Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

0     

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

cooking

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική. Καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας να μοιραστούν συνταγές και ιστορίες από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Bahar Project μετανάστες θα ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό φαγητό από τη χώρα τους, ενώ δίπλα τους ένας ελληνόφωνος παρατηρητής θα καταγράφει τη συνταγή στα ελληνικά. Στη συνέχεια θα γίνεται το αντίστροφο: ένας μετανάστης θα παρατηρεί και θα καταγράφει μια ελληνική συνταγή στη γλώσσα του. Κάθε δράση θα κλείνει με μια μικρή γιορτή, όπου όλοι μαζί θα μοιράζονται το φαγητό και τις ιστορίες που τους συνδέουν με τις συνταγές.

Πρώτος σταθμός το Αφγανιστάν, με αφετηρία μία αφγανική και μία ελληνική συνταγή. Η πρώτη δράση θα γίνει την Πέμπτη 21/6 στις 5 το απόγευμα, στο «Επίκεντρο» της ActionAid (Πέτρας 93, Κολωνός), με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ActionAid. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Το Bahar Project είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και της Almasar NGO, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.