Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι

Το μαγείρεμα της εβδομάδας μπορεί να είναι κουραστικό. Υπάρχει τόση σκέψη που μας αναλώνει καθημερινά. Κυρίως, υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό; Αλλά αυτή η συνταγή γαρίδας βούτυρο σκόρδου δεν απαιτεί σχεδόν κανένα σχεδιασμό – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε γαρίδες! Δηλαδή, είναι ένα τέλειο για δείπνο απόψε. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι. Το όλο πράγμα μπορεί να είναι δικό σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Και είναι απολύτως νόστιμο. Τώρα ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Τι είδους γαρίδες πρέπει να αγοράσω;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μεσαίες γαρίδες για αυτήν τη συνταγή. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε τις γαρίδες που έχουν ξεφλουδιστεί και αφαιρεθεί εάν μπορείτε επίσης. Βοηθά να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία του δείπνου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Πόσο χρόνο μαγειρεύω τις γαρίδες;

Οι γαρίδες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Μόλις γίνουν ροζ και αδιαφανείς, είναι έτοιμες για φαγητό. Εάν τις μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα, θα γίνουν ελαστικές.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι;

Για αυτήν τη συνταγή, δεν ψάχνουμε για δυνατή φωτιά. Μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά είναι ο τρόπος να τις μαγειρέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα στρώμα στο τηγάνι σας, χωρίστε τες σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω κρασί;

Εάν έχετε ένα υπολειπόμενο μπουκάλι Chardonnay στο ψυγείο σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε καθόλου, χρησιμοποιήστε νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Ή αγοράστε ένα φτηνό μπουκάλι και χρησιμοποιήστε γαρίδες σκόρδου λεμονιού ως δικαιολογία για να πιείτε κι ένα ποτηράκι.

Είναι πικάντικες;

Υπάρχει ένα μικρό λάκτισμα από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλλά είναι ένα επίπεδο μπαχαρικών που μπορούν να χειριστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν προτιμάτε τα πάντα χωρίς καθόλου πικάντικη επίγευση, απλώς προσθέστε το με αλάτι και πιπέρι.

garides

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

garidesa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top