Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς. Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Τα κονσερβοποιημένα φασόλια ή όσπρια είναι μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο. Κάθε κονσέρβα είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια πρόταση υγιεινής διατροφής διαθέσιμη σε 30 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξεις το δοχείο, να στραγγίσεις και να ξεπλύνεις. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν από το κουτί, καθιστώντας αυτή μια πολύ φιλική προς το καλοκαίρι συνταγή σε εκείνες τις ζεστές, ζεστές μέρες, όταν απλά δεν μπορείτε να ενοχλείτε να ενεργοποιήσετε τη ζέστη. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια «σαλάτα ρεβίθια», αλλά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τα ρεβίθια για τα αγαπημένα σας κονσερβοποιημένα φασόλια: όποια ποικιλία προτιμάτε.

Πώς να την φέρεις στα μέτρα σου

Η βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού είναι απόλυτα διακριτική και φρέσκια με νότες μπαχαρικών και μπορείς να την προσθέσεις σε ό,τι σαλάτα θες και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα συστατικά της σαλάτας για να προσθέσεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου, έχεις την απόλυτη ελευθερία. Δεν σου αρέσουν πολύ οι ελιές ή οι πιπεριές; Τα ντοματίνια και το ώριμο αβοκάντο σε κύβους θα καλύψουν αυτό το κενό γεύσης. Δεν θες να προσθέσεις κάτι γαλακτοκομικό; Βάλε μια άλλη μορφή πρωτεΐνης στη θέση της φέτας, όπως μερικά σκληρά βραστά αυγά ή ένα δοχείο τόνου, ή μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια, για εντελώς νηστήσιμο περιεχόμενο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

revithia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγίζονται και ξεπλένονται (ή ρεβίθια που θα έχεις βράσει)

1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα ή ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια αλλά και ηλιόσποροι ταιριάζουν – επίσης εξαιρετική προσθήκη είναι το κουκουνάρι)

1 αβοκάντο

1 φλ. ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί ρεβίθια, αγγούρι, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και φέτα (ή ξηρούς καρπούς), αβοκάντο και τα ντοματίνια. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο με καπάκι, συνδυάζεις ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείνεις το βάζο και ανακινείς μέχρι να ομαλοποιηθεί και μετά προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις.

Tip: Εάν απομείνει επιπλέον σάλτσα, φύλαξέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες. Συνδυάζεται με φρεσκοψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top