Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο.

Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο. Ο λόγος για το ταχίνι, τη γνωστή μας πάστα από σουσάμι, που στην ελληνική κουζίνα γνωρίζει μεγάλες δόξες στη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Γιατί όμως το ταχίνι, ένα υλικό αντιπροσωπευτικό της ανατολίτικης κουζίνας, γνωρίζει διάδοση πλέον και στο λεγόμενο δυτικό κόσμο; Για τα υγιεινά οφέλη που παρουσιάζει, ιδιαίτερα το ταχίνι ολικής άλεσης (μεταξύ άλλων, είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά αλλά και σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας), αλλά και για τις πολλαπλές χρήσεις του στην κουζίνα.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το ταχίνι κυρίως ως υλικό επάλειψης στο ψωμί, συχνά σε συνδυασμό με μέλι, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βρει άπειρες εφαρμογές σε γλυκές και αλμυρές συνταγές: Για παράδειγμα στο χαλβά, σε cookies και σε κέικ, αλλά και στο χούμους, στα φαλάφελ, σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε διάφορες σάλτσες για κρέας και ψάρι. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο, ως λιπαρή ουσία, σε όσπρια, λαδερά και σε άλλα πιάτα σε περιόδους νηστείας.

Μη διστάσεις λοιπόν να πειραματιστείς με το ταχίνι σε διάφορες χρήσεις, αλλά με μέτρο στην ποσότητα, γιατί είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θερμίδες.

empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
Back To Top