Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα καλό ώριμο αβοκάντο, το μάνγκο ή ο ανανάς θα ήταν επίσης νόστιμος συνδυασμός!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα και κομμένα σε κομμάτια μπουκίτσας

2 αβοκάντο, κομμένα σε κύβους

1 μικρό μάνγκο (ή ανανάς), σε κύβους

1 φλ. ντοματίνια, τεταρτημένα

1/2 γ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

ΓΙΑ DRESSING

1/4 φλ. χυμός λάιμ

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

1 κουταλιά της σούπας. Αλεσμένες πιπεριές jalapenño ή καυτερές ή ό,τι άλλο προτιμάτε σε πιπεριά

2 κουτ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

avochb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το dressing: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε τα υλικά του dressing και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας και το προετοιμασμένο dressing. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθεί η σαλάτα με σάλτσα και στη συνέχεια καρυκεύστε με έξτρα αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top