Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Αν σας αρέσει η κρέμα ντιπ από σπανάκι, τα ρεβίθια, η κρεμώδης λευκή πίτσα και τα πολλά λιωμένα τυριά, θα λατρέψετε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό σε ένα παραδοσιακό flatbread. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της συνταγής είναι ότι θα αγοράσετε προπαρασκευασμένα ψωμάκια σε συσκευασία των δύο, κάτι που είναι υπέροχο γιατί μας αρέσει να διπλασιάζουμε. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τα ρεβίθια:

Τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ειδική περιποίηση εδώ. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ρεβίθια. Τείνουν να βγάζουν ζεστό λίπος λόγω μικρών κομματιών υγρού που πιάνονται στη φλούδα τους, τα οποία μετά πέφτουν κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό καπάκι ή αλουμινόχαρτο όταν τα σοτάρετε με λάδι και βούτυρο. Μόλις νομίζετε ότι έχουν τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό και αμυλούχο σε υφή.

Οι τελευταίες πινελιές:

Συνοδεύστε αυτά τα ρεβίθια με λίγη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε λίγη σάλτσα για να σερβίρετε μαζί, αν προτιμάτε αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία dip. Αν θέλετε να ντύσετε αυτό το look λίγο περισσότερο, κάντε πουρέ την υπόλοιπη σάλτσα για μια όμορφη πράσινη αντίθεση.

Αποθήκευση:

Τυλίξτε τυχόν υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα σε σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ζεσταίνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φούρνο στους 350° μέχρι να γίνει ζεστό και τραγανό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

1206

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

1 (425 gr.) κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι

60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

170 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με πλήρες γάλα

2 (12" x 6") ψωμί από κατάστημα ή σπιτικό ψωμί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 5 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο με επένδυση χαρτιού. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει πολύ ελαφρά, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα σπανακιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 4

Μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και στα δύο ψωμάκια. Από πάνω με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να αφρατέψει το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Περιχύστε με κρατημένη σάλτσα και πασπαλίστε με κρατημένα ρεβίθια.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
Back To Top