Ένας νεαρός συντάκτης φαγητού ονόματι Oobah Butler άρχισε να αναρωτιέται μήπως δεν πηγαίνει κάτι καλά στο Tripadvisor γιατί διάφοροι «ιδιοκτήτες εστιατορίων μου πρόσφεραν δέκα λίρες για να γράψω μια θετική κριτική του χώρου τους, παρόλο που δεν είχα φάει ποτέ εκεί».

Ένας νεαρός συντάκτης φαγητού ονόματι Oobah Butler άρχισε να αναρωτιέται μήπως δεν πηγαίνει κάτι καλά στο Tripadvisor γιατί διάφοροι «ιδιοκτήτες εστιατορίων μου πρόσφεραν δέκα λίρες για να γράψω μια θετική κριτική του χώρου τους, παρόλο που δεν είχα φάει ποτέ εκεί».

Έτσι, ξεκίνησε μια φάρσα: δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ ενός εστιατορίου στο οποίο έδωσε το όνομα Shed at Dulwich, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την αυλή του σπιτιού του και από πιάτα από μη βρώσιμα υλικά όπως βαμμένα σφουγγαράκια, αφρό ξυρίσματος και… το πόδι του.

shed_main

Η αυλή του σπιτιού όπου «στήθηκε» το Shed at Dulwich.

Ζήτησε, επίσης, από τους φίλους του να ανεβάσουν ψεύτικες θετικές κριτικές του Shed at Dulwich και πρόσθεσε στην περιγραφή του χώρου ότι κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί μόνο «κατόπιν ραντεβού» (αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει την ακριβή διεύθυνσή του).

Έτσι, λίγο οι έπαινοι από τους φίλους του, λίγο οι έξυπνα στημένες φωτογραφίες, λίγο η αίσθηση της αποκλειστικότητας και του μυστηρίου που απέπνεε το όλο εγχείρημα, το Shed at Dulwich, χωρίς να έχει σερβίρει ποτέ του ούτε αυγό, άρχισε να ανεβαίνει στην ταξινόμηση του Tripadvisor φτάνοντας, μόλις τέσσερις μήνες μετά τα υποτιθέμενα εγκαίνιά του, στη θέση 156. Όχι κι άσχημα για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ο Butler είχε αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από πελάτες που ζητούσαν να κάνουν μια κράτηση (στους οποίους απαντούσε ότι όλα τα τραπέζια είναι κλεισμένα για εβδομάδες), από επίδοξους προμηθευτές που ήθελαν να του στείλουν ένα δείγμα των προϊόντων τους, από ανέργους που ζητούσαν δουλειά, ακόμα και από μια εταιρεία παραγωγής που ήθελε να τραβήξει πλάνα από το εστιατόριο για ένα βιντεάκι της.

Τελικά, την 1η Νοεμβρίου 2017, το «ανύπαρκτο» εστιατόριο Shed at Dulwich βρέθηκε στην πρώτη θέση του Tripadvisor για το Λονδίνο.

shed1

Μια από τις φωτογραφίες της φάρσας, που ανέβηκε στο διαδίκτυο κομμένη ώστε να μη φαίνεται ότι το αυγό στηρίζεται σε ένα πόδι!

Για… να το γιορτάσει, ο Βρετανός συντάκτης μετέτρεψε για μια βραδιά την αυλή του σπιτιού του όντως σε εστιατόριο, σερβίροντας γεύματα φοιτητικού επιπέδου μαγειρεμένα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Τι απάντησε το Tripadvisor για την αδυναμία του να εντοπίσει αυτή τη φάρσα;

«Οι περισσότεροι απατεώνες προσπαθούν να ελέγξουν τις αξιολογήσεις αληθινών επιχειρήσεων», σχολίασε σχετικά μια εκπρόσωπoς του site, «και σε αυτό το κομμάτι εστιάζουν, κυρίως, οι ειδικοί μας».

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι πρέπει να αρχίσουμε να πετάμε στα σκουπίδια τις αξιολογήσεις των άλλων χρηστών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ότι πρέπει να τις φιλτράρουμε προσεκτικά, καθώς το Ίντερνετ έχει τη δύναμη να κάνει viral ακόμα και τον κοπανιστό αέρα. Κυριολεκτικά μιλώντας.

empty alt

Βρώμη για γερή καρδιά

Μια ακόμη ευεργετική επίδραση για όσους έχουν στην διατροφή τους την βρώμη. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition» αναφέρει ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που περιέχουν β γλυκάνη (διαλυτική ίνα) , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης...
empty alt

Μόνο για σήμερα, μπορείς να κάνεις δικά σου αυτά τα ποτήρια από… τυρί

Αναρωτιέσαι τι δώρο θα κάνεις σε ένα φίλο που αγαπά το αλκοόλ και το καλό τυρί και μπορείς να διαθέσεις ένα… τουλάχιστον γενναιόδωρο ποσό; Τότε, σου έχουμε την τέλεια πρόταση.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Γρίφος: Γιατί όλοι μιλάνε για τα Rubik’s Cakes;

  Η πλειονότητα τον έμαθε ως τον δημιουργό του πιο γλυκού Κύβου του Ρούμπικ! Ο ίδιος είναι ήδη διάσημος για τα αναγεννησιακά χρώματα που χρησιμοποιεί ζωγραφίζοντας κυριολεκτικά στην κουζίνα του.
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση […]
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
Back To Top