Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.

Καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς παραθαλάσσιες περαντζάδες με ένα παγωτό στο χέρι. Μπορούμε, βέβαια να συμβιβαστούμε και με το παγωτό σκέτο, χωρίς τη θάλασσα και την περαντζάδα, γιατί όταν είναι αληθινά καλοφτιαγμένο κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και το χρώμα και την ποικιλία και τη φαντασία της εποχής.

Θέλει ψάξιμο, ωστόσο, και τύχη για να βρεις μέρη που σερβίρουν πραγματικά ξεχωριστό παγωτό. Έτσι, για να σε γλιτώσουμε από την ταλαιπωρία, η ομάδα του γυναικείου site allyou.gr σου προτείνει τα καλύτερα στέκια ανά την Ελλάδα. Δοκιμασμένα απότην ίδια.

Αγγελική Ν.: «Για το καλύτερο σορμπέ (λεμόνι και φράουλα), πήγαινε στην Τούλα την ΕκλεκΤούλα στο Παγκράτι, απέναντι από την πλατεία Μεσολογγίου στην οδό Αστυδάμαντος. Για τους τολμηρούς υπάρχει το παγωτό “μουστάρδα”, μια πολίτικη συνταγή που στην πραγματικότητα δεν έχει μουστάρδα αλλά καραμέλα. Οι παραδοσιακοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το παγωτό καϊμάκι».

Αλεξάνδρα Π.: «Το καλύτερο παγωτό που τρώω είναι αυθεντικό gelato και το φτιάχνει ο Roberto στο Ναύπλιο με αγνά υλικά από Ελλάδα και Ιταλία. Μαζί με τη γυναίκα του τη Βούλα, που είναι διατροφολόγος, έχουν την Gelateria Da Roberto (Σταϊκοπούλου 18, ακριβώς πάνω από την πλατεία Συντάγματος) και αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Η γεύση πραλίνας ξετρελαίνει την κόρη μου, το μπανόφι και το μπισκότο-καραμέλα τον άντρα μου, ενώ εγώ προτιμώ την τζιαντούγια τους»!

Γωγώ Κ.: «Δεν μπορώ να προτείνω το ωραιότερο παγωτό στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν δοκιμάζω συχνά παγωτό απέξω. Όμως σίγουρα ένα από τα πιο υγιεινά και “ηθικά” παγωτά θα το βρω στα Φύσις. Προτιμώ αυτά τα ζαχαροπλαστεία και για την πάντα ευγενική εξυπηρέτηση και για την αισθητική τους και για τη φιλοσοφία τους, καθώς επενδύουν σε ελληνικές, βιολογικές πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες – και αυτό βγαίνει στη γεύση κάθε δημιουργίας τους. Τα παγωτά τους, συγκεκριμένα, από βιολογικό γάλα και καστανή ζάχαρη, μοιάζουν σπιτικά.

Ιωάννα Ν.: «Το παγωτό δεν είναι για όλους μας ένα απλό παγωτό κρέμα ή σοκολάτα. Για κάποιους, όπως για μένα, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο! Ένα αμαρτωλό Chicago, για παράδειγμα. Ή ένα εξίσου αμαρτωλό Eκμέκ! Ή ένα θεαματικό Ice Cream Soda. Άρα μόνο η θρυλική Χαρά (Πατησίων 339Γ) μπορεί να είναι αυτή που προσφέρει το δικό μου αγαπημένο παγωτό! Μόνο στη Χαρά βρίσκω το παγωτό των ονείρων μου. Δυνατή γεύση, αγνά υλικά, τέχνη, μεράκι. Μου το έμαθε η γιαγιά μου, το ζαχαροπλαστείο της, κι εγώ θεωρώ υποχρέωση να το μάθω σ’ εσένα!»

Κέλλυ Ν.: «Το αγαπημένο μου παγωτό όλων των εποχών βρίσκεται στη Χίο. Ο Κρόνος στη Χώρα είναι από τα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς και να απολαύσει τις εκπληκτικές και ιδιαίτερες γεύσεις των παγωτών. Δηλαδή πού άλλου θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει παγωτό με γεύση πικραμύγδαλο, το οποίο είναι τόσο δροσιστικό όσο και γευστικό; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το μαγαζί λειτουργεί 88 χρόνια τώρα…».

Μαριέττα Χ.: «Δε θα ντραπώ πολύ που θα το πω: δεν είμαι γλυκατζού. Μ’ αρέσουν τα γλυκά μεν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι λυγίζω όταν τα βλέπω. Έτσι, δεν έχω και πολλά “επικά” παγωτά να προτείνω. Υπάρχει μόνο ένα. Ένα συγκεκριμένο, που θυμάμαι να αγγίζει τον ουρανίσκο μου και να λέω στους διπλανούς μου: παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Παγωτό σπιτικό, στο Θυμάρι, εστιατόριο της Λευκάδας. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία (μόνο δύο γεύσεις) αλλά η σοκολάτα Valrhona δε θα σου αφήσει περιθώρια για να ζητήσεις και κάτι άλλο. Μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό».

Μελίνα Α. «Πόσο συχνά πας στο Λαύριο; Πίστεψε με, αν φας το παγωτό του «Ιταλού» θα πηγαίνεις όλο και πιο συχνά! Σου μιλάω για το «απόλυτο παγωτό» του Arte Italiana (Ηρώων Πολυτεχνείου 29, Λαύριο), το βελουδένιο υπέροχο φανταστικό gelato, που μόνο στο Μιλάνο, στη Ρώμη, ή στη Βενετία μπορείς να φας καλύτερο. Σε πολλές, τρελές, υπέροχες γεύσεις, που αν μου ζητούσες να ξεχωρίσω μία, δύο ή τρεις, απλά θα… χάναμε το χρόνο μας!»

Σοφία Π.: «Στο Vicky’s Ice Cream στην Αντίπαρο έφαγα πρόσφατα ένα από τα καλύτερα χειροποίητα, σπιτικά και ολόφρεσκα παγωτά, καθώς εκεί φτιάχνονται κάθε μέρα! Μου άρεσε πολύ η γεύση μπανόφι και η σοκολάτα με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς».

Πηγή: AllYou.gr

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Brad Pitt

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια...
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top