Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ψήφισε την Ελληνίδα που διεκδικεί τον τίτλο του Καλύτερου Young Chef στον κόσμο

0     

Ψήφισε την Ελληνίδα που διεκδικεί τον τίτλο του Καλύτερου Young Chef στον κόσμο

konstantina

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε του διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2018 έχει αρχίσει. Από τις 11 έως τις 13/5 στο Μιλάνο, 21 ταλαντούχοι νέοι σεφ από όλες τις γωνιές του κόσμου θα αναδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους διεκδικώντας το σημαντικό βραβείο S. Pellegrino Young Chef 2018.

Ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, η οποία θα εκπροσωπήσει τις Χώρες της Μεσογείου, καθώς αναδείχθηκε στον Τοπικό Διαγωνισμό.

Με την υποστήριξη και καθοδήγηση του μέντορά της, σεφ Νίκου Ρούσσου, η Κωνσταντίνα ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον Παγκόσμιο Τελικό με στόχο να εξελίξει το signature πιάτο της «Ελλήνων Γεύσεις», εμπνευσμένο από τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους: ένα πιάτο-ωδή στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από μια διακεκριμένη επιτροπή επτά παγκοσμίως γνωστών σεφ, γνωστοί ως οι «Επτά Σοφοί», η οποία περιλαμβάνει τους Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn και Margarita Forés.

Ταυτόχρονα όμως, φέτος θα δοθεί το ειδικό βραβείο «Fine Dining Lovers People’s Choice Award» στο διαγωνιζόμενο με τις περισσότερες ψήφους του κοινού παγκοσμίως. Για να ψηφίσεις την Κωνσταντίνα κάνε «κλικ» εδώ.

geuseis

Το πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις»