Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Αν το καλοκαίρι μπορούσε να αποτυπωθεί σε μια γεύση, πιστεύουμε ότι θα ήταν με τη μορφή αυτού του νόστιμου ψωμιού με καλαμπόκι και πέστο. Με φρέσκο ​​βασιλικό, πέστο, ψητό καλαμπόκι, ντοματίνια και κρεμώδη burrata, αυτό το flatbread σίγουρα θα χτυπήσει κάθε νότα στις γεύσεις σας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ζύμη και πέστο που αγοράζονται από το κατάστημα, ώστε να μπορούν εύκολα να ενωθούν μαζί σε 30 λεπτά. Είναι το τέλειο ορεκτικό για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ και αρκετά εντυπωσιακό για να το φέρετε σε κάθε μπάρμπεκιου, μαγειρική ή δείπνο.

Το ψήσιμο του καλαμποκιού στη σχάρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε σε αυτό το πιάτο την καπνιστή καλοκαιρινή γεύση, αλλά αν έχει πολλή ζέστη για να ανάψετε τη σχάρα σας, μην πιεστείτε! Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​καλαμπόκι με κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα. Απλώς φροντίστε να ξεπαγώσετε πλήρως ή να το στραγγίσετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Φρυγανίσαμε το flatbread στη σχάρα, αλλά αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε και στον φούρνο ή ακόμα και σε τοστιέρα. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι το flatbread σας δεν θα μουσκέψει στη μέση αφού προσθέσετε όλες τις επικαλύψεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

Συστατικά

2 καλαμπόκια,

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 flatbreads (έτοιμη ζύμη)

1 φλ. πέστο

250 γρ. burrata

600 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ετοιμάστε μια σχάρα για μέτρια φωτιά. προθερμάνετε 5 λεπτά (ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά).

Βήμα 2

Αλείφετε τα καλαμπόκια με λάδι. Ψήστε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές, για 3 με 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα σπόρια και μεταφέρετε τα σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Ψήστε τα flatbreads στη σχάρα, γυρίζοντας τα, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί ή μοιράστε σε 2 φύλλα ψησίματος.

Βήμα 4

Απλώστε το πέστο στη μία πλευρά των flatbreads. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κόψτε την burrata σε τέταρτα και μοιράστε την στα flatbreads. Συμπληρώστε με καλαμπόκι, ντομάτες και κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 5

Ψήστε τα flatbreads μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει η burrata, για 10 με 12 λεπτά.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με βασιλικό και καρυκεύστε με αλάτι.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top