Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι

Το μαγείρεμα της εβδομάδας μπορεί να είναι κουραστικό. Υπάρχει τόση σκέψη που μας αναλώνει καθημερινά. Κυρίως, υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό; Αλλά αυτή η συνταγή γαρίδας βούτυρο σκόρδου δεν απαιτεί σχεδόν κανένα σχεδιασμό – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε γαρίδες! Δηλαδή, είναι ένα τέλειο για δείπνο απόψε. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι. Το όλο πράγμα μπορεί να είναι δικό σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Και είναι απολύτως νόστιμο. Τώρα ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Τι είδους γαρίδες πρέπει να αγοράσω;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μεσαίες γαρίδες για αυτήν τη συνταγή. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε τις γαρίδες που έχουν ξεφλουδιστεί και αφαιρεθεί εάν μπορείτε επίσης. Βοηθά να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία του δείπνου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Πόσο χρόνο μαγειρεύω τις γαρίδες;

Οι γαρίδες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Μόλις γίνουν ροζ και αδιαφανείς, είναι έτοιμες για φαγητό. Εάν τις μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα, θα γίνουν ελαστικές.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι;

Για αυτήν τη συνταγή, δεν ψάχνουμε για δυνατή φωτιά. Μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά είναι ο τρόπος να τις μαγειρέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα στρώμα στο τηγάνι σας, χωρίστε τες σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω κρασί;

Εάν έχετε ένα υπολειπόμενο μπουκάλι Chardonnay στο ψυγείο σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε καθόλου, χρησιμοποιήστε νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Ή αγοράστε ένα φτηνό μπουκάλι και χρησιμοποιήστε γαρίδες σκόρδου λεμονιού ως δικαιολογία για να πιείτε κι ένα ποτηράκι.

Είναι πικάντικες;

Υπάρχει ένα μικρό λάκτισμα από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλλά είναι ένα επίπεδο μπαχαρικών που μπορούν να χειριστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν προτιμάτε τα πάντα χωρίς καθόλου πικάντικη επίγευση, απλώς προσθέστε το με αλάτι και πιπέρι.

garides

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

garidesa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top