Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία. Μπαίνει στις σαλάτες, σε σάντουιτς, σε τοστ, σε πίτες, συνοδεύει τα ζυμαρικά, ταιριάζει σε πλατό με φρούτα, λαχανικά ή αλλαντικά. Δίνει υπέροχη γεύση και πυκνότητα σε σάλτσες και είναι από τα σημαντικότερα υλικά για την πίτσα. Τρώγεται ωμό αλλά το τελευταίο food trend το θέλει ψητό!

Το ψητό τυρί ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές αλλά και ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Μπλε τυρί

Φτιάξτε ένα λιωμένο πουρέ κοτόπουλου Buffalo. Συνδυάζοντας ψημένα καρότα και ψητό σέλινο με μπλε τυρί που θα τα αφήσεις στον φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει. Σερβίρεις όπως είναι, φιλέτο κοτόπουλο για ένα νόστιμο πιάτο. Ή μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο γλυκό ψήνοντας το μπλε τυρί με φρούτα. Για να έχεις μια επίγευση γλυκού τυριού, τελειώνεις  με ένα μέλι και σερβίρεις με κράκερ ή με φρεσκοψημένη μπαγκέτα.

Κατσικίσιο τυρί

Ψήσε κατσικίσιο τυρί με ντομάτα μέχρι το τυρί να πολύ μαλακό κι οι ντομάτες να βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους. Μπορείς να το συνδυάσεις με πέστο και να το ανακατέψεις σε μαγειρεμένα ζυμαρικά για ένα υπέροχο, εύκολο δείπνο.

bakedchees

Μπουράτα

Η μπουράτα (burrata) είναι ένα φρέσκο τυρί από την Ιταλία και στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένος». Παράγεται από γάλα βούβαλου ή/και αγελαδινό γάλα, πυτιά και κρέμα γάλακτος. Στην ουσία πρόκειται για μοτσαρέλα με πλούσια βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό, που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος. Θα μπορούσε να είναι ορεκτικό από μόνο του, αλλά δοκίμασε να το κάνεις ψητό σε συνδυασμό με τη σαλάτα caprese. Τοποθέτησε την burrata πάνω σε φέτες ντομάτας και ψήσε την μέχρι να γίνει μαλακή και νόστιμη. Πασπαλίζεις με βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρεις με φέτες μπαγκέτα.

Τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε ένα γευστικό dip. Δοκίμασε να το ψήσεις με κόκκινες πιπεριές και με ελαιόλαδο για μια κρεμώδη ψητή σάλτσα κόκκινου πιπεριάς που μπορεί να αναμιχθεί με ζυμαρικά, να ταιριάξει πάνω από κοτόπουλο ή να απλωθεί σε ψωμί. Ναι!

bakedch

 

Camembert

Βάλε σε αλουμινόχαρτο Camembert με καρύδια και μέλι και ψήσε το μέχρι να λιώσει. Τρώγεται και με το κουταλάκι – αλλά και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Brie

Αφαίρεσε οποιαδήποτε πλαστική συσκευασία πριν το ψήσιμο. Το brie μπορεί να ψηθεί στο ξύλινο κουτί του, αρκεί είναι ασφαλισμένο με μεταλλικό συνδετήρα και όχι με κόλλα, που μπορεί να λιώσει και να καταρρεύσει στο φούρνο – το τυρί δεν θα μπορεί να κρατήσει το σχήμα του. Μπορείς επίσης να μεταφέρεις το τυρί σε ένα μικρό πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος. Ταιριάζει με φρέσκα βότανα, όπως σχοινόπρασο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαϊντανό ή μείγμα αρωματικών μεσογειακών μπαχαρικών και σερβίρεται σε ψημένα πιάκια, ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top