Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα 5 προϊόντα, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια στο άψε-σβήσε, ακόμα δηλαδή και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου.

1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Χρησιμοποιείται σε μια τεράστια γκάμα πιάτων που αγαπούν τα πιτσιρίκια, όπως τα μπιφτέκια, τα σουτζουκάκια, τα γιουβαρλάκια, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά αλλά και ως γέμισμα σε μεξικανικές τορτίγιες, μαζί με διάφορα λαχανικά. Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπαίνουν, μαγειρεμένα, και στην κατάψυξη, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.

2. Καταψυγμένο μείγμα λαχανικών: Πολύχρωμο καθώς είναι, αφού συνδυάζει αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές και άλλα υλικά, αναδεικνύεται σε απόλαυση όχι μόνο για τον παιδικό ουρανίσκο αλλά και για το μάτι, δελεάζοντας και τον πιο… επιλεκτικό μικρό καταναλωτή να δοκιμάσει. Μαγειρεύεται εύκολα και σερβίρεται με κάθε τρόπο: ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό σε κρέας, ακόμη και στη μορφή σαλάτας μαζί με κάποιο ντρέσινγκ.

3. Ντοματάκια κονσέρβα: Χρησιμοποιούνται σε κάθε κοκκινιστό, όταν δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια να φτιάξεις σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τη βάση για μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, στην οποία αρκεί να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

4. Πατάτες: Οικογενειακό νοικοκυριό δεν νοείται χωρίς πατάτες. Εκτός από τηγανιτές και στο φούρνο, ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορείς επίσης να τις βράσεις και να τις κάνεις πουρέ, αναμειγμένες με λαχανικά, για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που δίνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Ψωμί για τοστ: Δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ό,τι υποδηλώνει η ονομασία του, αλλά και σε καναπεδάκια σε μια παιδική γιορτή της τελευταίας στιγμής ή, όταν αρχίσει να μπαγιατεύει, σε αυγόφετες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top