Ένας νεαρός συντάκτης φαγητού ονόματι Oobah Butler άρχισε να αναρωτιέται μήπως δεν πηγαίνει κάτι καλά στο Tripadvisor γιατί διάφοροι «ιδιοκτήτες εστιατορίων μου πρόσφεραν δέκα λίρες για να γράψω μια θετική κριτική του χώρου τους, παρόλο που δεν είχα φάει ποτέ εκεί».

Ένας νεαρός συντάκτης φαγητού ονόματι Oobah Butler άρχισε να αναρωτιέται μήπως δεν πηγαίνει κάτι καλά στο Tripadvisor γιατί διάφοροι «ιδιοκτήτες εστιατορίων μου πρόσφεραν δέκα λίρες για να γράψω μια θετική κριτική του χώρου τους, παρόλο που δεν είχα φάει ποτέ εκεί».

Έτσι, ξεκίνησε μια φάρσα: δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ ενός εστιατορίου στο οποίο έδωσε το όνομα Shed at Dulwich, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την αυλή του σπιτιού του και από πιάτα από μη βρώσιμα υλικά όπως βαμμένα σφουγγαράκια, αφρό ξυρίσματος και… το πόδι του.

shed_main

Η αυλή του σπιτιού όπου «στήθηκε» το Shed at Dulwich.

Ζήτησε, επίσης, από τους φίλους του να ανεβάσουν ψεύτικες θετικές κριτικές του Shed at Dulwich και πρόσθεσε στην περιγραφή του χώρου ότι κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί μόνο «κατόπιν ραντεβού» (αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει την ακριβή διεύθυνσή του).

Έτσι, λίγο οι έπαινοι από τους φίλους του, λίγο οι έξυπνα στημένες φωτογραφίες, λίγο η αίσθηση της αποκλειστικότητας και του μυστηρίου που απέπνεε το όλο εγχείρημα, το Shed at Dulwich, χωρίς να έχει σερβίρει ποτέ του ούτε αυγό, άρχισε να ανεβαίνει στην ταξινόμηση του Tripadvisor φτάνοντας, μόλις τέσσερις μήνες μετά τα υποτιθέμενα εγκαίνιά του, στη θέση 156. Όχι κι άσχημα για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ο Butler είχε αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από πελάτες που ζητούσαν να κάνουν μια κράτηση (στους οποίους απαντούσε ότι όλα τα τραπέζια είναι κλεισμένα για εβδομάδες), από επίδοξους προμηθευτές που ήθελαν να του στείλουν ένα δείγμα των προϊόντων τους, από ανέργους που ζητούσαν δουλειά, ακόμα και από μια εταιρεία παραγωγής που ήθελε να τραβήξει πλάνα από το εστιατόριο για ένα βιντεάκι της.

Τελικά, την 1η Νοεμβρίου 2017, το «ανύπαρκτο» εστιατόριο Shed at Dulwich βρέθηκε στην πρώτη θέση του Tripadvisor για το Λονδίνο.

shed1

Μια από τις φωτογραφίες της φάρσας, που ανέβηκε στο διαδίκτυο κομμένη ώστε να μη φαίνεται ότι το αυγό στηρίζεται σε ένα πόδι!

Για… να το γιορτάσει, ο Βρετανός συντάκτης μετέτρεψε για μια βραδιά την αυλή του σπιτιού του όντως σε εστιατόριο, σερβίροντας γεύματα φοιτητικού επιπέδου μαγειρεμένα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Τι απάντησε το Tripadvisor για την αδυναμία του να εντοπίσει αυτή τη φάρσα;

«Οι περισσότεροι απατεώνες προσπαθούν να ελέγξουν τις αξιολογήσεις αληθινών επιχειρήσεων», σχολίασε σχετικά μια εκπρόσωπoς του site, «και σε αυτό το κομμάτι εστιάζουν, κυρίως, οι ειδικοί μας».

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι πρέπει να αρχίσουμε να πετάμε στα σκουπίδια τις αξιολογήσεις των άλλων χρηστών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ότι πρέπει να τις φιλτράρουμε προσεκτικά, καθώς το Ίντερνετ έχει τη δύναμη να κάνει viral ακόμα και τον κοπανιστό αέρα. Κυριολεκτικά μιλώντας.

empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

Αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη

Αναζητάς ένα νόστιμο και ελαφρύ σνακ για να «κόψει» την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα; Ή ιδέες για το σχολικό κολατσιό των παιδιών σου; Τη λύση θα σου δώσουν τα ολοκαίνουργια αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη, που μόλις κυκλοφόρησε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός...
empty alt

Στις ΗΠΑ άνοιξε το πρώτο κατάστημα χωρίς υπαλλήλους και χωρίς ταμεία

Φαντάσου να μπαίνεις σε ένα κατάστημα χωρίς υπαλλήλους, να κάνεις τα ψώνια της ημέρας, να ζυγίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου και να φεύγεις χωρίς να πληρώνεις με μετρητά, ούτε καν με κάρτα, και δίχως να περιμένεις σε ουρές και ταμεία.
empty alt

Περισσότερα χρήματα της γενιάς των Μιλένιαλ πηγαίνουν στον καφέ παρά στην αποταμίευση

Αν δεν μπορείς να φανταστείς την ημέρα σου χωρίς δύο (και τρία και τέσσερα….) φλιτζάνια καφέ, τότε είσαι ένας άξιος εκπρόσωπος της γενιάς των Μιλένιαλ.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
empty alt

NEO Τόστιμο! Το Κρίς Κρίς επαναλανσάρει το Τόστιμο και καινοτομεί ξανά

Ακόμα πιο απολαυστικό και μαλακό!
Back To Top