Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπανάνες: Ξεφλούδισέ τις, κόψε τις σε φέτες και βάλε τις στην κατάψυξη, σε ένα σακουλάκι ασφαλείας ή ένα ταψάκι, για να τις χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις σε σμούθι, χυμούς και γλυκά.

Βούτυρο: Είτε βρεις σε προσφορά πάνω από μία συσκευασίες είτε απλά σε βολεύει να στοκάρεις, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα κουτιά που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις αμέσως.

Ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού: Αν σου περισσεύουν πολλά λεμόνια/πορτοκάλια, στύψε τα για να φτιάξεις μια συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα/λεμονάδα και αποθήκευσε το ξύσμα τους στην κατάψυξη, για να το χρησιμοποιήσεις μεταγενέστερα π.χ. σε γλυκά αλλά και μαρινάδες.

Σταφύλια: Η έκπληξη; Μπορείς να διατηρήσεις τις ρώγες τους στην κατάψυξη, ώστε να τις καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή σαν ένα παγωμένο σνακ ή αντί για παγάκια σε ένα ποτό ή κρασί!

Ψωμί: Κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ το άφοβα στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να το καταναλώσεις, άφησέ το προηγουμένως στη συντήρηση να ξεπαγώσει ή ψήσε το σε μια φρυγανιέρα.

Τριμμένο τυρί: Για να μην κολλήσει σε μεγάλους σβόλους, μπορείς να το απλώσεις αρχικά σε ένα ταψάκι, πάνω σε λαδόκολλα, και στη συνέχεια, αφού παγώσει, να το βάλεις σε ένα σακουλάκι.

Χούμους: Απλά το βάζεις μαζί με τη συσκευασία του στην κατάψυξη και όταν το βγάλεις, θα είναι σαν καινούριο!

Πάστα ντομάτας: Συνήθως οι μεγαλύτερες συσκευασίες συμφέρουν, αλλά η ντομάτα αλλοιώνεται γρήγορα. Μοίρασε λοιπόν το περιεχόμενό τους σε μικρότερα δοχεία και διατήρησέ τα στην κατάψυξη, βγάζοντας στη συντήρηση ένα τη φορά.

Αβοκάντο: Λιώσε το με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ για να μη μαυρίσει, βάλε το μείγμα σε ένα σακουλάκι και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.

Σχεδόν όλα τα λαχανικά: Βασική προϋπόθεση προτού τα καταψύξεις, να τα καθαρίσεις και να τα μαγειρέψεις ή να τα ζεματίσεις. Μετά, τα διατηρείς στην κατάψυξη σε τάπερ ή σακουλάκια ασφαλείας.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top