Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία είναι κάτι παραπάνω από ένα καύσιμο.

Ο επιχειρηματίας, συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής Tim Ferriss, πρόσφατα αποκάλυψε στο βιβλίο του «Tools of Titans» πόσο κρίσιμο είναι το φαγητό μας. Ένα σωστό διαιτολόγιο το οποίο συνοδεύεται από έναν υγιεινό τρόπο ζωής, χαρίζει μεταξύ άλλων ενέργεια και επιμονή.

Κατά το στάδιο της έρευνάς του, ήρθε σε επαφή με τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου –από επιχειρηματίες μέχρι τους κορυφαίους καλλιτέχνες- και ενημερώθηκε για τη ρουτίνα που ακολουθούν, τα χόμπι ακόμα και το διαιτολόγιό τους. Ο Ferriss ανακάλυψε ότι οι ταλαντούχοι άνθρωποι που είχε απέναντί του, έδιναν τα εύσημα της επιτυχίας τους και στη διατροφή που ακολουθούσαν.

Οπότε, τι είναι αυτό που κάνουν; Μπορεί να ακουστεί κάπως βαρετό, αλλά καταναλώνουν πάντα το ίδιο πρωινό –όταν κάποιος είναι πολυάσχολος, δεν έχει χρόνο να προετοιμάζει κάθε πρωί διαφορετικό πρωινό. Ο επιτυχημένος συγγραφέας και μπλόγκερ Seth Godin, για παράδειγμα, καταναλώνει κάθε μέρα το ίδιο smoothie το οποίο αποτελείται από παγωμένες μπανάνες, γάλα αμυγδάλου, αμύγδαλα, δαμάσκηνα και πρωτεΐνη κάνναβης. Ο συγγραφέας, γράφει ότι εκτός από τα θρεπτικά και τονωτικά smoothies, «αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος, άρχισε να πίνεις ‘τσάι τιτανίου΄, το αγαπημένο του Ferriss που αποτελείται από μείγμα Pu-erh (είδος μαύρου τσαγιού), πράσινο τσάι Longjing, λάδι καρύδας, κουρκούμη και τζίντζερ. Εκτός από το δυνατό άρωμά του, ο συγγραφέας πίνει το συγκεκριμένο τσάι που αποκαλεί ‘καύσιμο πυραύλου για το μυαλό’, κάθε πρωί και πιστεύει ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαρίσει με ενέργεια στον οργανισμό του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο καφές δεν συνιστάται ως πηγή ενέργειας, τουναντίον. Ο Ferriss ανακάλυψε ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ «μακροπρόθεσμα θα επιφέρει χρόνια κόπωση» που αναστέλλει την παραγωγικότητα.

Στο βιβλίο του, ο Ferriss συνιστά και την προσθήκη πρωτεϊνών ορού γάλακτος κατσίκας στη διατροφή για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα.  Επιπλέον, ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας είναι, στην πραγματικότητα, η νηστεία. Δηλαδή να μη προσθέσετε τίποτα στο διαιτολόγιό σας, αλλά να νηστεύετε για τουλάχιστον 3 ημέρες κάθε λίγους μήνες. Ο Δρ. Dominic D’ Agostino  αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο South Florida, συνιστά έναν «γρήγορο εξαγνισμό» μια έως τρεις φορές το χρόνο ώστε να γίνεται ένα είδους εξαγνισμός από τα προ καρκινικά κύτταρα που μπορούν να ζουν στο σώμα μας».

Το συμπέρασμα; Όταν είστε υγιείς, είστε περισσότερο σε θέση να εστιάσετε και συνεπώς πιο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
Back To Top