Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.

Τι θα βρει κανείς εκεί; Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen (μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα), χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά αλλά και μια σειρά ειδικά επιλεγμένων διαδραστικών παράλληλων εκδηλώσεων για να γνωρίσει και να γευτεί τα προϊόντα αυτά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει:

Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»

Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»

Μαγειρικές επιδείξεις από celebrities-επώνυμους chef και chef patissier

Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και cocktail με επίδειξη παρασκευής

Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα: Προϊόντα που ταξιδεύουν/ Εντοπιότητα / Μακεδονική Γη / Καινοτόμες Εφαρμογές / Χορτοφαγική Διατροφή

Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.

Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.

Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.

 

Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.

-H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.

-Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00

ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός
Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, συντάκτης – Όμιλος Καθημερινή ΑΕ
Εισηγητές: Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Γιάννης  Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts
Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

OLIVE BAR:  Καθημερινά 5, 6 και 7/5
Γευσιγνωσίες ελαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:
Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom
Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.
Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30

MasterClasses
Προϊόντα που ταξιδεύουν,
με τους
Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων
Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)

Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30

Μακεδονική Γη, με τους
Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και pr της Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις
Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας
Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους
Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία
Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30
Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά
Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards
Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30

Τσικρίκης Ηλίας, Sous Chef Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45

Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORING CORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA
Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους! Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30

Για να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition

5-6-7 Μαΐου 2017

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00

Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία, Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)

τηλ. 2313 030 286

www.gourmetoliveexhibition.com

 
Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη
empty alt

Η 24η Μαΐου είναι αφιερωμένη στο λατρεμένο Bánh mì

Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς.
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

«Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας»

Έχεις διαβάσει άρθρα, έχεις ακούσει ειδικούς, έχεις ίσως ζήσει μια εμπειρία διατροφικής διαταραχής. Έχεις όμως δει ποτέ ένα θεατρικό έργο που να πραγματεύεται αυτό το φλέγον ζήτημα; Το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» της Έρσης Νιαώτη ανεβαίνει από τον Θεατρικό […]
empty alt

Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους

Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς.
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Τα γλυκά της είναι τόσο όμορφα, που μόλις με 35 posts ξεπέρασε τους 100.000 followers

Αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο κινητό της, γιατί η μπαταρία της τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος για τη Lauren Ko, δημιουργό του λογαριασμού Lokokitchen στο Instagram, που στα 35 posts της είχε ξεπεράσει ήδη τους 100.000 followers! Και όχι τυχαία, γιατί τα γλυκά της, που […]
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
Back To Top