Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Αν σας αρέσει η κρέμα ντιπ από σπανάκι, τα ρεβίθια, η κρεμώδης λευκή πίτσα και τα πολλά λιωμένα τυριά, θα λατρέψετε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό σε ένα παραδοσιακό flatbread. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της συνταγής είναι ότι θα αγοράσετε προπαρασκευασμένα ψωμάκια σε συσκευασία των δύο, κάτι που είναι υπέροχο γιατί μας αρέσει να διπλασιάζουμε. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τα ρεβίθια:

Τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ειδική περιποίηση εδώ. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ρεβίθια. Τείνουν να βγάζουν ζεστό λίπος λόγω μικρών κομματιών υγρού που πιάνονται στη φλούδα τους, τα οποία μετά πέφτουν κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό καπάκι ή αλουμινόχαρτο όταν τα σοτάρετε με λάδι και βούτυρο. Μόλις νομίζετε ότι έχουν τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό και αμυλούχο σε υφή.

Οι τελευταίες πινελιές:

Συνοδεύστε αυτά τα ρεβίθια με λίγη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε λίγη σάλτσα για να σερβίρετε μαζί, αν προτιμάτε αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία dip. Αν θέλετε να ντύσετε αυτό το look λίγο περισσότερο, κάντε πουρέ την υπόλοιπη σάλτσα για μια όμορφη πράσινη αντίθεση.

Αποθήκευση:

Τυλίξτε τυχόν υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα σε σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ζεσταίνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φούρνο στους 350° μέχρι να γίνει ζεστό και τραγανό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

1206

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

1 (425 gr.) κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι

60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

170 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με πλήρες γάλα

2 (12" x 6") ψωμί από κατάστημα ή σπιτικό ψωμί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 5 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο με επένδυση χαρτιού. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει πολύ ελαφρά, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα σπανακιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 4

Μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και στα δύο ψωμάκια. Από πάνω με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να αφρατέψει το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Περιχύστε με κρατημένη σάλτσα και πασπαλίστε με κρατημένα ρεβίθια.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top