Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς. Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Τα κονσερβοποιημένα φασόλια ή όσπρια είναι μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο. Κάθε κονσέρβα είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια πρόταση υγιεινής διατροφής διαθέσιμη σε 30 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξεις το δοχείο, να στραγγίσεις και να ξεπλύνεις. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν από το κουτί, καθιστώντας αυτή μια πολύ φιλική προς το καλοκαίρι συνταγή σε εκείνες τις ζεστές, ζεστές μέρες, όταν απλά δεν μπορείτε να ενοχλείτε να ενεργοποιήσετε τη ζέστη. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια «σαλάτα ρεβίθια», αλλά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τα ρεβίθια για τα αγαπημένα σας κονσερβοποιημένα φασόλια: όποια ποικιλία προτιμάτε.

Πώς να την φέρεις στα μέτρα σου

Η βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού είναι απόλυτα διακριτική και φρέσκια με νότες μπαχαρικών και μπορείς να την προσθέσεις σε ό,τι σαλάτα θες και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα συστατικά της σαλάτας για να προσθέσεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου, έχεις την απόλυτη ελευθερία. Δεν σου αρέσουν πολύ οι ελιές ή οι πιπεριές; Τα ντοματίνια και το ώριμο αβοκάντο σε κύβους θα καλύψουν αυτό το κενό γεύσης. Δεν θες να προσθέσεις κάτι γαλακτοκομικό; Βάλε μια άλλη μορφή πρωτεΐνης στη θέση της φέτας, όπως μερικά σκληρά βραστά αυγά ή ένα δοχείο τόνου, ή μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια, για εντελώς νηστήσιμο περιεχόμενο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

revithia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγίζονται και ξεπλένονται (ή ρεβίθια που θα έχεις βράσει)

1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα ή ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια αλλά και ηλιόσποροι ταιριάζουν – επίσης εξαιρετική προσθήκη είναι το κουκουνάρι)

1 αβοκάντο

1 φλ. ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί ρεβίθια, αγγούρι, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και φέτα (ή ξηρούς καρπούς), αβοκάντο και τα ντοματίνια. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο με καπάκι, συνδυάζεις ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείνεις το βάζο και ανακινείς μέχρι να ομαλοποιηθεί και μετά προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις.

Tip: Εάν απομείνει επιπλέον σάλτσα, φύλαξέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες. Συνδυάζεται με φρεσκοψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top