Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο καφές από σκόνη μπρόκολου και γάλα, που έκανε την εμφάνισή του στην Αυστραλία. Οι δημιουργοί του θέλησαν να αξιοποιήσουν όσα λαχανικά θα κατέληγαν, σε διαφορετική περίπτωση, στα σκουπίδια, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους καταναλωτές που δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψή τους με ένα μάλλον αντισυμβατικό τρόπο.

Διόλου παράξενα, ο καφές από μπρόκολο, ή «broccolatte» όπως αποκαλείται, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Ένας δοκιμαστής τον περιέγραψε σαν «πράσινη, γαλακτώδη λάσπη», ενώ άλλοι τον χαρακτήρισαν, όντως, έναν καλό τρόπο να τρώμε περισσότερα λαχανικά (χωρίς πάντως να σχολιάσουν τη γεύση του).

«Σταματήστε αυτή την τρέλα! Αφήστε τον καφέ ήσυχο!», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook, ενώ ένας άλλος σχολίασε πως «με όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά που καταλήγουν στα σκουπίδια γιατί δεν καλύπτουν τα αισθητικά κριτήρια της αγοράς, είναι περίεργο που δεν χρησιμοποιούνται όλα τους σε μορφή σκόνης, για να προσθέτουν στα γεύματα έξτρα θρεπτικά στοιχεία».

Πόσο «θρεπτικός» είναι όμως ο καφές από μπρόκολο; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, όταν καταναλώνουμε τα λαχανικά σε μορφή συμπληρώματος παίρνουμε λιγότερα θρεπτικά στοιχεία από ό,τι όταν τα τρώμε στη φυσική τους μορφή.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από το να μη φάμε καθόλου μπρόκολο, είναι προτιμότερο να πάρουμε έστω και μερικά από τα θρεπτικά στοιχεία του καταναλώνοντας το σε μορφή συμπληρώματος ή ακόμα και σε έναν… λάτε, αν αυτή η τάση φτάσει στην Ελλάδα. Αρκεί, φυσικά, να μπορούμε να ανεχτούμε τη γεύση του, γιατί το σχόλιο περί «πράσινης λάσπης» μας κάνει τουλάχιστον επιφυλακτικούς.

empty alt

Μπορείς να πεις όχι σε ένα λαχταριστό BBQ event;

Είναι ένα αυθεντικό κρεοπωλείο-deli που δημιουργήθηκε πρόσφατα από μία παρέα ανθρώπων με γνώση στο χώρο του κρέατος που ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δικό τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους απανταχού καλοφαγάδες.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα με αλκοόλ

Γιατί να έχεις ένα απλό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο που περιέχει ουίσκι, τζιν ή βότκα; Με αυτό το σκεπτικό, ένα βρετανικό αποστακτήριο ονόματι The Lakes Distillery λανσάρισε μια σειρά με τρία είδη χριστουγεννιάτικης μπάλας, που η καθεμία περιέχει ένα...
empty alt

Η γαστρονομική έκθεση «Ελλάδος γεύση» συνεχίζεται

Έχει ξεκινήσει από τις 18 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη γαστρονομία των περιοχών τους.
empty alt

Βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ αρχίζει να πουλάει «ληγμένα» προϊόντα

Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Τρία νέα πρωτοποριακά προϊόντα προστίθενται στη σειρά τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες γεύσεις, νέες συσκευασίες που απαντούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...

Back To Top