Ο σκούφος αποτελεί το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν ενός σεφ. Αν είσαι ο Έκτορας Μποτρίνι, οι σκούφοι είναι ατελείωτοι και μάλιστα φτιαγμένοι από χρυσάφι.

Ο σκούφος αποτελεί το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν ενός σεφ. Αν είσαι ο Έκτορας Μποτρίνι, οι σκούφοι είναι ατελείωτοι και μάλιστα φτιαγμένοι από χρυσάφι. Ο καταξιωμένος σεφ, προσέθεσε στη πολύτιμη συλλογή του άλλη μια σημαντική διάκριση, που αποδεικνύει ότι η διατήρηση στην κορυφή επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά, με ταλέντο και μεράκι και με τα καλύτερα των υλικών.
Το περιοδικό Αθηνόραμα, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού επιβράβευσης της ελληνικής κουζίνας, βράβευσε με Χρυσούς Σκούφους τα δυο εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, σε Αθήνα και Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, το Etrusco στην Κέρκυρα έλαβε δυο Χρυσούς Σκούφους που στην κλίμακα βαθμολογίας αυτό μεταφράζεται ως «Εξαιρετικό» με κορυφαίο πιάτο τα Γλυκάδια με αντιθέσεις από κερκυραϊκό σαβόρο. Έναν Χρυσό Σκούφο έλαβε και το Botrini’s στην Αθήνα, με κορυφαίο πιάτο το Συκώτι χήνας, ξιφίας, μαρμελάδα πράσινης ντομάτας και φύκια.

Η λίστα με τους νικητές περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εστιατόρια Funky Gourmet, Σπονδή, Vroulko, Bill & Coo, Matsuhisa Athens, Squirrel, Treehouse, Tudor Hall, Water Restaurant και Patio.

empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

Τρία νέα πρωτοποριακά προϊόντα προστίθενται στη σειρά τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες γεύσεις, νέες συσκευασίες που απαντούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή
empty alt

Το S.Pellegrino & Acqua Panna στους Χρυσούς Σκούφους 2020

Το light sparkling φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino & το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna έδωσαν το δυναμικό «παρών» για 11η χρονιά ως επίσημος χορηγός στους «Χρυσούς Σκούφους».
empty alt

NEO Τόστιμο! Το Κρίς Κρίς επαναλανσάρει το Τόστιμο και καινοτομεί ξανά

Ακόμα πιο απολαυστικό και μαλακό!
Back To Top