ζύμη)

1 φλ. πέστο

250 γρ. burrata

600 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ετοιμάστε μια σχάρα για μέτρια φωτιά. προθερμάνετε 5 λεπτά (ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά).

Βήμα 2

Αλείφετε τα καλαμπόκια με λάδι. Ψήστε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές, για 3 με 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα σπόρια και μεταφέρετε τα σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Ψήστε τα flatbreads στη σχάρα, γυρίζοντας τα, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί ή μοιράστε σε 2 φύλλα ψησίματος.

Βήμα 4

Απλώστε το πέστο στη μία πλευρά των flatbreads. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κόψτε την burrata σε τέταρτα και μοιράστε την στα flatbreads. Συμπληρώστε με καλαμπόκι, ντομάτες και κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 5

Ψήστε τα flatbreads μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει η burrata, για 10 με 12 λεπτά.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με βασιλικό και καρυκεύστε με αλάτι.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top