Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.


Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας. Τι είδους συστατικά πρέπει λοιπόν να περιέχει η μαρινάδα σου για να κάνει άριστα τη δουλειά της;

Λιπαρά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μείγμα οποιοδήποτε λάδι, αλλά ιδανικό είναι το ελαιόλαδο, τόσο για το άρωμα όσο και για την ποιότητά του. Παρόλο που καίγεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ. από το φιστικέλαιο, εμποδίζει το κρέας από το να κολλήσει και προσθέτει γεύση.

Οξέα: Υλικά όπως το βαλσαμικό ξίδι ή ο χυμός λεμονιού θεωρείται ότι μαλακώνουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι εξισορροπούν τη γεύση του. Και ένα ακόμα ατού: τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει το ξίδι καραμελώνουν, ψήνοντας όμορφα το κρέας στα σημεία όπου εφάπτεται με τη σχάρα!

Αλάτι: Λείπει από πουθενά το αλάτι; Καρυκεύει την μπριζόλα, δεσμεύει την υγρασία και μαλακώνει το κρέας.

Ενισχυτικά γεύσης: Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ώστε να φτιάξεις μια μοναδική μαρινάδα. Μερικές μόνο από τις επιλογές σου είναι η μουστάρδα, οι λιωμένες σκελίδες σκόρδου αλλά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Back To Top