Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

0     

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

straws

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.

Μερικά μόνο από τα παραδείγματα; Βιοδιασπώμενες συσκευασίες από μήλο που αναπτύχθηκαν από το Samara State Technical University στη Ρωσία, βρώσιμα καλαμάκια με διάφορες γεύσεις (λεμόνι, φράουλα, κανέλα, σοκολάτα κ.λπ.) της εταιρείας Herald Plastic, αλλά και καλαμάκια που κατασκευάζονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με συγκεκριμένα κοκτέιλ, για παράδειγμα με καφέ και Baileys (σοκολατένια καλαμάκια) ή με Pimm’s και λεμονάδα (καλαμάκια φράουλα).

Στο μεταξύ, η ειδικός στην επιστήμη της μελλοντολογίας του φαγητού Dr. Morgaine Gaye προβλέπει ότι σύντομα θα έχουμε βρώσιμα μπουκάλια, π.χ. από καλαμποκάλευρο, πλήρως βιοδιασπώμενα.

Τι απομένει; Τα βιοδιασπώμενα πιάτα. Μια ιδέα που ήδη έχει αρχίσει να βρίσκει εμπορική εφαρμογή, όπως τα βρώσιμα πιάτα και μπολ από δημητριακά που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία Vishal Jain, τα οποία διασπώνται πλήρως μέσα σε 30 μέρες – ή νωρίτερα, αν στο μεταξύ βρεθούν στο στομάχι του καταναλωτή.