Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια περιοδική έκθεση τεράστιας έκτασης, που θα εκτείνεται σε 16 κοντέινερ, τα οποία έχουν συνδυαστεί έτσι ώστε να σχηματίζουν επτά διαφορετικές αίθουσες, καθεμία αφιερωμένη σε διαφορετικές αισθητηριακές εμπειρίες.

Μπορεί να μη διαθέτει πισίνες γεμάτες γκουακαμόλε, αλλά ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσει ηχητικές ξεναγήσεις για τη διαδρομή του αβοκάντο από το περιβόλι μέχρι τα ράφια του σουπερμάρκετ και να νιώσει, μέσα από ειδικά επενδυμένους τοίχους, την αίσθηση ενός τέλεια ωριμασμένου αβοκάντο.

Φυσικά το Μουσείο του Αβοκάντο θα περιλαμβάνει ένα κατάστημα όπου θα πωλούνται τα πάντα σχετικά με το αβοκάντο, από πάνινες τσάντες και μπλουζάκια μέχρι γάλα αβοκάντο και δημητριακά με αβοκάντο, καθώς και ένα εστιατόριο που στο μενού του θα δίνει έμφαση σε ό,τι περιέχει αβοκάντο.

Σε περίπτωση που το φετινό καλοκαίρι σου περιλαμβάνει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, το μουσείο θα ανοίξει στις 16/6 και θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του.

empty alt

Η είδηση που έλειπε για να φτιάξει η μέρα σου: αβοκάντο χωρίς κουκούτσι

Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα.
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Ένα γάλα φυτικής προέλευσης που δεν ήξερες ότι υπάρχει

Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top