Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Εάν έχετε άφθονα Key lime αφού φτιάξετε μια κλασική πίτα Key lime, χρησιμοποιήστε μερικά για να φτιάξετε αυτό το δροσιστικό κοκτέιλ που θα φέρει το καλοκαίρι πιο γρήγορα. Ο χυμός Key limes κάνει το μοχίτο λίγο πιο αιχμηρό και πιο εσπεριδοειδές και η κρέμα το κάνει να έχει γεύση σαν μια κρεμώδης φέτα από Key lime pie. Θα χρειαστείτε ένα απλό σιρόπι για αυτό το κοκτέιλ, το οποίο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε αν δεν θέλετε να αγοράσετε. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά φύλλα μέντας μαζί του για να κάνετε τη γεύση μέντας πιο δυνατή.

Πώς να φτιάξετε απλό σιρόπι

Συστατικά

3/4 γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Φλούδα από 2 λεμόνια ή λάιμ (προαιρετικά)

1/4 γ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου μέντας (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη και τα 3/4 του φλιτζανιού νερό να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή βράση, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε προαιρετικά αρώματα και συνεχίστε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, 2 με 4 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να βράσει μέχρι να κρυώσει τελείως το σιρόπι και μετά το στραγγίστε σε ένα καθαρό βάζο ή μπουκάλι.

Βήμα 3

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 μήνα νωρίτερα. Αποθηκεύστε σε βάζο και ψύξτε.

Key Lime Mojitos

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

CAL/SERV:

302

Συστατικά

1/4 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Γκράχαμ

3 κ.σ. απλό σιρόπι, συν περισσότερο για το ποτήρι

1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας, και άλλα για το σερβίρισμα

3 κ.σ. φρέσκος χυμός Key lime (λάιμ ή μοσχολέμονα)

120 ml λευκό ρούμι

1 κ.γ. κρέμα γάλακτος

Μικρά στρογγυλά λάιμ, για το σερβίρισμα, σε φέτες

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα κράκερ σε ένα πιάτο. Ρίξτε απλό σιρόπι σε άλλο πιάτο. Βουτήξτε τα χείλη των ποτηριών σε απλό σιρόπι και μετά στα θρυμματισμένα κράκερ.

Βήμα 2

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, ανακατέψτε το χυμό μέντας και λάιμ. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και προσθέστε ρούμι, κρέμα γάλακτος και απλό σιρόπι. Ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3

Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και στραγγίστε το mojito σε έτοιμα ποτήρια. Γαρνίρετε με περισσότερη μέντα και φέτες Key lime.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top