Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Εάν έχετε άφθονα Key lime αφού φτιάξετε μια κλασική πίτα Key lime, χρησιμοποιήστε μερικά για να φτιάξετε αυτό το δροσιστικό κοκτέιλ που θα φέρει το καλοκαίρι πιο γρήγορα. Ο χυμός Key limes κάνει το μοχίτο λίγο πιο αιχμηρό και πιο εσπεριδοειδές και η κρέμα το κάνει να έχει γεύση σαν μια κρεμώδης φέτα από Key lime pie. Θα χρειαστείτε ένα απλό σιρόπι για αυτό το κοκτέιλ, το οποίο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε αν δεν θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά φύλλα μέντας μαζί του για να κάνετε τη γεύση μέντας πιο δυνατή.

Πώς να φτιάξετε απλό σιρόπι

Συστατικά

3/4 γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Φλούδα από 2 λεμόνια ή λάιμ (προαιρετικά)

1/4 γ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου μέντας (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη και τα 3/4 του φλιτζανιού νερό να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή βράση, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε προαιρετικά αρώματα και συνεχίστε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, 2 με 4 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να βράσει μέχρι να κρυώσει τελείως το σιρόπι και μετά το στραγγίστε σε ένα καθαρό βάζο ή μπουκάλι.

Βήμα 3

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 μήνα νωρίτερα. Αποθηκεύστε σε βάζο και ψύξτε.

Key Lime Mojitos

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

CAL/SERV:

302

Συστατικά

1/4 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Γκράχαμ

3 κ.σ. απλό σιρόπι, συν περισσότερο για το ποτήρι

1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας, και άλλα για το σερβίρισμα

3 κ.σ. φρέσκος χυμός Key lime (λάιμ ή μοσχολέμονα)

120 ml λευκό ρούμι

1 κ.γ. κρέμα γάλακτος

Μικρά στρογγυλά λάιμ, για το σερβίρισμα, σε φέτες

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα κράκερ σε ένα πιάτο. Ρίξτε απλό σιρόπι σε άλλο πιάτο. Βουτήξτε τα χείλη των ποτηριών σε απλό σιρόπι και μετά στα θρυμματισμένα κράκερ.

Βήμα 2

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, ανακατέψτε το χυμό μέντας και λάιμ. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και προσθέστε ρούμι, κρέμα γάλακτος και απλό σιρόπι. Ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3

Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και στραγγίστε το mojito σε έτοιμα ποτήρια. Γαρνίρετε με περισσότερη μέντα και φέτες Key lime.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top