Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο καφές από σκόνη μπρόκολου και γάλα, που έκανε την εμφάνισή του στην Αυστραλία. Οι δημιουργοί του θέλησαν να αξιοποιήσουν όσα λαχανικά θα κατέληγαν, σε διαφορετική περίπτωση, στα σκουπίδια, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους καταναλωτές που δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψή τους με ένα μάλλον αντισυμβατικό τρόπο.

Διόλου παράξενα, ο καφές από μπρόκολο, ή «broccolatte» όπως αποκαλείται, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Ένας δοκιμαστής τον περιέγραψε σαν «πράσινη, γαλακτώδη λάσπη», ενώ άλλοι τον χαρακτήρισαν, όντως, έναν καλό τρόπο να τρώμε περισσότερα λαχανικά (χωρίς πάντως να σχολιάσουν τη γεύση του).

«Σταματήστε αυτή την τρέλα! Αφήστε τον καφέ ήσυχο!», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook, ενώ ένας άλλος σχολίασε πως «με όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά που καταλήγουν στα σκουπίδια γιατί δεν καλύπτουν τα αισθητικά κριτήρια της αγοράς, είναι περίεργο που δεν χρησιμοποιούνται όλα τους σε μορφή σκόνης, για να προσθέτουν στα γεύματα έξτρα θρεπτικά στοιχεία».

Πόσο «θρεπτικός» είναι όμως ο καφές από μπρόκολο; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, όταν καταναλώνουμε τα λαχανικά σε μορφή συμπληρώματος παίρνουμε λιγότερα θρεπτικά στοιχεία από ό,τι όταν τα τρώμε στη φυσική τους μορφή.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από το να μη φάμε καθόλου μπρόκολο, είναι προτιμότερο να πάρουμε έστω και μερικά από τα θρεπτικά στοιχεία του καταναλώνοντας το σε μορφή συμπληρώματος ή ακόμα και σε έναν… λάτε, αν αυτή η τάση φτάσει στην Ελλάδα. Αρκεί, φυσικά, να μπορούμε να ανεχτούμε τη γεύση του, γιατί το σχόλιο περί «πράσινης λάσπης» μας κάνει τουλάχιστον επιφυλακτικούς.

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Το καλύτερο εστιατόριο για… μοναχικούς!

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες, συμμαθητές, τέλος πάντων όσοι γνωρίζετε είναι απασχολημένοι, αλλά εσείς παρόλα αυτά θέλετε να δειπνήσετε και γιατί όχι, αν προκύψει θα γνωρίσετε και νέους φίλους! Λοιπόν ένα εστιατόριο στην Φινλανδία έχει τη λύση.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Η παγωτοποιία που κατηγορείται ως «βλάσφημη»

Μια καναδική παγωτοποιία έχει κατηγορηθεί ως «βλάσφημη» από χιλιάδες πιστούς στο διαδίκτυο, λόγω του ονόματός της. Η Sweet Jesus (ένα λογοπαίγνιο που θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Χριστούλη μου!»), ονομάστηκε έτσι από την αγγλική φράση που χρησιμοποιείται συστηματικά στην καθομιλουμένη...
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
Back To Top