Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

0     

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

muhammara

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα σε σάντουιτς, ως σάλτσα σε κόκκινο κρέας, αλλά και ως ντιπ για πιτούλες και ψητά λαχανικά.

Η Muhammara φτιάχνεται από ψητές κόκκινες πιπεριές, καρύδια, ελαιόλαδο και, σύμφωνα με κάποιες συνταγές, πιπέρι, σκόρδο, ακόμα και μελάσα από ρόδι.

«Το ντιπ, που φτιάχνεται μόλις σε πέντε λεπτά, έχει γίνει το αγαπημένο των λονδρέζικων εστιατόριων», υποστηρίζει σχετικό άρθρο της Independent.

Εκτός όμως από νόστιμη και εύκολη στους συνδυασμούς, η Muhammara είναι και κατάλληλη για χορτοφάγους, αφού δεν περιέχει ζωικά προϊόντα. Είναι επίσης φωτογενής, χάρη στο έντονο κόκκινο χρώμα της, γι’ αυτό έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της σε διάφορους λογαριασμούς στο Instagram.

«Η μελάσα από ρόδι είναι το μυστικό που της δίνει εξαιρετική γεύση», σχολιάζει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος συμβουλεύει: «Πασπάλισέ τη με σπόρους ροδιού και θα έχεις ένα τέλειο μεζέ».