Η παράξενη τάση από την Ιαπωνία που συνδέεται με τη μακροζωία
Πληροφορίες
Οι Ιάπωνες φημίζονται για το υψηλό προσδόκιμο ζωής τους – μάλιστα ένα ιαπωνικό νησί, η νήσος Οκινάουα, ανήκει στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες όπως αποκαλούνται οι περιοχές του πλανήτη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την υγεία και τη μακροζωία τους.
Οι Ιάπωνες φημίζονται για το υψηλό προσδόκιμο ζωής τους – μάλιστα ένα ιαπωνικό νησί, η νήσος Οκινάουα, ανήκει στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες όπως αποκαλούνται οι περιοχές του πλανήτη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την υγεία και τη μακροζωία τους. Ποια είναι τα μυστικά των Ιαπώνων;
Ένα από αυτά φαίνεται να είναι τα λεγόμενα Engay Foods: τροφές που περνούν από ειδική επεξεργασία ώστε να γίνονται πολύ μαλακές και να προστατεύουν ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους από τον κίνδυνο πνιγμού. Συγκεκριμένα, σε μια κοινωνία όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι 65 ετών και άνω, μεγάλο ποσοστό υποφέρει από διαταραχές κατάποσης που συχνά συνοδεύουν τη γήρανση και ασθένειες και οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν, αν όχι στον πνιγμό, σε υποσιτισμό και αφυδάτωση.
Πώς φτιάχνονται λοιπόν τα Engay Foods; Τροφές όπως το ψάρι, το κρέας και τα λαχανικά πολτοποιούνται όπως οι βρεφικές κρέμες. Και κάπου εδώ, αρχίζουν… τα εξωτικά: Με ένα ειδικό ζελέ, τα πολτοποιημένα υλικά πλάθονται στην αρχική τους μορφή έτσι ώστε να προστίθενται ακόμα και οι χαρακιές από το ψήσιμο στη σχάρα!
Ακόμη και αναπάντεχοι «υποψήφιοι», όπως τα μήλα, η μπίρα και το κρασί, έχουν αρχίσει πλέον να περνούν από τέτοια επεξεργασία. Άραγε σε έναν πλανήτη που γερνάει ολοένα, τα Engay Foods είναι το φαγητό του μέλλοντος;
Τα σημάδια του γήρατος μειώνουν ορισμένα πράσινα λαχανικά χάρη σε μια ουσία που περιέχουν και υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο, το λάχανο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φασόλια σόγιας και σε άλλα λαχανικά.
Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]
Για δύο ημέρες η αμερικανική εταιρεία ντόνατς Hurts Donut Company ανάθεσε τις παραδόσεις κατ’ οίκον όχι στο «κλασικό» delivery boy, αλλά στον… Pennywise από το It.
Το Vegan Life Festival, που επιστρέφει, την Κυριακή 7/10, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μια επιβεβαίωση ότι αυτή η διατροφική τάση κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας.
Έξι προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που ανήκουν στις σειρές «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και «ΑΒ Επιλογή», ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνισμό του International Taste Institute.
Τα 9 Gold και 5 Silver Βραβεία που απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδεικνύουν την πλούσια ποικιλία και την ποιότητα των εκλεκτών προϊόντων από όλη τη χώρα που προσφέρει στους πελάτες της.
Σου έχει κοπεί η όρεξη; Νιώθεις ότι το φαγητό σου είναι άνοστο και δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτα; Φάε μπροστά σε ένα καθρέφτη! Η όρεξη σου θα επανέλθει και το φαγητό σου θα σου φαίνεται πεντανόστιμο.
Τα 9 Gold και 5 Silver Βραβεία που απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδεικνύουν την πλούσια ποικιλία και την ποιότητα των εκλεκτών προϊόντων από όλη τη χώρα που προσφέρει στους πελάτες της.