Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Βγήκε το… λάδι των Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί

0     

Βγήκε το… λάδι των Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί

Χωρίσουν αλλά όχι τα… Château που έχουν από κοινού! Οι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, μπορεί να επέλεξαν χωριστούς δρόμους, αλλά το Château Miraval στη νότια Γαλλία, δεν πωλείται και μάλιστα έβγαλε και την πρώτη του συγκομιδή ελαιόλαδου.

Οι αμπελώνες του Château στην οποία το πολύ προβεβλημένο ζεύγος του Χόλιγουντ τέλεσε τους γάμους του, παράγουν ένα ροζέ κρασί των Côtes de Provence που είναι αρκετά δημοφιλές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το αγρόκτημα διαθέτει και πολλές ελιές, που καλλιεργούνται σε πεζούλες.
«Καλλιεργούμε ελιές σε έκταση 120 στρεμμάτων και τώρα που έγιναν 12 ετών έβγαλαν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 100% βιολογικό», ανέφερε ο υπεύθυνος του Château, Marc Perrin. Η παραγωγή είναι περιορισμένη, 10.000 μπουκάλια των 50 cl, και διατίθενται τώρα προς πώληση.

Το ελαιόλαδο είναι «αρωματικό, με νότες αμύγδαλου, καρυδιού και αγκινάρας με μανιτάρια», είναι συσκευασμένο σε κεραμικές φιάλες για καλύτερες συνθήκες συντήρησης και κοστίζει 29 ευρώ ανά 50 cl.
«Οι φήμες για πώληση της ιδιοκτησίας είναι ψέμα… Είναι μία επένδυση για την οικογένεια και τα παιδιά τους. Μας το επανέλαβαν. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες του υποστατικού. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια και μόλις βγάλαμε ένα ροζέ millésime με τα ονόματά μας στην ετικέτα… Εμφιαλώθηκε από Πιτ, Ζολί και Περέν».