Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Αν σας αρέσει η κρέμα ντιπ από σπανάκι, τα ρεβίθια, η κρεμώδης λευκή πίτσα και τα πολλά λιωμένα τυριά, θα λατρέψετε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό σε ένα παραδοσιακό flatbread. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της συνταγής είναι ότι θα αγοράσετε προπαρασκευασμένα ψωμάκια σε συσκευασία των δύο, κάτι που είναι υπέροχο γιατί μας αρέσει να διπλασιάζουμε. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τα ρεβίθια:

Τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ειδική περιποίηση εδώ. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ρεβίθια. Τείνουν να βγάζουν ζεστό λίπος λόγω μικρών κομματιών υγρού που πιάνονται στη φλούδα τους, τα οποία μετά πέφτουν κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό καπάκι ή αλουμινόχαρτο όταν τα σοτάρετε με λάδι και βούτυρο. Μόλις νομίζετε ότι έχουν τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό και αμυλούχο σε υφή.

Οι τελευταίες πινελιές:

Συνοδεύστε αυτά τα ρεβίθια με λίγη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε λίγη σάλτσα για να σερβίρετε μαζί, αν προτιμάτε αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία dip. Αν θέλετε να ντύσετε αυτό το look λίγο περισσότερο, κάντε πουρέ την υπόλοιπη σάλτσα για μια όμορφη πράσινη αντίθεση.

Αποθήκευση:

Τυλίξτε τυχόν υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα σε σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ζεσταίνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φούρνο στους 350° μέχρι να γίνει ζεστό και τραγανό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

1206

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

1 (425 gr.) κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι

60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

170 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με πλήρες γάλα

2 (12" x 6") ψωμί από κατάστημα ή σπιτικό ψωμί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 5 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο με επένδυση χαρτιού. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει πολύ ελαφρά, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα σπανακιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 4

Μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και στα δύο ψωμάκια. Από πάνω με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να αφρατέψει το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Περιχύστε με κρατημένη σάλτσα και πασπαλίστε με κρατημένα ρεβίθια.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top