Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι

Το μαγείρεμα της εβδομάδας μπορεί να είναι κουραστικό. Υπάρχει τόση σκέψη που μας αναλώνει καθημερινά. Κυρίως, υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό; Αλλά αυτή η συνταγή γαρίδας βούτυρο σκόρδου δεν απαιτεί σχεδόν κανένα σχεδιασμό – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε γαρίδες! Δηλαδή, είναι ένα τέλειο για δείπνο απόψε. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι. Το όλο πράγμα μπορεί να είναι δικό σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Και είναι απολύτως νόστιμο. Τώρα ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Τι είδους γαρίδες πρέπει να αγοράσω;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μεσαίες γαρίδες για αυτήν τη συνταγή. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε τις γαρίδες που έχουν ξεφλουδιστεί και αφαιρεθεί εάν μπορείτε επίσης. Βοηθά να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία του δείπνου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Πόσο χρόνο μαγειρεύω τις γαρίδες;

Οι γαρίδες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Μόλις γίνουν ροζ και αδιαφανείς, είναι έτοιμες για φαγητό. Εάν τις μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα, θα γίνουν ελαστικές.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι;

Για αυτήν τη συνταγή, δεν ψάχνουμε για δυνατή φωτιά. Μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά είναι ο τρόπος να τις μαγειρέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα στρώμα στο τηγάνι σας, χωρίστε τες σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω κρασί;

Εάν έχετε ένα υπολειπόμενο μπουκάλι Chardonnay στο ψυγείο σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε καθόλου, χρησιμοποιήστε νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Ή αγοράστε ένα φτηνό μπουκάλι και χρησιμοποιήστε γαρίδες σκόρδου λεμονιού ως δικαιολογία για να πιείτε κι ένα ποτηράκι.

Είναι πικάντικες;

Υπάρχει ένα μικρό λάκτισμα από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλλά είναι ένα επίπεδο μπαχαρικών που μπορούν να χειριστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν προτιμάτε τα πάντα χωρίς καθόλου πικάντικη επίγευση, απλώς προσθέστε το με αλάτι και πιπέρι.

garides

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

garidesa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top