Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπανάνες: Ξεφλούδισέ τις, κόψε τις σε φέτες και βάλε τις στην κατάψυξη, σε ένα σακουλάκι ασφαλείας ή ένα ταψάκι, για να τις χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις σε σμούθι, χυμούς και γλυκά.

Βούτυρο: Είτε βρεις σε προσφορά πάνω από μία συσκευασίες είτε απλά σε βολεύει να στοκάρεις, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα κουτιά που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις αμέσως.

Ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού: Αν σου περισσεύουν πολλά λεμόνια/πορτοκάλια, στύψε τα για να φτιάξεις μια συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα/λεμονάδα και αποθήκευσε το ξύσμα τους στην κατάψυξη, για να το χρησιμοποιήσεις μεταγενέστερα π.χ. σε γλυκά αλλά και μαρινάδες.

Σταφύλια: Η έκπληξη; Μπορείς να διατηρήσεις τις ρώγες τους στην κατάψυξη, ώστε να τις καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή σαν ένα παγωμένο σνακ ή αντί για παγάκια σε ένα ποτό ή κρασί!

Ψωμί: Κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ το άφοβα στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να το καταναλώσεις, άφησέ το προηγουμένως στη συντήρηση να ξεπαγώσει ή ψήσε το σε μια φρυγανιέρα.

Τριμμένο τυρί: Για να μην κολλήσει σε μεγάλους σβόλους, μπορείς να το απλώσεις αρχικά σε ένα ταψάκι, πάνω σε λαδόκολλα, και στη συνέχεια, αφού παγώσει, να το βάλεις σε ένα σακουλάκι.

Χούμους: Απλά το βάζεις μαζί με τη συσκευασία του στην κατάψυξη και όταν το βγάλεις, θα είναι σαν καινούριο!

Πάστα ντομάτας: Συνήθως οι μεγαλύτερες συσκευασίες συμφέρουν, αλλά η ντομάτα αλλοιώνεται γρήγορα. Μοίρασε λοιπόν το περιεχόμενό τους σε μικρότερα δοχεία και διατήρησέ τα στην κατάψυξη, βγάζοντας στη συντήρηση ένα τη φορά.

Αβοκάντο: Λιώσε το με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ για να μη μαυρίσει, βάλε το μείγμα σε ένα σακουλάκι και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.

Σχεδόν όλα τα λαχανικά: Βασική προϋπόθεση προτού τα καταψύξεις, να τα καθαρίσεις και να τα μαγειρέψεις ή να τα ζεματίσεις. Μετά, τα διατηρείς στην κατάψυξη σε τάπερ ή σακουλάκια ασφαλείας.

empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
Back To Top