Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά;

Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.Αυτή η τάση, μάλιστα, κάποιες φορές οδηγεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως είναι τα «υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το φαγητό με επιτόπιες εξετάσεις αίματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Κι όμως, αυτή είναι μια νέα πρόταση στη Βρετανία, που υπόσχεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: τα λεγόμενα “health optimization parties”, που εκφράζουν το σύγχρονο, σχεδόν εμμονικό κυνήγι της άριστης σωματικής υγείας.

Διοργανώνονται από μια εταιρεία η οποία, χρεώνοντας 250 λίρες ανά άτομο, προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα (υγιεινό, φυσικά) μενού τριών πιάτων, μια συνεδρία με την εμπνεύστριά τους, την κλινική διατροφολόγο και σεφ Toral Shah, συν… μια επιτόπια εξέταση αίματος, που μετρά τις τιμές της χοληστερόλης, των ορμονών του θυρεοειδή και άλλων δεικτών της υγείας του οργανισμού.

Αν μη τι άλλο οι καλεσμένοι, αφού ολοκληρώσουν το ιατρικό τσεκάπ τους, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό (κρασί, υποθέτουμε, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες).

Τα συγκεκριμένα πάρτι, όπως είπε η Shah στην Telegraph, προσελκύουν κυρίως ανθρώπους 35-50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικία που αρχίζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία τους. Η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει κλινική διατροφολογία όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, νόσος που παρουσιάστηκε και στην ίδια, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σήμερα η Shah αποδίδει την ανάρρωσή της στην υγιεινή διατροφή που υιοθέτησε και στο γεγονός ότι γνώριζε ποιες τροφές έπρεπε να επιστρατεύσει στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και διάφορες άλλες παθήσεις. Εντάξει, ακόμα και αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις 250 λίρες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της διατροφής στην υγεία μας είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία.

empty alt

Βρώμη για γερή καρδιά

Μια ακόμη ευεργετική επίδραση για όσους έχουν στην διατροφή τους την βρώμη. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition» αναφέρει ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που περιέχουν β γλυκάνη (διαλυτική ίνα) , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης...
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 6 ευρώ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να απολαύσεις το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Αυτό τον τίτλο για το 2017 κατέκτησε μια χιλιανή ετικέτα κόκκινου κρασιού που πωλείται online στην τιμή των 5,5 λιρών (κάτι παραπάνω από 6 ευρώ).
empty alt

Ταξίδεψε στις γεύσεις του κόσμου με το Refugee Food Festival!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.
empty alt

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
empty alt

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στην 5η Food Expo με νέα προϊόντα

Στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης παρουσίασε η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος τα νέα προϊόντα Μουστάρδας και Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου καθώς και τις νέες επαγγελματικές συσκευασίες της.
empty alt

Τώρα κυκλοφορεί και ροζέ βότκα!

Ενώ το ροζέ κρασί φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη γενιά των Μιλένιαλς, μόλις έκανε την εμφάνισή του και ένα ακόμα ποτό στο πιο «θηλυκό» και ρομαντικό χρώμα: η ροζέ βότκα.
empty alt

Barilla Pesto alla Genovese… και έγινε!

Η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, μετέφερε μια μοναδική γευστική εμπειρία δημιουργίας, αποκάλυψης και απόλαυσης στους επισκέπτες του Golden Hall.
Back To Top