Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα. Αρκεί να της προσθέσεις τα παρακάτω υλικά (τα οποία, σημειωτέον, ταιριάζουν και σε πράσινη σαλάτα):

1. Ξηρούς καρπούς. Οι ψημένοι ξηροί καρποί –όπως φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα ή πεκάν- θα δώσουν τραγανή υφή και βάθος γεύσης στη σαλάτα σου. Αν έχεις το χρόνο και την υπομονή, δοκίμασε να τους ψιλοκόψεις με μαχαίρι, για να έχεις κομμάτια στο ιδανικό μέγεθος. Αντί για ξηρούς καρπούς μπορείς επίσης να προσθέσεις σπόρους –ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή σουσάμι, οι οποίοι μάλιστα δεν χρειάζονται κόψιμο.

2. Τυρί. Ιδανική επιλογή είναι ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, που θα λιώσει στο ντρέσινγκ και θα απλωθεί στη σαλάτα. Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο σκληρό τυρί, προτίμησε παλαιωμένο τσένταρ, γκούντα ή παρμεζάνα. Και μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα κομμάτι φέτα, αποφεύγοντας ωστόσο να τη θρυμματίσεις σε πολύ μικρά κομμάτια.

3. Αποξηραμένα φρούτα. Προσθέτουν μια γλυκιά γεύση στο ρεπερτόριο της σαλάτας σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταφίδες ή να ψιλοκόψεις ξερά δαμάσκηνα και σύκα, αλλά σε μικρές ποσότητες, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά γλυκό.

4. Λαχανικά. Για να είναι η σαλάτα σου… αληθινή σαλάτα, δεν μπορούν να λείπουν ένα με δύο τουλάχιστον τραγανά λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το παντζάρι ή το ραπανάκι. Απόφυγε, από την άλλη, το αγγούρι, γιατί απελευθερώνει πολύ νερό, ή τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι, γιατί θα μαραθούν μόλις προσθέσεις το ντρέσινγκ.

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top