Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι

Το μαγείρεμα της εβδομάδας μπορεί να είναι κουραστικό. Υπάρχει τόση σκέψη που μας αναλώνει καθημερινά. Κυρίως, υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό; Αλλά αυτή η συνταγή γαρίδας βούτυρο σκόρδου δεν απαιτεί σχεδόν κανένα σχεδιασμό – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε γαρίδες! Δηλαδή, είναι ένα τέλειο για δείπνο απόψε. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι. Το όλο πράγμα μπορεί να είναι δικό σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Και είναι απολύτως νόστιμο. Τώρα ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Τι είδους γαρίδες πρέπει να αγοράσω;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μεσαίες γαρίδες για αυτήν τη συνταγή. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε τις γαρίδες που έχουν ξεφλουδιστεί και αφαιρεθεί εάν μπορείτε επίσης. Βοηθά να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία του δείπνου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Πόσο χρόνο μαγειρεύω τις γαρίδες;

Οι γαρίδες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Μόλις γίνουν ροζ και αδιαφανείς, είναι έτοιμες για φαγητό. Εάν τις μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα, θα γίνουν ελαστικές.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι;

Για αυτήν τη συνταγή, δεν ψάχνουμε για δυνατή φωτιά. Μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά είναι ο τρόπος να τις μαγειρέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα στρώμα στο τηγάνι σας, χωρίστε τες σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω κρασί;

Εάν έχετε ένα υπολειπόμενο μπουκάλι Chardonnay στο ψυγείο σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε καθόλου, χρησιμοποιήστε νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Ή αγοράστε ένα φτηνό μπουκάλι και χρησιμοποιήστε γαρίδες σκόρδου λεμονιού ως δικαιολογία για να πιείτε κι ένα ποτηράκι.

Είναι πικάντικες;

Υπάρχει ένα μικρό λάκτισμα από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλλά είναι ένα επίπεδο μπαχαρικών που μπορούν να χειριστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν προτιμάτε τα πάντα χωρίς καθόλου πικάντικη επίγευση, απλώς προσθέστε το με αλάτι και πιπέρι.

garides

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

garidesa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top