Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.

Καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς παραθαλάσσιες περαντζάδες με ένα παγωτό στο χέρι. Μπορούμε, βέβαια να συμβιβαστούμε και με το παγωτό σκέτο, χωρίς τη θάλασσα και την περαντζάδα, γιατί όταν είναι αληθινά καλοφτιαγμένο κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και το χρώμα και την ποικιλία και τη φαντασία της εποχής.

Θέλει ψάξιμο, ωστόσο, και τύχη για να βρεις μέρη που σερβίρουν πραγματικά ξεχωριστό παγωτό. Έτσι, για να σε γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία, η ομάδα του γυναικείου site allyou.gr σου προτείνει τα καλύτερα στέκια ανά την Ελλάδα. Δοκιμασμένα απότην ίδια.

Αγγελική Ν.: «Για το καλύτερο σορμπέ (λεμόνι και φράουλα), πήγαινε στην Τούλα την ΕκλεκΤούλα στο Παγκράτι, απέναντι από την πλατεία Μεσολογγίου στην οδό Αστυδάμαντος. Για τους τολμηρούς υπάρχει το παγωτό “μουστάρδα”, μια πολίτικη συνταγή που στην πραγματικότητα δεν έχει μουστάρδα αλλά καραμέλα. Οι παραδοσιακοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το παγωτό καϊμάκι».

Αλεξάνδρα Π.: «Το καλύτερο παγωτό που τρώω είναι αυθεντικό gelato και το φτιάχνει ο Roberto στο Ναύπλιο με αγνά υλικά από Ελλάδα και Ιταλία. Μαζί με τη γυναίκα του τη Βούλα, που είναι διατροφολόγος, έχουν την Gelateria Da Roberto (Σταϊκοπούλου 18, ακριβώς πάνω από την πλατεία Συντάγματος) και αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Η γεύση πραλίνας ξετρελαίνει την κόρη μου, το μπανόφι και το μπισκότο-καραμέλα τον άντρα μου, ενώ εγώ προτιμώ την τζιαντούγια τους»!

Γωγώ Κ.: «Δεν μπορώ να προτείνω το ωραιότερο παγωτό στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν δοκιμάζω συχνά παγωτό απέξω. Όμως σίγουρα ένα από τα πιο υγιεινά και “ηθικά” παγωτά θα το βρω στα Φύσις. Προτιμώ αυτά τα ζαχαροπλαστεία και για την πάντα ευγενική εξυπηρέτηση και για την αισθητική τους και για τη φιλοσοφία τους, καθώς επενδύουν σε ελληνικές, βιολογικές πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες – και αυτό βγαίνει στη γεύση κάθε δημιουργίας τους. Τα παγωτά τους, συγκεκριμένα, από βιολογικό γάλα και καστανή ζάχαρη, μοιάζουν σπιτικά.

Ιωάννα Ν.: «Το παγωτό δεν είναι για όλους μας ένα απλό παγωτό κρέμα ή σοκολάτα. Για κάποιους, όπως για μένα, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο! Ένα αμαρτωλό Chicago, για παράδειγμα. Ή ένα εξίσου αμαρτωλό Eκμέκ! Ή ένα θεαματικό Ice Cream Soda. Άρα μόνο η θρυλική Χαρά (Πατησίων 339Γ) μπορεί να είναι αυτή που προσφέρει το δικό μου αγαπημένο παγωτό! Μόνο στη Χαρά βρίσκω το παγωτό των ονείρων μου. Δυνατή γεύση, αγνά υλικά, τέχνη, μεράκι. Μου το έμαθε η γιαγιά μου, το ζαχαροπλαστείο της, κι εγώ θεωρώ υποχρέωση να το μάθω σ’ εσένα!»

Κέλλυ Ν.: «Το αγαπημένο μου παγωτό όλων των εποχών βρίσκεται στη Χίο. Ο Κρόνος στη Χώρα είναι από τα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς και να απολαύσει τις εκπληκτικές και ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών. Δηλαδή πού άλλου θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει παγωτό με γεύση πικραμύγδαλο, το οποίο είναι τόσο δροσιστικό όσο και γευστικό; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το μαγαζί λειτουργεί 88 χρόνια τώρα…».

Μαριέττα Χ.: «Δε θα ντραπώ πολύ που θα το πω: δεν είμαι γλυκατζού. Μ’ αρέσουν τα γλυκά μεν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι λυγίζω όταν τα βλέπω. Έτσι, δεν έχω και πολλά “επικά” παγωτά να προτείνω. Υπάρχει μόνο ένα. Ένα συγκεκριμένο, που θυμάμαι να αγγίζει τον ουρανίσκο μου και να λέω στους διπλανούς μου: παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Παγωτό σπιτικό, στο Θυμάρι, εστιατόριο της Λευκάδας. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία (μόνο δύο γεύσεις) αλλά η σοκολάτα Valrhona δε θα σου αφήσει περιθώρια για να ζητήσεις και κάτι άλλο. Μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό».

Μελίνα Α. «Πόσο συχνά πας στο Λαύριο; Πίστεψε με, αν φας το παγωτό του «Ιταλού» θα πηγαίνεις όλο και πιο συχνά! Σου μιλάω για το «απόλυτο παγωτό» του Arte Italiana (Ηρώων Πολυτεχνείου 29, Λαύριο), το βελουδένιο υπέροχο φανταστικό gelato, που μόνο στο Μιλάνο, στη Ρώμη, ή στη Βενετία μπορείς να φας καλύτερο. Σε πολλές, τρελές, υπέροχες γεύσεις, που αν μου ζητούσες να ξεχωρίσω μία, δύο ή τρεις, απλά θα… χάναμε το χρόνο μας!»

Σοφία Π.: «Στο Vicky’s Ice Cream στην Αντίπαρο έφαγα πρόσφατα ένα από τα καλύτερα χειροποίητα, σπιτικά και ολόφρεσκα παγωτά, καθώς εκεί φτιάχνονται κάθε μέρα! Μου άρεσε πολύ η γεύση μπανόφι και η σοκολάτα με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς».

Πηγή: AllYou.gr

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top