Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία. Μπαίνει στις σαλάτες, σε σάντουιτς, σε τοστ, σε πίτες, συνοδεύει τα ζυμαρικά, ταιριάζει σε πλατό με φρούτα, λαχανικά ή αλλαντικά. Δίνει υπέροχη γεύση και πυκνότητα σε σάλτσες και είναι από τα σημαντικότερα υλικά για την πίτσα. Τρώγεται ωμό αλλά το τελευταίο food trend το θέλει ψητό!

Το ψητό τυρί ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές αλλά και ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Μπλε τυρί

Φτιάξτε ένα λιωμένο πουρέ κοτόπουλου Buffalo. Συνδυάζοντας ψημένα καρότα και ψητό σέλινο με μπλε τυρί που θα τα αφήσεις στον φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει. Σερβίρεις όπως είναι, φιλέτο κοτόπουλο για ένα νόστιμο πιάτο. Ή μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο γλυκό ψήνοντας το μπλε τυρί με φρούτα. Για να έχεις μια επίγευση γλυκού τυριού, τελειώνεις  με ένα μέλι και σερβίρεις με κράκερ ή με φρεσκοψημένη μπαγκέτα.

Κατσικίσιο τυρί

Ψήσε κατσικίσιο τυρί με ντομάτα μέχρι το τυρί να πολύ μαλακό κι οι ντομάτες να βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους. Μπορείς να το συνδυάσεις με πέστο και να το ανακατέψεις σε μαγειρεμένα ζυμαρικά για ένα υπέροχο, εύκολο δείπνο.

bakedchees

Μπουράτα

Η μπουράτα (burrata) είναι ένα φρέσκο τυρί από την Ιταλία και στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένος». Παράγεται από γάλα βούβαλου ή/και αγελαδινό γάλα, πυτιά και κρέμα γάλακτος. Στην ουσία πρόκειται για μοτσαρέλα με πλούσια βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό, που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος. Θα μπορούσε να είναι ορεκτικό από μόνο του, αλλά δοκίμασε να το κάνεις ψητό σε συνδυασμό με τη σαλάτα caprese. Τοποθέτησε την burrata πάνω σε φέτες ντομάτας και ψήσε την μέχρι να γίνει μαλακή και νόστιμη. Πασπαλίζεις με βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρεις με φέτες μπαγκέτα.

Τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε ένα γευστικό dip. Δοκίμασε να το ψήσεις με κόκκινες πιπεριές και με ελαιόλαδο για μια κρεμώδη ψητή σάλτσα κόκκινου πιπεριάς που μπορεί να αναμιχθεί με ζυμαρικά, να ταιριάξει πάνω από κοτόπουλο ή να απλωθεί σε ψωμί. Ναι!

bakedch

 

Camembert

Βάλε σε αλουμινόχαρτο Camembert με καρύδια και μέλι και ψήσε το μέχρι να λιώσει. Τρώγεται και με το κουταλάκι – αλλά και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Brie

Αφαίρεσε οποιαδήποτε πλαστική συσκευασία πριν το ψήσιμο. Το brie μπορεί να ψηθεί στο ξύλινο κουτί του, αρκεί είναι ασφαλισμένο με μεταλλικό συνδετήρα και όχι με κόλλα, που μπορεί να λιώσει και να καταρρεύσει στο φούρνο – το τυρί δεν θα μπορεί να κρατήσει το σχήμα του. Μπορείς επίσης να μεταφέρεις το τυρί σε ένα μικρό πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος. Ταιριάζει με φρέσκα βότανα, όπως σχοινόπρασο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαϊντανό ή μείγμα αρωματικών μεσογειακών μπαχαρικών και σερβίρεται σε ψημένα πιάκια, ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top