Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα καλό ώριμο αβοκάντο, το μάνγκο ή ο ανανάς θα ήταν επίσης νόστιμος συνδυασμός!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα και κομμένα σε κομμάτια μπουκίτσας

2 αβοκάντο, κομμένα σε κύβους

1 μικρό μάνγκο (ή ανανάς), σε κύβους

1 φλ. ντοματίνια, τεταρτημένα

1/2 γ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

ΓΙΑ DRESSING

1/4 φλ. χυμός λάιμ

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

1 κουταλιά της σούπας. Αλεσμένες πιπεριές jalapenño ή καυτερές ή ό,τι άλλο προτιμάτε σε πιπεριά

2 κουτ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

avochb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το dressing: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε τα υλικά του dressing και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας και το προετοιμασμένο dressing. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθεί η σαλάτα με σάλτσα και στη συνέχεια καρυκεύστε με έξτρα αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
Back To Top