Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.

Καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς παραθαλάσσιες περαντζάδες με ένα παγωτό στο χέρι. Μπορούμε, βέβαια να συμβιβαστούμε και με το παγωτό σκέτο, χωρίς τη θάλασσα και την περαντζάδα, γιατί όταν είναι αληθινά καλοφτιαγμένο κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και το χρώμα και την ποικιλία και τη φαντασία της εποχής.

Θέλει ψάξιμο, ωστόσο, και τύχη για να βρεις μέρη που σερβίρουν πραγματικά ξεχωριστό παγωτό. Έτσι, για να σε γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία, η ομάδα του γυναικείου site allyou.gr σου προτείνει τα καλύτερα στέκια ανά την Ελλάδα. Δοκιμασμένα απότην ίδια.

Αγγελική Ν.: «Για το καλύτερο σορμπέ (λεμόνι και φράουλα), πήγαινε στην Τούλα την ΕκλεκΤούλα στο Παγκράτι, απέναντι από την πλατεία Μεσολογγίου στην οδό Αστυδάμαντος. Για τους τολμηρούς υπάρχει το παγωτό “μουστάρδα”, μια πολίτικη συνταγή που στην πραγματικότητα δεν έχει μουστάρδα αλλά καραμέλα. Οι παραδοσιακοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το παγωτό καϊμάκι».

Αλεξάνδρα Π.: «Το καλύτερο παγωτό που τρώω είναι αυθεντικό gelato και το φτιάχνει ο Roberto στο Ναύπλιο με αγνά υλικά από Ελλάδα και Ιταλία. Μαζί με τη γυναίκα του τη Βούλα, που είναι διατροφολόγος, έχουν την Gelateria Da Roberto (Σταϊκοπούλου 18, ακριβώς πάνω από την πλατεία Συντάγματος) και αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Η γεύση πραλίνας ξετρελαίνει την κόρη μου, το μπανόφι και το μπισκότο-καραμέλα τον άντρα μου, ενώ εγώ προτιμώ την τζιαντούγια τους»!

Γωγώ Κ.: «Δεν μπορώ να προτείνω το ωραιότερο παγωτό στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν δοκιμάζω συχνά παγωτό απέξω. Όμως σίγουρα ένα από τα πιο υγιεινά και “ηθικά” παγωτά θα το βρω στα Φύσις. Προτιμώ αυτά τα ζαχαροπλαστεία και για την πάντα ευγενική εξυπηρέτηση και για την αισθητική τους και για τη φιλοσοφία τους, καθώς επενδύουν σε ελληνικές, βιολογικές πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες – και αυτό βγαίνει στη γεύση κάθε δημιουργίας τους. Τα παγωτά τους, συγκεκριμένα, από βιολογικό γάλα και καστανή ζάχαρη, μοιάζουν σπιτικά.

Ιωάννα Ν.: «Το παγωτό δεν είναι για όλους μας ένα απλό παγωτό κρέμα ή σοκολάτα. Για κάποιους, όπως για μένα, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο! Ένα αμαρτωλό Chicago, για παράδειγμα. Ή ένα εξίσου αμαρτωλό Eκμέκ! Ή ένα θεαματικό Ice Cream Soda. Άρα μόνο η θρυλική Χαρά (Πατησίων 339Γ) μπορεί να είναι αυτή που προσφέρει το δικό μου αγαπημένο παγωτό! Μόνο στη Χαρά βρίσκω το παγωτό των ονείρων μου. Δυνατή γεύση, αγνά υλικά, τέχνη, μεράκι. Μου το έμαθε η γιαγιά μου, το ζαχαροπλαστείο της, κι εγώ θεωρώ υποχρέωση να το μάθω σ’ εσένα!»

Κέλλυ Ν.: «Το αγαπημένο μου παγωτό όλων των εποχών βρίσκεται στη Χίο. Ο Κρόνος στη Χώρα είναι από τα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς και να απολαύσει τις εκπληκτικές και ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών. Δηλαδή πού άλλου θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει παγωτό με γεύση πικραμύγδαλο, το οποίο είναι τόσο δροσιστικό όσο και γευστικό; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το μαγαζί λειτουργεί 88 χρόνια τώρα…».

Μαριέττα Χ.: «Δε θα ντραπώ πολύ που θα το πω: δεν είμαι γλυκατζού. Μ’ αρέσουν τα γλυκά μεν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι λυγίζω όταν τα βλέπω. Έτσι, δεν έχω και πολλά “επικά” παγωτά να προτείνω. Υπάρχει μόνο ένα. Ένα συγκεκριμένο, που θυμάμαι να αγγίζει τον ουρανίσκο μου και να λέω στους διπλανούς μου: παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Παγωτό σπιτικό, στο Θυμάρι, εστιατόριο της Λευκάδας. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία (μόνο δύο γεύσεις) αλλά η σοκολάτα Valrhona δε θα σου αφήσει περιθώρια για να ζητήσεις και κάτι άλλο. Μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό».

Μελίνα Α. «Πόσο συχνά πας στο Λαύριο; Πίστεψε με, αν φας το παγωτό του «Ιταλού» θα πηγαίνεις όλο και πιο συχνά! Σου μιλάω για το «απόλυτο παγωτό» του Arte Italiana (Ηρώων Πολυτεχνείου 29, Λαύριο), το βελουδένιο υπέροχο φανταστικό gelato, που μόνο στο Μιλάνο, στη Ρώμη, ή στη Βενετία μπορείς να φας καλύτερο. Σε πολλές, τρελές, υπέροχες γεύσεις, που αν μου ζητούσες να ξεχωρίσω μία, δύο ή τρεις, απλά θα… χάναμε το χρόνο μας!»

Σοφία Π.: «Στο Vicky’s Ice Cream στην Αντίπαρο έφαγα πρόσφατα ένα από τα καλύτερα χειροποίητα, σπιτικά και ολόφρεσκα παγωτά, καθώς εκεί φτιάχνονται κάθε μέρα! Μου άρεσε πολύ η γεύση μπανόφι και η σοκολάτα με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς».

Πηγή: AllYou.gr

empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top