Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά;

Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.Αυτή η τάση, μάλιστα, κάποιες φορές οδηγεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως είναι τα «υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το φαγητό με επιτόπιες εξετάσεις αίματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Κι όμως, αυτή είναι μια νέα πρόταση στη Βρετανία, που υπόσχεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: τα λεγόμενα “health optimization parties”, που εκφράζουν το σύγχρονο, σχεδόν εμμονικό κυνήγι της άριστης σωματικής υγείας.

Διοργανώνονται από μια εταιρεία η οποία, χρεώνοντας 250 λίρες ανά άτομο, προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα (υγιεινό, φυσικά) μενού τριών πιάτων, μια συνεδρία με την εμπνεύστριά τους, την κλινική διατροφολόγο και σεφ Toral Shah, συν… μια επιτόπια εξέταση αίματος, που μετρά τις τιμές της χοληστερόλης, των ορμονών του θυρεοειδή και άλλων δεικτών της υγείας του οργανισμού.

Αν μη τι άλλο οι καλεσμένοι, αφού ολοκληρώσουν το ιατρικό τσεκάπ τους, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό (κρασί, υποθέτουμε, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες).

Τα συγκεκριμένα πάρτι, όπως είπε η Shah στην Telegraph, προσελκύουν κυρίως ανθρώπους 35-50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικία που αρχίζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία τους. Η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει κλινική διατροφολογία όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, νόσος που παρουσιάστηκε και στην ίδια, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σήμερα η Shah αποδίδει την ανάρρωσή της στην υγιεινή διατροφή που υιοθέτησε και στο γεγονός ότι γνώριζε ποιες τροφές έπρεπε να επιστρατεύσει στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και διάφορες άλλες παθήσεις. Εντάξει, ακόμα και αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις 250 λίρες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της διατροφής στην υγεία μας είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία.

empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Το διατροφικό crash test των δυο πλανηταρχών: Τι τρώει ο Ομπάμα και τι ο Τραμπ!

Ο Μπαράκ Ομπάμα δε μένει πια εδώ (Λευκός Οίκος)… Στις 20 Ιανουαρίου όλος ο πλανήτης παρακολούθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να ορκίζεται μπροστά από το Καπιτώλιο ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις όποιες νέες κινήσεις του.
empty alt

«Μεθύστε» με τον νέο καφέ με άρωμα… Jack Daniel’s

Λατρεύεις το ουίσκι, σου αρέσει και ο καφές… Τώρα μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα, χωρίς τις άσχημες συνέπειες ενός hangover.
empty alt

Η λιχουδιά που θα σε κάνει περιζήτητο στα sites γνωριμιών

Υπάρχουν διάφοροι υποτιθέμενοι κανόνες επιτυχίας στα διαδικτυακά ραντεβού, αλλά όπως ανακάλυψαν ειδικοί αναλυτές της εφαρμογής γνωριμιών Zoosk, το φαγητό είναι πάντα σέξι.
empty alt

O Bob Dylan λανσάρει τη δική του σειρά ουίσκι

Δύο χρόνια μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Bob Dylan επιστρέφει στην επικαιρότητα για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: για το λανσάρισμα της δικής του σειράς ουίσκι με τίτλο Heaven’s Door Spirits, από το σούπερ επιτυχημένο τραγούδι του «Knockin’ on Heaven’s Door» (1973).
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Κάθε μέρα δώρα από τη Misko. O μεγάλος νικητής του Smart fortwo!

Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα εδώ και 92 χρόνια, προσφέρει «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ» αλλά και ΔΩΡΑ! Ο απολαυστικός διαγωνισμός «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΑ», που έτρεξε μέσα από τις ειδικές συσκευασίες στα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, […]

Back To Top