Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.


Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας. Τι είδους συστατικά πρέπει λοιπόν να περιέχει η μαρινάδα σου για να κάνει άριστα τη δουλειά της;

Λιπαρά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μείγμα οποιοδήποτε λάδι, αλλά ιδανικό είναι το ελαιόλαδο, τόσο για το άρωμα όσο και για την ποιότητά του. Παρόλο που καίγεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ. από το φιστικέλαιο, εμποδίζει το κρέας από το να κολλήσει και προσθέτει γεύση.

Οξέα: Υλικά όπως το βαλσαμικό ξίδι ή ο χυμός λεμονιού θεωρείται ότι μαλακώνουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι εξισορροπούν τη γεύση του. Και ένα ακόμα ατού: τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει το ξίδι καραμελώνουν, ψήνοντας όμορφα το κρέας στα σημεία όπου εφάπτεται με τη σχάρα!

Αλάτι: Λείπει από πουθενά το αλάτι; Καρυκεύει την μπριζόλα, δεσμεύει την υγρασία και μαλακώνει το κρέας.

Ενισχυτικά γεύσης: Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ώστε να φτιάξεις μια μοναδική μαρινάδα. Μερικές μόνο από τις επιλογές σου είναι η μουστάρδα, οι λιωμένες σκελίδες σκόρδου αλλά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top