Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.

Τι θα βρει κανείς εκεί; Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen (μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα), χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά αλλά και μια σειρά ειδικά επιλεγμένων διαδραστικών παράλληλων εκδηλώσεων για να γνωρίσει και να γευτεί τα προϊόντα αυτά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει:

Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»

Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»

Μαγειρικές επιδείξεις από celebrities-επώνυμους chef και chef patissier

Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και cocktail με επίδειξη παρασκευής

Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα: Προϊόντα που ταξιδεύουν/ Εντοπιότητα / Μακεδονική Γη / Καινοτόμες Εφαρμογές / Χορτοφαγική Διατροφή

Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.

Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.

Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.

 

Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.

-H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.

-Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00

ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός
Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, συντάκτης – Όμιλος Καθημερινή ΑΕ
Εισηγητές: Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Γιάννης  Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts
Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

OLIVE BAR:  Καθημερινά 5, 6 και 7/5
Γευσιγνωσίες ελαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:
Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom
Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.
Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30

MasterClasses
Προϊόντα που ταξιδεύουν,
με τους
Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων
Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)

Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30

Μακεδονική Γη, με τους
Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και pr της Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις
Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας
Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους
Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία
Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30
Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά
Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards
Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30

Τσικρίκης Ηλίας, Sous Chef Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45

Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORING CORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA
Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους! Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30

Για να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition

5-6-7 Μαΐου 2017

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00

Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία, Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)

τηλ. 2313 030 286

www.gourmetoliveexhibition.com

 
Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη
empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

Διεθνής διάκριση για νεαρή Ελληνίδα σεφ

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.
empty alt

Ζεμύθεια 2018: οι βουκολικοί αθλητικοί αγώνες από τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Όταν ένα τυροκομικό προϊόν τόσο μοναδικό όσο η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ βγαίνει στο προσκήνιο, δεν θα μπορούσε παρά να «βγει» με έναν μοναδικό τρόπο.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

Κάθε μέρα δώρα από τη Misko. O μεγάλος νικητής του Smart fortwo!

Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα εδώ και 92 χρόνια, προσφέρει «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ» αλλά και ΔΩΡΑ! Ο απολαυστικός διαγωνισμός «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΑ», που έτρεξε μέσα από τις ειδικές συσκευασίες στα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, […]
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
empty alt

Γίνε κι εσύ Master of Dinner με την Barilla, τον Πάνου Ιωαννίδη & την ομάδα του!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα δείπνο μοναδικό; Σίγουρα τα εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα αλλά είναι αυτό αρκετό; Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για το μενού; Πως θα ετοιμάσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την περίσταση; Εάν έχεις όλες αυτές τις απορίες, τώρα η Barilla είναι εδώ για […]
Back To Top