Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Αν σας αρέσει η κρέμα ντιπ από σπανάκι, τα ρεβίθια, η κρεμώδης λευκή πίτσα και τα πολλά λιωμένα τυριά, θα λατρέψετε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό σε ένα παραδοσιακό flatbread. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της συνταγής είναι ότι θα αγοράσετε προπαρασκευασμένα ψωμάκια σε συσκευασία των δύο, κάτι που είναι υπέροχο γιατί μας αρέσει να διπλασιάζουμε. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τα ρεβίθια:

Τα ρεβίθια έχουν τη δική τους ειδική περιποίηση εδώ. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα ρεβίθια. Τείνουν να βγάζουν ζεστό λίπος λόγω μικρών κομματιών υγρού που πιάνονται στη φλούδα τους, τα οποία μετά πέφτουν κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό καπάκι ή αλουμινόχαρτο όταν τα σοτάρετε με λάδι και βούτυρο. Μόλις νομίζετε ότι έχουν τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό και αμυλούχο σε υφή.

Οι τελευταίες πινελιές:

Συνοδεύστε αυτά τα ρεβίθια με λίγη σάλτσα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε λίγη σάλτσα για να σερβίρετε μαζί, αν προτιμάτε αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία dip. Αν θέλετε να ντύσετε αυτό το look λίγο περισσότερο, κάντε πουρέ την υπόλοιπη σάλτσα για μια όμορφη πράσινη αντίθεση.

Αποθήκευση:

Τυλίξτε τυχόν υπολείμματα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα σε σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ζεσταίνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φούρνο στους 350° μέχρι να γίνει ζεστό και τραγανό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

1206

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

1 (425 gr.) κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι

60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

170 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με πλήρες γάλα

2 (12" x 6") ψωμί από κατάστημα ή σπιτικό ψωμί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 5 έως 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο με επένδυση χαρτιού. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει πολύ ελαφρά, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα σπανακιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 4

Μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και στα δύο ψωμάκια. Από πάνω με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να αφρατέψει το τυρί, περίπου 15 λεπτά. Περιχύστε με κρατημένη σάλτσα και πασπαλίστε με κρατημένα ρεβίθια.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top