Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα. Η επιστήμη όμως παραδέχεται κάτι άλλο: τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη σεξουαλική λειτουργία. Και σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίζουν κάποιες τροφές ή ορισμένα θρεπτικά συστατικά.
Με βάση λοιπόν έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι. Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση και αναζωογόνηση της ερωτικής ορμής.

cucina amo

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα κορυφαία αφροδισιακά και προέρχεται από το βιβλίο του Έκτορα Μποτρίνι «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου» (εκδ. Brainfood): (πληροφορίες για το βιβλίο εδώ)

Τροφές:
-Όλα τα θαλασσινά. Ιδιαίτερα οι αντζούγιες, τα στρείδια, τα μύδια, οι γαρίδες, οι καραβίδες και ο αστακός, ο σολομός, το χαβιάρι, το αυγοτάραχο. Και ο ταπεινός… ταραμάς.

-Όλα τα χοντροαλεσμένα σιτηρά. Το μπλιγούρι, το αραβικό κουσκούς και ο ελληνικός τραχανάς. Το αναποφλοίωτο ρύζι. Το μούσλι (διάφορα δημητριακά με ξηρούς καρπούς). Το κουάκερ. Το φύτρο σιταριού. Το μαύρο και το πολύσπορο ψωμί, το κρητικό παξιμάδι, όλα τα όσπρια με έμφαση στα ρεβίθια, τα φασόλια και τις φακές.

-Το φρέσκο γάλα. Το ξινόγαλο. Το κεφίρ (είδος ξινόγαλου, που λένε ότι σ’ αυτό οφείλουν τη μακροζωία τους οι Καυκάσιοι). Το απλό, φυσικό γιαούρτι (όχι τα τυποποιημένα με γεύση φρούτων κ.λπ.). Το μανούρι. Το ανθότυρι. Η στάκα (τύπος τυριού σε κρέμα, που φτιάχνουν στην Κρήτη).

-Οι ελιές. Το ελαιόλαδο. Το σουσάμι. Ο ηλιόσπορος. Ο άψητος πασατέμπος. Όλοι οι ξηροί καρποί.

-Τα αυγά. Το συκώτι. Το άπαχο σκληρό κρέας.

-Το σκόρδο. Η σκορδαλιά (με μαύρο ψωμί ή με καρύδι και αμυγδαλόψιχα, όπως την κάνουν στη Θράκη). Το τζατζίκι.

-Το μέλι και τα προϊόντα του.

cucina amore

Ποτά:
Μαύρη σοκολάτα. Κακάο. Καφές αγνός, όχι υποκατάστατα. Γάλα με μέλι. Αμυγδαλόγαλα. Φρέσκοι φρουτοχυμοί με μέλι και γάλα (smoothies). Χυμός σταφυλιού και ροδιού. Κοκτέιλ με βάση το κόκκινο κρασί με φρούτα και μπαχαρικά (τύπου σαγκρία και ποντς).

Γλυκά:
Τα σοκολατούχα με αγνή μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 50% και πάνω. Παστέλι (σπιτικό). Καρύδια με μέλι. Γιαούρτι με καρύδια και μέλι. Αμυγδαλωτά (όχι του εμπορίου). Κρέμα με γάλα, κουάκερ, φρούτα και μέλι. Γλυκά που περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται στους καταλόγους μας, όπως ας πούμε το τιραμισού που περιέχει αυγά, τυρί, κακάο και καφέ. Εξ ου και το όνομα tira me su – σήκωσέ με ψηλά. Όπως μια μους σοκολάτα με καρύδια και μέλι.

Διάφορες ουσίες:
Κανέλα, μουστάρδα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, πιπερόριζα, γύρη και βασιλικός πολτός.

cucina-amore-mioa

Μια ματιά στα περιεχόμενα του βιβλίου θα σας δώσει περισσότερες ιδέες:

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ: Διατροφή και σεξ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Τι, πόσο και πού
ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ: Ο σύγχρονος ερωτικός μπουφές
ΠΕΡΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ… ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ: – Σε εφτά μέρες… αναδόμηση!
– Ειδικό πρόγραμμα δίαιτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ & ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ: Ρολά ζαμπόν με σέλινο – Μους σελινόριζας – Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό – Πικάντικη «ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα & γκούντα – Μπουκίτσες κοτόπουλο με κάρι – Τα πουγκάκια της αγάπης – Μπρουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο
– Σπαράγγια mon amour – Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο – Σουφλέ πατάτας με άρωμα Ανατολής – Ταρτάρ τόνου με βαλεριάνα – Ριζότο με φράουλες – Στα γρήγορα!
ΚΥΡΙΟ ΠΙΑΤΟ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ: Θαλασσινό ρύζι – Σπαγγέτι με αχινούς – Χειροποίητα ραβιόλια για ερωτευμένους – Ταλιατέλες με βασιλικό – Ζυμαρικά με γεύση θάλασσας – Σούπα-πύραυλος με σπαράγγια – Πολύχρωμες πεταλούδες – Πένες με καρύδια – Λαζάνια με μορταδέλα – Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

cucina-amore-miod

ΚΡΕΑΤΙΚΑ: Μεθυσμένο συκώτι με άρωμα δεντρολίβανου – «Άτακτα» φιλέτα σε σάλτσα «σκοτεινό πάθος» – Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα – Κοτόπουλο «sexy»
– Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο – Το κουνέλι πίνει μπίρες – Γκουρμέ σουβλάκια
– Τυλιχτάρια με χοιρινό – Γεμιστό μοσχαράκι

ΨΑΡΙΚΑ: «Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού – Ψάρι φέτα με βασιλικό – Λαβράκι με άγρια μανιτάρια – Πέρκα σε… στρώμα πατάτας – Σαρδέλες με μοσχάτο κρασί

ΣΑΛΑΤΕΣ: Σαλάτα με φρούτα – Σαλάτα αφροδισιακή – Σαλάτα «τούρμπο» – Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια – Σπιτικές σάλτσες
ΓΛΥΚΑ: Ερωτικές μπουκιές – Μους της Αφροδίτης – Πάστα φλόρα για ερωτευμένους
– Romantic kiss – Μήλο γεμιστό με σουσάμι – Μπανάνες siu tim tim – Πουτίγκα βερίκοκο
– Μελωμένες τηγανίτες – Τουρτίτσα σοκολάτας – Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι – Φραουλένια καρδιά – Φρουτόκρεμα για… δυναμικά μωρά – Φίνα μους τυριού με ψητό κυδώνι – Φωλιές του έρωτα από κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι – Γλυκά φιλάκια – Τι κρύβει η σοκολάτα; – Μπισκότα με μπαχαρικά και δυνατή γεύση – Μους με καφέ και καρύδια.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top