Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή. Ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα, η Πλουμίτσα από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση της Χίου, η οποία σε ηλικία 24 ετών παντρεύτηκε και μετανάστευσε στην Αμερική.

«Δεν ήξερα να μαγειρεύω τίποτα αλλά ο άντρας μου, που ήταν και εκείνος από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, και η θεία του με έμαθαν να μαγειρεύω», γράφει στο προφίλ της στο Enoteca Maria η Χιώτισσα γιαγιά, στα ελληνικά, και προσθέτει:

»Κάναμε τρία παιδιά και τα στείλαμε σε ελληνικά σχολεία. Επειδή δεν εργαζόμουν όταν τα παιδιά ήταν μικρά, είχα καιρό και μου άρεσε πολύ να μαγειρεύω τα ελληνικά φαγητά που έφτιαχνε η μητέρα μου. Στα γράμματα που μου έστελνε έγραφε πώς έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου.

»Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και ο μεγαλύτερος μου γιος έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν», προσθέτει η γιαγιά Πλουμίτσα, η οποία σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα της «Καθημερινής», ανάμεσα στις ελληνικές λιχουδιές που μαγειρεύει στη Νέα Υόρκη είναι τζατζίκι και χταποδάκι στην κατσαρόλα.

empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

Η ασπίδα των κράνμπερι

Τα κράνμπερι (φίγγι) μπορούν να ελέγξουν τις λοιμώξεις. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ και του Ινστιτούτου «Armand-Frappier», με επικεφαλής τους Δρ Ερικ Ντεζιελ και Ναταλι Τουφενκτζι.
empty alt

2 + 1 = Botrini

Τα τελευταία χρόνια, μόλις ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα, έπαιρνα τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και του έλεγα πως το Etrusco είχε και πάλι πάρει δύο χρυσούς σκούφους (πρώτο στην Ελλάδα) και το Botrini’s έναν (δεύτερο στην Ελλάδα).
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Αν συνηθίζεις να τρως σοκολάτα για πρωινό, φάε τις νέες σοκολάτες με γεύση πρωινού

Όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις μια σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί, γιατί τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να την «κάψεις» μέσα στην ημέρα.
empty alt

Χρυσό βραβείο για την Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης για την Καμπάνια Λανσαρίσματος στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2018.
empty alt

Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν. Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.
Back To Top