Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο καφές από σκόνη μπρόκολου και γάλα, που έκανε την εμφάνισή του στην Αυστραλία. Οι δημιουργοί του θέλησαν να αξιοποιήσουν όσα λαχανικά θα κατέληγαν, σε διαφορετική περίπτωση, στα σκουπίδια, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους καταναλωτές που δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψή τους με ένα μάλλον αντισυμβατικό τρόπο.

Διόλου παράξενα, ο καφές από μπρόκολο, ή «broccolatte» όπως αποκαλείται, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Ένας δοκιμαστής τον περιέγραψε σαν «πράσινη, γαλακτώδη λάσπη», ενώ άλλοι τον χαρακτήρισαν, όντως, έναν καλό τρόπο να τρώμε περισσότερα λαχανικά (χωρίς πάντως να σχολιάσουν τη γεύση του).

«Σταματήστε αυτή την τρέλα! Αφήστε τον καφέ ήσυχο!», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook, ενώ ένας άλλος σχολίασε πως «με όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά που καταλήγουν στα σκουπίδια γιατί δεν καλύπτουν τα αισθητικά κριτήρια της αγοράς, είναι περίεργο που δεν χρησιμοποιούνται όλα τους σε μορφή σκόνης, για να προσθέτουν στα γεύματα έξτρα θρεπτικά στοιχεία».

Πόσο «θρεπτικός» είναι όμως ο καφές από μπρόκολο; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, όταν καταναλώνουμε τα λαχανικά σε μορφή συμπληρώματος παίρνουμε λιγότερα θρεπτικά στοιχεία από ό,τι όταν τα τρώμε στη φυσική τους μορφή.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από το να μη φάμε καθόλου μπρόκολο, είναι προτιμότερο να πάρουμε έστω και μερικά από τα θρεπτικά στοιχεία του καταναλώνοντας το σε μορφή συμπληρώματος ή ακόμα και σε έναν… λάτε, αν αυτή η τάση φτάσει στην Ελλάδα. Αρκεί, φυσικά, να μπορούμε να ανεχτούμε τη γεύση του, γιατί το σχόλιο περί «πράσινης λάσπης» μας κάνει τουλάχιστον επιφυλακτικούς.

empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
Back To Top