Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα 5 προϊόντα, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια στο άψε-σβήσε, ακόμα δηλαδή και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου.

1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Χρησιμοποιείται σε μια τεράστια γκάμα πιάτων που αγαπούν τα πιτσιρίκια, όπως τα μπιφτέκια, τα σουτζουκάκια, τα γιουβαρλάκια, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά αλλά και ως γέμισμα σε μεξικανικές τορτίγιες, μαζί με διάφορα λαχανικά. Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπαίνουν, μαγειρεμένα, και στην κατάψυξη, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες.

2. Καταψυγμένο μείγμα λαχανικών: Πολύχρωμο καθώς είναι, αφού συνδυάζει αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές και άλλα υλικά, αναδεικνύεται σε απόλαυση όχι μόνο για τον παιδικό ουρανίσκο αλλά και για το μάτι, δελεάζοντας και τον πιο… επιλεκτικό μικρό καταναλωτή να δοκιμάσει. Μαγειρεύεται εύκολα και σερβίρεται με κάθε τρόπο: ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό σε κρέας, ακόμη και στη μορφή σαλάτας μαζί με κάποιο ντρέσινγκ.

3. Ντοματάκια κονσέρβα: Χρησιμοποιούνται σε κάθε κοκκινιστό, όταν δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια να φτιάξεις σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τη βάση για μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, στην οποία αρκεί να προσθέσεις φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

4. Πατάτες: Οικογενειακό νοικοκυριό δεν νοείται χωρίς πατάτες. Εκτός από τηγανιτές και στο φούρνο, ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορείς επίσης να τις βράσεις και να τις κάνεις πουρέ, αναμειγμένες με λαχανικά, για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που δίνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Ψωμί για τοστ: Δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ό,τι υποδηλώνει η ονομασία του, αλλά και σε καναπεδάκια σε μια παιδική γιορτή της τελευταίας στιγμής ή, όταν αρχίσει να μπαγιατεύει, σε αυγόφετες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
Back To Top