Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Η νέα τρέλα; «Υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το δείπνο με επιτόπια ιατρικά τσεκάπ

0     

Η νέα τρέλα; «Υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το δείπνο με επιτόπια ιατρικά τσεκάπ

healthy_party

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά;

Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.Αυτή η τάση, μάλιστα, κάποιες φορές οδηγεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως είναι τα «υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το φαγητό με επιτόπιες εξετάσεις αίματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Κι όμως, αυτή είναι μια νέα πρόταση στη Βρετανία, που υπόσχεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: τα λεγόμενα “health optimization parties”, που εκφράζουν το σύγχρονο, σχεδόν εμμονικό κυνήγι της άριστης σωματικής υγείας.

Διοργανώνονται από μια εταιρεία η οποία, χρεώνοντας 250 λίρες ανά άτομο, προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα (υγιεινό, φυσικά) μενού τριών πιάτων, μια συνεδρία με την εμπνεύστριά τους, την κλινική διατροφολόγο και σεφ Toral Shah, συν… μια επιτόπια εξέταση αίματος, που μετρά τις τιμές της χοληστερόλης, των ορμονών του θυρεοειδή και άλλων δεικτών της υγείας του οργανισμού.

Αν μη τι άλλο οι καλεσμένοι, αφού ολοκληρώσουν το ιατρικό τσεκάπ τους, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό (κρασί, υποθέτουμε, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες).

Τα συγκεκριμένα πάρτι, όπως είπε η Shah στην Telegraph, προσελκύουν κυρίως ανθρώπους 35-50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικία που αρχίζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία τους. Η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει κλινική διατροφολογία όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, νόσος που παρουσιάστηκε και στην ίδια, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σήμερα η Shah αποδίδει την ανάρρωσή της στην υγιεινή διατροφή που υιοθέτησε και στο γεγονός ότι γνώριζε ποιες τροφές έπρεπε να επιστρατεύσει στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και διάφορες άλλες παθήσεις. Εντάξει, ακόμα και αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις 250 λίρες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της διατροφής στην υγεία μας είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία.