Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει. Άλλωστε το ότι κάτι είναι υγιεινό ή πράσινο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και απολαυστικότατα νόστιμο! Ακολούθησε τα βήματα στο βίντεο με την υπέροχη ηθοποιό και το αποτέλεσμα γευστικά θα σε ενθουσιάσει!

Μια συνταγή για Όσκαρ γεύσης

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

 

Συστατικά

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κόκκινο ξίδι σταφυλιών

3 μεγάλα φύλλα λάχανο ή kale, οι μίσχοι αφαιρούνται και σχίζονται σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ μικρό αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 τουρσί αυγό, κομμένο σε κομμάτια σε μικρά κομμάτια

4 κουταλιές ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι σαμπάνιας ή μηλόξιδο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί, οι κρούστες αφαιρέθηκαν και τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

τριμμένο τυρί μαντσέγκο ή άλλο της αρεσκείας σου, για γεύση

diazz

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζεις ψιλοκομμένο σκόρδο και το κόκκινο ξίδι σταφυλιών. Αφήνεις στην άκρη για να έχεις ένα γρήγορο τουρσί για περίπου 10 λεπτά.

Στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτεις λάχανο, μπρόκολο, αβοκάντο και αυγό.

Κάνεις το dressing: Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι σαμπάνιας (ή μηλόξιδο) και τη μουστάρδα.

Φτιάχνεις τα κρουτόν: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις τους κύβους ψωμιού σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σουρώνεις το σκόρδο από το ξίδι και, στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και λίγο κόκκινο ξίδι στο τηγάνι. Ανακατεύεις για να συνδυάζεις.

Συμπληρώνεις το πράσινο μείγμα με το dressing, τα κρουτόν και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύεις για να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί.

 

Δες το βίντεο της συνταγής εδώ

 

 

empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
Back To Top