Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.

Καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς παραθαλάσσιες περαντζάδες με ένα παγωτό στο χέρι. Μπορούμε, βέβαια να συμβιβαστούμε και με το παγωτό σκέτο, χωρίς τη θάλασσα και την περαντζάδα, γιατί όταν είναι αληθινά καλοφτιαγμένο κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και το χρώμα και την ποικιλία και τη φαντασία της εποχής.

Θέλει ψάξιμο, ωστόσο, και τύχη για να βρεις μέρη που σερβίρουν πραγματικά ξεχωριστό παγωτό. Έτσι, για να σε γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία, η ομάδα του γυναικείου site allyou.gr σου προτείνει τα καλύτερα στέκια ανά την Ελλάδα. Δοκιμασμένα απότην ίδια.

Αγγελική Ν.: «Για το καλύτερο σορμπέ (λεμόνι και φράουλα), πήγαινε στην Τούλα την ΕκλεκΤούλα στο Παγκράτι, απέναντι από την πλατεία Μεσολογγίου στην οδό Αστυδάμαντος. Για τους τολμηρούς υπάρχει το παγωτό “μουστάρδα”, μια πολίτικη συνταγή που στην πραγματικότητα δεν έχει μουστάρδα αλλά καραμέλα. Οι παραδοσιακοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το παγωτό καϊμάκι».

Αλεξάνδρα Π.: «Το καλύτερο παγωτό που τρώω είναι αυθεντικό gelato και το φτιάχνει ο Roberto στο Ναύπλιο με αγνά υλικά από Ελλάδα και Ιταλία. Μαζί με τη γυναίκα του τη Βούλα, που είναι διατροφολόγος, έχουν την Gelateria Da Roberto (Σταϊκοπούλου 18, ακριβώς πάνω από την πλατεία Συντάγματος) και αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Η γεύση πραλίνας ξετρελαίνει την κόρη μου, το μπανόφι και το μπισκότο-καραμέλα τον άντρα μου, ενώ εγώ προτιμώ την τζιαντούγια τους»!

Γωγώ Κ.: «Δεν μπορώ να προτείνω το ωραιότερο παγωτό στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν δοκιμάζω συχνά παγωτό απέξω. Όμως σίγουρα ένα από τα πιο υγιεινά και “ηθικά” παγωτά θα το βρω στα Φύσις. Προτιμώ αυτά τα ζαχαροπλαστεία και για την πάντα ευγενική εξυπηρέτηση και για την αισθητική τους και για τη φιλοσοφία τους, καθώς επενδύουν σε ελληνικές, βιολογικές πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες – και αυτό βγαίνει στη γεύση κάθε δημιουργίας τους. Τα παγωτά τους, συγκεκριμένα, από βιολογικό γάλα και καστανή ζάχαρη, μοιάζουν σπιτικά.

Ιωάννα Ν.: «Το παγωτό δεν είναι για όλους μας ένα απλό παγωτό κρέμα ή σοκολάτα. Για κάποιους, όπως για μένα, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο! Ένα αμαρτωλό Chicago, για παράδειγμα. Ή ένα εξίσου αμαρτωλό Eκμέκ! Ή ένα θεαματικό Ice Cream Soda. Άρα μόνο η θρυλική Χαρά (Πατησίων 339Γ) μπορεί να είναι αυτή που προσφέρει το δικό μου αγαπημένο παγωτό! Μόνο στη Χαρά βρίσκω το παγωτό των ονείρων μου. Δυνατή γεύση, αγνά υλικά, τέχνη, μεράκι. Μου το έμαθε η γιαγιά μου, το ζαχαροπλαστείο της, κι εγώ θεωρώ υποχρέωση να το μάθω σ’ εσένα!»

Κέλλυ Ν.: «Το αγαπημένο μου παγωτό όλων των εποχών βρίσκεται στη Χίο. Ο Κρόνος στη Χώρα είναι από τα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς και να απολαύσει τις εκπληκτικές και ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών. Δηλαδή πού άλλου θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει παγωτό με γεύση πικραμύγδαλο, το οποίο είναι τόσο δροσιστικό όσο και γευστικό; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το μαγαζί λειτουργεί 88 χρόνια τώρα…».

Μαριέττα Χ.: «Δε θα ντραπώ πολύ που θα το πω: δεν είμαι γλυκατζού. Μ’ αρέσουν τα γλυκά μεν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι λυγίζω όταν τα βλέπω. Έτσι, δεν έχω και πολλά “επικά” παγωτά να προτείνω. Υπάρχει μόνο ένα. Ένα συγκεκριμένο, που θυμάμαι να αγγίζει τον ουρανίσκο μου και να λέω στους διπλανούς μου: παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Παγωτό σπιτικό, στο Θυμάρι, εστιατόριο της Λευκάδας. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία (μόνο δύο γεύσεις) αλλά η σοκολάτα Valrhona δε θα σου αφήσει περιθώρια για να ζητήσεις και κάτι άλλο. Μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό».

Μελίνα Α. «Πόσο συχνά πας στο Λαύριο; Πίστεψε με, αν φας το παγωτό του «Ιταλού» θα πηγαίνεις όλο και πιο συχνά! Σου μιλάω για το «απόλυτο παγωτό» του Arte Italiana (Ηρώων Πολυτεχνείου 29, Λαύριο), το βελουδένιο υπέροχο φανταστικό gelato, που μόνο στο Μιλάνο, στη Ρώμη, ή στη Βενετία μπορείς να φας καλύτερο. Σε πολλές, τρελές, υπέροχες γεύσεις, που αν μου ζητούσες να ξεχωρίσω μία, δύο ή τρεις, απλά θα… χάναμε το χρόνο μας!»

Σοφία Π.: «Στο Vicky’s Ice Cream στην Αντίπαρο έφαγα πρόσφατα ένα από τα καλύτερα χειροποίητα, σπιτικά και ολόφρεσκα παγωτά, καθώς εκεί φτιάχνονται κάθε μέρα! Μου άρεσε πολύ η γεύση μπανόφι και η σοκολάτα με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς».

Πηγή: AllYou.gr

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Back To Top