Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.

1. Κράτησέ το σε δροσερό, ξηρό μέρος. Το καλύτερο είναι να το διατηρήσεις στο ψυγείο, αποθηκευμένο σε ένα σακουλάκι ασφαλείας για να μη μεταφέρει τη μυρωδιά του και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

2. Μην το εκθέτεις άμεσα στο φως. Ο ήλιος και η ζέστη επιταχύνουν την αλλοίωσή του και την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών. Αν λοιπόν διατηρείς τα σκόρδα σου εκτός ψυγείου, π.χ. σε ένα καλαθάκι στην κουζίνα ή σε πλεξούδες κρεμασμένες στον τοίχο, τοποθέτησέ τα μακριά από το παράθυρο.

3. Τοποθέτησε τις σκελίδες σε ειδικό δοχείο. Οι καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου καλό είναι να διατηρούνται σε δοχείο με ανοίγματα που επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα, κατά προτίμηση σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης σκόρδου.

4. Φύτεψε τις σκελίδες που έχουν βγάλει φύτρες. Μην τις πετάξεις, αλλά φύτεψέ τις σε μια μεγάλη γλάστρα στη βεράντα ή την αυλή σου, πλάι στα μυρωδικά σου. Έτσι, σύντομα θα έχεις σκόρδα δικής σου παραγωγής.

5. Φτιάξε πάστα σκόρδου. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα έχεις ανά πάσα στιγμή σπιτική πάστα σκόρδου στην κουζίνα σου, για σούπες, μαγειρευτά, σάλτσες ζυμαρικών κ.λπ.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
Back To Top