Ο Μπαράκ Ομπάμα δε μένει πια εδώ (Λευκός Οίκος)… Στις 20 Ιανουαρίου όλος ο πλανήτης παρακολούθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να ορκίζεται μπροστά από το Καπιτώλιο ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις όποιες νέες κινήσεις του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δε μένει πια εδώ (Λευκός Οίκος)… Στις 20 Ιανουαρίου όλος ο πλανήτης παρακολούθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να ορκίζεται μπροστά από το Καπιτώλιο ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις όποιες νέες κινήσεις του.  Μακριά από την πολιτική επικαιρότητα, το εν λόγω κείμενο θα ασχοληθεί με τις διατροφικές συνήθειες των δυο ισχυρών αντρών, του πρώην και του νυν, εστιάζοντας στο τι στο καλό βάζουν στο πιάτο τους, τι αρέσει στον μεν και τι στον δε, ποιο σνακ λατρεύουν και τι περιέχει το ψυγείο τους… Καθ΄όλη τη διάρκεια της οκταετούς προεδρίας του Ομπάμα, τόσο ο ίδιος όσο και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, ενθάρρυναν τους Αμερικανούς να προσέχουν το διαιτολόγιό τους. Όπως διαβάζουμε σε αμερικανικές ιστοσελίδες, ο 55χρονος πρώην, πλέον, πλανητάρχης, συνήθιζε να καταναλώνει λαχανικά από τον κήπο του Λευκού Οίκου, όπως επίσης αρέσκεται στο να τρέφεται με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σολομό, ενώ δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό τσίζμπεργκερ! Με ύψος 1.85μ. και βάρος περίπου 80 κιλά, θα πει κανείς ότι είναι σε καλή φόρμα. Πράγματι.

Από την άλλη, η δίαιτα του Τραμπ μάλλον δεν διαφέρει σε τίποτα από το μέσο όρο των Αμερικανών. Δεν κρύβει την αγάπη του για το γρήγορο φαγητό (fast food) γιατί ισχυρίζεται ότι αυτά τα τρόφιμα είναι ασφαλή από προσμείξεις. Πίνει άφθονη Coke διαίτης και για κακή του τύχη, βρίσκεται ένα βήμα πριν την παχυσαρκία – αν και σύμφωνα με τον γιατρό του είναι «ένας από τους πιο υγιείς ανθρώπους που έχουν εκλεγεί για την προεδρία των ΗΠΑ». Το αγαπημένο φαγητό του νέου πλανητάρχη, είναι το ρολό κιμά – ο Τραμπ λατρεύει την αμερικάνικη κουζίνα, αλλά το συγκεκριμένο είναι αυτό που λατρεύει.

Οι φρουτιέρες στον Λευκό Οίκο ήταν πάντοτε γεμάτες με – τι άλλο- φρούτα, το αγαπημένο σνακ του Ομπάμα, ενώ από την άλλη, κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του, ο Τραμπ δεν έβαζε τίποτε άλλο στο στόμα του πέρα από μπισκότα (Oreo) και παγωτά. Ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ δεν είναι λάτρης του πρωινού, αλλά όταν καθίσει το πρωί στο τραπέζι, θα προτιμήσει μπέικον με αυγά. Το 2013, ο Ομπάμα είχε πει ενώπιον φοιτητών της δημοσιογραφίας, ότι το αγαπημένο του φαγητό, και άρα το αγαπημένο του λαχανικό, είναι το μπρόκολο! Όσο για τον Τραμπ, αν και δεν έχει καταγραφεί ποιο λαχανικό προτιμά, υποψιαζόμαστε πως αυτό είναι το μαρούλι μιας και περιέχεται στα χάμπουργκερ!

 

empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Νέα σειρά κουζινικών από την Dolce & Gabbana

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana δεν κάνει μόνο θραύση στις πασαρέλες αλλά και στις…κουζίνες! Και όταν συνεργάζεται με έναν άλλο οίκο, γνωστό για το απαράμιλλο design του στις συσκευές κουζίνας, τη Smeg, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι χάρμα οφθαλμών! Αποτέλεσμα της συνεργασίας, η […]
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla.
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Ψήφισε την Ελληνίδα που διεκδικεί τον τίτλο του Καλύτερου Young Chef στον κόσμο

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε του διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2018 έχει αρχίσει. Από τις 11 έως τις 13/5 στο Μιλάνο, 21 ταλαντούχοι νέοι σεφ από όλες τις γωνιές του κόσμου θα αναδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους διεκδικώντας το σημαντικό […]
empty alt

Τα ΑΒ Food Tours ξεκίνησαν και μας φέρνουν γλυκιές κι αλμυρές επιλογές για snacking, μόνο στα ΑΒ!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια, ξεχωρίζουμε για την άριστη ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων μας, ενώ συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέες και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
Back To Top