Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα. Η επιστήμη όμως παραδέχεται κάτι άλλο: τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη σεξουαλική λειτουργία. Και σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίζουν κάποιες τροφές ή ορισμένα θρεπτικά συστατικά.
Με βάση λοιπόν έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι. Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση και αναζωογόνηση της ερωτικής ορμής.

cucina amo

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα κορυφαία αφροδισιακά και προέρχεται από το βιβλίο του Έκτορα Μποτρίνι «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου» (εκδ. Brainfood): (πληροφορίες για το βιβλίο εδώ)

Τροφές:
-Όλα τα θαλασσινά. Ιδιαίτερα οι αντζούγιες, τα στρείδια, τα μύδια, οι γαρίδες, οι καραβίδες και ο αστακός, ο σολομός, το χαβιάρι, το αυγοτάραχο. Και ο ταπεινός… ταραμάς.

-Όλα τα χοντροαλεσμένα σιτηρά. Το μπλιγούρι, το αραβικό κουσκούς και ο ελληνικός τραχανάς. Το αναποφλοίωτο ρύζι. Το μούσλι (διάφορα δημητριακά με ξηρούς καρπούς). Το κουάκερ. Το φύτρο σιταριού. Το μαύρο και το πολύσπορο ψωμί, το κρητικό παξιμάδι, όλα τα όσπρια με έμφαση στα ρεβίθια, τα φασόλια και τις φακές.

-Το φρέσκο γάλα. Το ξινόγαλο. Το κεφίρ (είδος ξινόγαλου, που λένε ότι σ’ αυτό οφείλουν τη μακροζωία τους οι Καυκάσιοι). Το απλό, φυσικό γιαούρτι (όχι τα τυποποιημένα με γεύση φρούτων κ.λπ.). Το μανούρι. Το ανθότυρι. Η στάκα (τύπος τυριού σε κρέμα, που φτιάχνουν στην Κρήτη).

-Οι ελιές. Το ελαιόλαδο. Το σουσάμι. Ο ηλιόσπορος. Ο άψητος πασατέμπος. Όλοι οι ξηροί καρποί.

-Τα αυγά. Το συκώτι. Το άπαχο σκληρό κρέας.

-Το σκόρδο. Η σκορδαλιά (με μαύρο ψωμί ή με καρύδι και αμυγδαλόψιχα, όπως την κάνουν στη Θράκη). Το τζατζίκι.

-Το μέλι και τα προϊόντα του.

cucina amore

Ποτά:
Μαύρη σοκολάτα. Κακάο. Καφές αγνός, όχι υποκατάστατα. Γάλα με μέλι. Αμυγδαλόγαλα. Φρέσκοι φρουτοχυμοί με μέλι και γάλα (smoothies). Χυμός σταφυλιού και ροδιού. Κοκτέιλ με βάση το κόκκινο κρασί με φρούτα και μπαχαρικά (τύπου σαγκρία και ποντς).

Γλυκά:
Τα σοκολατούχα με αγνή μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 50% και πάνω. Παστέλι (σπιτικό). Καρύδια με μέλι. Γιαούρτι με καρύδια και μέλι. Αμυγδαλωτά (όχι του εμπορίου). Κρέμα με γάλα, κουάκερ, φρούτα και μέλι. Γλυκά που περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται στους καταλόγους μας, όπως ας πούμε το τιραμισού που περιέχει αυγά, τυρί, κακάο και καφέ. Εξ ου και το όνομα tira me su – σήκωσέ με ψηλά. Όπως μια μους σοκολάτα με καρύδια και μέλι.

Διάφορες ουσίες:
Κανέλα, μουστάρδα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, πιπερόριζα, γύρη και βασιλικός πολτός.

cucina-amore-mioa

Μια ματιά στα περιεχόμενα του βιβλίου θα σας δώσει περισσότερες ιδέες:

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ: Διατροφή και σεξ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Τι, πόσο και πού
ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ: Ο σύγχρονος ερωτικός μπουφές
ΠΕΡΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ… ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ: – Σε εφτά μέρες… αναδόμηση!
– Ειδικό πρόγραμμα δίαιτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ & ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ: Ρολά ζαμπόν με σέλινο – Μους σελινόριζας – Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό – Πικάντικη «ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα & γκούντα – Μπουκίτσες κοτόπουλο με κάρι – Τα πουγκάκια της αγάπης – Μπρουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο
– Σπαράγγια mon amour – Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο – Σουφλέ πατάτας με άρωμα Ανατολής – Ταρτάρ τόνου με βαλεριάνα – Ριζότο με φράουλες – Στα γρήγορα!
ΚΥΡΙΟ ΠΙΑΤΟ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ: Θαλασσινό ρύζι – Σπαγγέτι με αχινούς – Χειροποίητα ραβιόλια για ερωτευμένους – Ταλιατέλες με βασιλικό – Ζυμαρικά με γεύση θάλασσας – Σούπα-πύραυλος με σπαράγγια – Πολύχρωμες πεταλούδες – Πένες με καρύδια – Λαζάνια με μορταδέλα – Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

cucina-amore-miod

ΚΡΕΑΤΙΚΑ: Μεθυσμένο συκώτι με άρωμα δεντρολίβανου – «Άτακτα» φιλέτα σε σάλτσα «σκοτεινό πάθος» – Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα – Κοτόπουλο «sexy»
– Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο – Το κουνέλι πίνει μπίρες – Γκουρμέ σουβλάκια
– Τυλιχτάρια με χοιρινό – Γεμιστό μοσχαράκι

ΨΑΡΙΚΑ: «Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού – Ψάρι φέτα με βασιλικό – Λαβράκι με άγρια μανιτάρια – Πέρκα σε… στρώμα πατάτας – Σαρδέλες με μοσχάτο κρασί

ΣΑΛΑΤΕΣ: Σαλάτα με φρούτα – Σαλάτα αφροδισιακή – Σαλάτα «τούρμπο» – Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια – Σπιτικές σάλτσες
ΓΛΥΚΑ: Ερωτικές μπουκιές – Μους της Αφροδίτης – Πάστα φλόρα για ερωτευμένους
– Romantic kiss – Μήλο γεμιστό με σουσάμι – Μπανάνες siu tim tim – Πουτίγκα βερίκοκο
– Μελωμένες τηγανίτες – Τουρτίτσα σοκολάτας – Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι – Φραουλένια καρδιά – Φρουτόκρεμα για… δυναμικά μωρά – Φίνα μους τυριού με ψητό κυδώνι – Φωλιές του έρωτα από κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι – Γλυκά φιλάκια – Τι κρύβει η σοκολάτα; – Μπισκότα με μπαχαρικά και δυνατή γεύση – Μους με καφέ και καρύδια.

empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top