Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Αν σας αρέσει η κρέμα ντιπ από σπανάκι, τα ρεβίθια, η κρεμώδης λευκή πίτσα και τα πολλά λιωμένα τυριά, θα λατρέψετε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό σε ένα παραδοσιακό flatbread. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της συνταγής είναι ότι θα αγοράσετε προπαρασκευασμένα ψωμάκια σε συσκευασία των δύο, κάτι που είναι υπέροχο γιατί μας αρέσει να διπλασιάζουμε. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τα ρεβίθια:

Τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ειδική περιποίηση εδώ. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ρεβίθια. Τείνουν να βγάζουν ζεστό λίπος λόγω μικρών κομματιών υγρού που πιάνονται στη φλούδα τους, τα οποία μετά πέφτουν κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό καπάκι ή αλουμινόχαρτο όταν τα σοτάρετε με λάδι και βούτυρο. Μόλις νομίζετε ότι έχουν τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό και αμυλούχο σε υφή.

Οι τελευταίες πινελιές:

Συνοδεύστε αυτά τα ρεβίθια με λίγη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε λίγη σάλτσα για να σερβίρετε μαζί, αν προτιμάτε αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία dip. Αν θέλετε να ντύσετε αυτό το look λίγο περισσότερο, κάντε πουρέ την υπόλοιπη σάλτσα για μια όμορφη πράσινη αντίθεση.

Αποθήκευση:

Τυλίξτε τυχόν υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα σε σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ζεσταίνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φούρνο στους 350° μέχρι να γίνει ζεστό και τραγανό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

1206

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

1 (425 gr.) κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι

60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

170 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με πλήρες γάλα

2 (12" x 6") ψωμί από κατάστημα ή σπιτικό ψωμί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 5 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο με επένδυση χαρτιού. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει πολύ ελαφρά, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα σπανακιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 4

Μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και στα δύο ψωμάκια. Από πάνω με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να αφρατέψει το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Περιχύστε με κρατημένη σάλτσα και πασπαλίστε με κρατημένα ρεβίθια.

empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
Back To Top