Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή. Ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα, η Πλουμίτσα από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση της Χίου, η οποία σε ηλικία 24 ετών παντρεύτηκε και μετανάστευσε στην Αμερική.

«Δεν ήξερα να μαγειρεύω τίποτα αλλά ο άντρας μου, που ήταν και εκείνος από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, και η θεία του με έμαθαν να μαγειρεύω», γράφει στο προφίλ της στο Enoteca Maria η Χιώτισσα γιαγιά, στα ελληνικά, και προσθέτει:

»Κάναμε τρία παιδιά και τα στείλαμε σε ελληνικά σχολεία. Επειδή δεν εργαζόμουν όταν τα παιδιά ήταν μικρά, είχα καιρό και μου άρεσε πολύ να μαγειρεύω τα ελληνικά φαγητά που έφτιαχνε η μητέρα μου. Στα γράμματα που μου έστελνε έγραφε πώς έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου.

»Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και ο μεγαλύτερος μου γιος έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν», προσθέτει η γιαγιά Πλουμίτσα, η οποία σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα της «Καθημερινής», ανάμεσα στις ελληνικές λιχουδιές που μαγειρεύει στη Νέα Υόρκη είναι τζατζίκι και χταποδάκι στην κατσαρόλα.

empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

Να το κόλπο για να βγαίνει εύκολα η κέτσαπ από το μπουκάλι

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να εκνευρίζεσαι όταν έπειτα από πολλαπλά τραντάγματα του μπουκαλιού της κέτσαπ, το περιεχόμενο δεν λέει να πέσει με τίποτα! Αυτό που πιθανόν αγνοείς, είναι ότι επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το...
empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Go vegan! Φόρεσαν μπικίνι από φύλλα… μαρουλιού και διαδήλωσαν

Καλλίγραμμες κοπέλες, πήραν μαρούλια και αντί να φτιάξουν μια χορταστική σαλάτα, έφτιαξαν μπικίνι! Με αυτά το χορταστικά μπικίνι βγήκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν χορτοφάγοι.
empty alt

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ από τη MISKO! Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός… μόλις ξεκίνησε!

Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, κάνει τη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ με τον πιο γευστικό διαγωνισμό και πολλά πλούσια δώρα! Ο διαγωνισμός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το […]
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
empty alt

Έχεις δοκιμάσει σοκολάτα ηλικίας εκατό χρόνων;

Πριν από έναν περίπου αιώνα, κάπου ανάμεσα στο 1910 και το 1914, μια μικρή Βρετανίδα ονόματι Eileen Margaret Elmes πήρε για δώρο Χριστουγέννων ένα κουτί με σοκολάτες οι οποίες είχαν τη μορφή των χαρακτήρων από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας.
empty alt

Τα MISKO Ολικής Άλεσης αγκαλιάζουν τις ενέργειες για την ισορροπημένη διατροφή!

Επιβιβάστηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Magic Diabetes Bus αλλά και έδωσαν δυναμικό παρών στη Διημερίδα «Ημέρες Διαβήτη 2019», στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.
Back To Top