Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Εάν έχετε άφθονα Key lime αφού φτιάξετε μια κλασική πίτα Key lime, χρησιμοποιήστε μερικά για να φτιάξετε αυτό το δροσιστικό κοκτέιλ που θα φέρει το καλοκαίρι πιο γρήγορα. Ο χυμός Key limes κάνει το μοχίτο λίγο πιο αιχμηρό και πιο εσπεριδοειδές και η κρέμα το κάνει να έχει γεύση σαν μια κρεμώδης φέτα από Key lime pie. Θα χρειαστείτε ένα απλό σιρόπι για αυτό το κοκτέιλ, το οποίο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε αν δεν θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά φύλλα μέντας μαζί του για να κάνετε τη γεύση μέντας πιο δυνατή.

Πώς να φτιάξετε απλό σιρόπι

Συστατικά

3/4 γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Φλούδα από 2 λεμόνια ή λάιμ (προαιρετικά)

1/4 γ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου μέντας (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη και τα 3/4 του φλιτζανιού νερό να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή βράση, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε προαιρετικά αρώματα και συνεχίστε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, 2 με 4 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να βράσει μέχρι να κρυώσει τελείως το σιρόπι και μετά το στραγγίστε σε ένα καθαρό βάζο ή μπουκάλι.

Βήμα 3

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 μήνα νωρίτερα. Αποθηκεύστε σε βάζο και ψύξτε.

Key Lime Mojitos

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

CAL/SERV:

302

Συστατικά

1/4 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Γκράχαμ

3 κ.σ. απλό σιρόπι, συν περισσότερο για το ποτήρι

1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας, και άλλα για το σερβίρισμα

3 κ.σ. φρέσκος χυμός Key lime (λάιμ ή μοσχολέμονα)

120 ml λευκό ρούμι

1 κ.γ. κρέμα γάλακτος

Μικρά στρογγυλά λάιμ, για το σερβίρισμα, σε φέτες

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα κράκερ σε ένα πιάτο. Ρίξτε απλό σιρόπι σε άλλο πιάτο. Βουτήξτε τα χείλη των ποτηριών σε απλό σιρόπι και μετά στα θρυμματισμένα κράκερ.

Βήμα 2

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, ανακατέψτε το χυμό μέντας και λάιμ. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και προσθέστε ρούμι, κρέμα γάλακτος και απλό σιρόπι. Ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3

Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και στραγγίστε το mojito σε έτοιμα ποτήρια. Γαρνίρετε με περισσότερη μέντα και φέτες Key lime.

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top